» »

Prosim za nasvet server-side/client-side (ASP.NET)

Prosim za nasvet server-side/client-side (ASP.NET)

urosbe ::

Pozdravljeni!

Prosil bi za en nasvet. Imam ASP.NET web aplikacijo, na katerem so tri preproste kontrole: Checkbox in dva DropDownLista (Comboboxa), ki ju filam iz šifranta (baza). Želel bi, da je prvotno viden zgolj Checkbox, ostali dve kontroli sta skriti. Ko kliknem na Checkbox (torej mu status Checked postavim na True), bi moral ta dogodek postaviti Visible=True skritima kontrolama. Nato bi se moral pa še Combo2 s filtrom, ki je odvisen od izbire podatka v Combo1. Vse to znam storiti na server-side nivoju, kar pa pomeni, da Checkboxu in prvem Combotu postavim lastnosti PostBack=True. Je pa zelo moteče, saj se stran ob klikanju na kontrole vedno znova refresha (če imaš te kontrole malo nižje, ti pa celo stran pozicionira na začetek).
Kako bi takšno stvar rešil drugače, da bi se temu izognil (verjetno kakšen client-side - ampak kako, kako lahko potem filam Comboboxe iz šifrantov iz baze ter dostopam do njih, ko podatke shranjujem)?

LP
Uroš

sreckom ::

Sam bi zadevo rešil tako, da bi pripravil več combo2 div sekcij, eno za vsako možnosti combo1 (če jih ni preveč), potem pa bi v javascriptu prikazal z onchange metodo tisti div, ki bi bil aktualen za možnost iz combo1. Na začetku imajo vsi combo2 nastavljen display:none, ko pa uporabnik izbere možnost v combo1, se na display: inline spremeni stil za pripadajoči combo2. Če uporabnik zamenja možnost combo1, se prejšnjemu combo2 postavi display:inline na display:none, novemu aktualnemu pa na display:inline. Seveda pa je to samo ena ideja, kako zadevo rešiti.

Hm, zanimiva ideja, vendar kaj pa v primeru, če imam v Combo1 10 zapisov, to pomeni kreiranje 10x DIV + Combo? Torej v primeru, da delamo neko vnosno stran (dolžine cca 2 strani, cca 20 komponent, pa da je od tega 1/3 komponent odvisna od drugih, bi vse skupaj postalo rahlo zapleteno in nepregledno)?

smash ::

urosbe:

na glavni formi pejt na document in postavi smartnavigation property na true

če ti pa zgornje ne bo delal, mi pa povej da ti pošljem en javascript za pozicioniranje

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smash ()

Ma ne me hecat, a to je bilo to al kaj? Točno to sem potreboval:)
Ful si mi pomagal!

Samo želel sem si, da bi bila tako enostavna rešitev (potihem upal na to).

100x hvala!

LP
Uroš

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
151939 (1667) kr?en
»

[C#,SQL]