» »

Markiranje vrstic in kolon tabele

Markiranje vrstic in kolon tabele

Otzi ::

Iz mysql baze s pomočjo phpja prikazujem tabelo večjih dimenzij (nekaj 100 vrstic, do 150 kolon). Ker je pregledovanje take količine zelo mukotrpno, sem se poslužil markiranja vrstic, kot ga najbrž nekateri poznate iz phpMyAdmina - klikneš na eno ali več vrstic in te ostanejo pobarvane.
Zdaj me zanima a je kdo že kje videl kak primer tabele, kjer bi se dalo poleg vrstic na podoben način označevati tudi kolone. Zanimajo me le že narejene javascript skripte, ki delajo na vseh standardnih brskalnikih (opera ni potrebna :)

Seadoo ::

Sicer tega še nisem vidu (da bi označeval stolpce), ampak zakaj ne pogledaš kode, ki jo uporablja phpMyAdmin in jo prirediš, da namesto vrstice barva stolpce?
Out of my mind. Back in five minutes.

njok ::

Stolpce je verjetno malo tezje oznacevat ker mas kup <td> elementov namesto enega <tr>. Ce bi brskalniki (bolje) podpirali <col> in <colgroup> bi bil svet lepsi. ;)

Matej_ ::

Nekaj časa nazaj sem enako zadevo kot jo potrebuješ ti naredil za nekega kolega. Sedajle jo žal ne najdem, lahko ti pa povem kako jo narediš. Vsaki celici tabele boš moral pripeti enako onMouseover funkcijo. S to funkcijo pa potem pogledaš katera je trenutna pozicija celice nad katero z miško si v vrstici. Potem se s for zanko sprehodiš po DOM in za vsako vrstico v aktualni tabeli spremeniš barvo celice ki je na isti poziciji v vrsti kot tista na kateri si z miško.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijev

Oddelek: Programiranje
214959 (2988) Slovenet
»

MySQL in czs

Oddelek: Izdelava spletišč
423616 (2706) krho
»