» »

gorenje pomivalni stroji

gorenje pomivalni stroji

perci ::

Sem ze pred kakim letom odprl podobno temo, ampak zdej za nov flet kupujem in ker mam lih možnost kupit en Gorenje vgradni pomivalc za 30% cenej, bi vas vprašal naslednje:

Ali je res, da po novem stroje za Gorenje dela Bosch?

Tko mi je zatrdil prodajalec, jst sem pa mal skeptičen. Vem da kaki dve leti nazaj temu ni bilo tako, lahko bi celo rekel, da je imel Gorenje "crap" stroje.

No v glavnem zanima me, če je model Gorenje GSI6530W (klikni) isti kot model BOSCH (klikni). Prodajalec sveto zatrjuje, da zadeva pride iz Bosch tovarne, stroj se pa, kakor se vidi iz slik, res razlikuje samo v ročaju na vratih in napisu nad njim ter na levi strani. Tudi specifikacije, ki so objavljene na straneh proizvajalcev, so popolnoma enake.

Bi bil vesel vaše pomoči, ker samo jutri zadevo dobim s takim popustom. Sej skor zihr bom vzel, sam vseen bi bil bolj miren, če bi bil prepričan, da gre za pristnega Boscha.

Sem namreč mnenja, da razen hladilnikov (pa še to nisem ziher) Gorenje ne zna delat bele tehnike. Izkušnje pač.

Hvala za pomoč

Modri dirkač ::

Ne vem, ampak logično bi bilo, če že, da dela Gorenje pomivalce za BOSCH in ne obratno.
:\

Po slikah in specifikacijah sodeč je pa to isti stroj. Kolk je pa razlika v ceni?
Everybody lies!

perci ::

Ma gorenje je mal čez 150k - popust, boscha pa nisem nikjer videl, da bi ga pri nas sploh imeli na zalogi, tko da tut cene ne vem, je pa ta prodajalec rekel, da je cena tega Boscha okol 190k.

Pa tko je, prodajalc nas nategnt zihr noče, ker fotr od punce dela v materinski firmi te štacune in se pozna z vodjo prodaje, možno je sam, da prodajalc ne ve, kaj govori. Zato ta tema, ker ne zaupam preveč v strokovnost teh prodajalcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Modri dirkač ::

Mislim, čist možen je da majo kaj v stilu VW-Škoda-Seat a ne. Isto sranje, drugo pakovanje i sve su ostalo nijanse.:D
Everybody lies!

2tiLen ::

Prodajalec ti govori resnico... nc bat!

Gorenje, Bosch in Siemens so v navezi... pomivalni stroji se razlikujejo samo po sprednji maski (pa še to ne veliko)... delajo jih pa v Boschevi tovarni... če se prav spomnim, je celo v VIP-u pisal.

btw iz prve roke: kupu sem pomivalca od Siemensa in je zadeva identična Boschu in Gorenju. Pa zadeva je tko tiha, da ne moreš verjet!! Super stroj!

Menda dela Gorenje za tole navezo samo pralne stroje... poglej si tistga "ta pametnega" od Siemensa pa "ta pametnega" od Gorenja... zadeve so enake.. hehe

Pač firme so si razdelile delo. Ena dela neki za vse, druga pa drugo, pravtako za vse. :)

cobrek ::

Gorenje ni nikoli izdelovalo pomivalnih strojev. To je bil in še vedno ostaja naš dokupni program. Najprej so stroje izdelovali italijani nato španci. V zadnjem letu pa smo začeli kupovati od nemškega proizvajalca Bosch in to najprej 600 program (širina aparata) v zadnjih mesecih pa tudi 450 program.
Doma ima Bosch pomivalni stroj in ti povem, da odlično pere posodo. Res je vse v A razredu in to tudi drži, glede na druge proizvajalce. Tudi elektrike porabi izredno malo.

Brane
vse pa tudi ne vem...

nodes ::

sestra je kupila ta gorenjov vgradni pomivalec..teden, dva nazaj.... hm posoda je bila vsa pikasta...soli full... ne vem moj bosch tega ni nikoli naredil..vedno suho posodo ven poberem oziroma pobere

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

perci ::

cobrek: Ja, bosch vem da je ok - mamo tut mi doma en model (smo kupil kako leto nazaj) in dela top.

Sej zato mi pa to, da dela ta gorenje stroj bosch, veliko pomeni. Vem, da je se kako leto nazaj gorenje prodajal modele z zunanjim grelcem, zato mi je to z boschem cist nova zgodba. Ampak ocitno bo ze OK.

No v glavnem, kupila sva ga, upam da ne bom imel nodesovih izkušenj.

cobrek, a ti drugac v Gorenju delas?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

cobrek ::

Nodes brez zamere, ampak pikčasta posoda ni odvisna samo od količine soli, ampak od tekočine za sijaj. V navodilih piše, da v tem primeru nastaviš gumb v višjo pozicijo (mislim, da je od 1 do 4 pozicija gumba).

Perci, ja v laboratoriju zagotavljanja kakovosti, ampak hladilnih aparatov.
Še to. Tistega "ta pametnega" pa delamo mi in to tudi pod blagovno zanamko Bosch. Bosch je za ta aparat pri razvoju postavil viski kriterij in ogromo testiranj in zahtev. Da smo ga lahko sploh začeli izdelovati pa smo morali uveseti ESD standard. To je standard o el. komponentah in postopkih in rokovanjih z njimi. Zraven sodi vsa ESD oprema in podpisovanja pri preverjanju opreme.
vse pa tudi ne vem...

perci ::

No kar se tice pralnih strojev sem nad gorenjem razocaran. Sigma kuhinja mi je pa kul (ravno nabavljam), tu pa ni kej.

nodes ::

no, na nastavitev leska na višje se pa takrat nisem spomnil..no čudno se mi je zdelo, ker imajo zelo mehko vodo.

se drugač pomivalc deluje (izgleda) kul.

glede pralnih strojev verjamem, da je Gorenje z zadnjo serijo ujel konkurenco. Samo s ceno se bojim, da jo je prehitel

P.S.
drugače je sestra kupila komplet, vse večje gospodinjske aparate od Gorenja.
v nečem sem bil pozitivno presenečen...v designu...nikjer več odtenka "socializma"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Yoda Master ::

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s sušilnimi stroji? Kaj priporočate?

P.S. Maksimalno 100k, rajši manj.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Redkvica ::

Sušilni stroj ti po lastnih izkušnjah priporočam Boschev. Sicer sem najprej tudi jaz kupovala enega 'pod 100K SIT', a sem potem ugotovila, da bom raje še par mesecev brez in malo našparala in sem si potem kupila Boschevega kondenzacijskega s senzorskim sušenjem. No, sorodniki imajo Gorenjevega kondenzacijskega senzorskega in so tudi zelo zadovoljni. Kakšne leve firme pa rajši ne kupovat.

Zelo ti priporočam, da ne glede na izbrano znamko kupiš stroj, ki ima senzorsko sušenje, torej da sam ustavi sušenje, ko bo perilo toliko suho, kot si prej nastavil na gumbih. Uporabna opcija je tudi časovni zamik začetka časa sušenja. Stroj naj ima čim večji boben - večji je boben, manj je perilo zmečkano. Odzračevalni stroj kupi le v primeru, ko boš lahko uredil odvajanje pare direktno ven iz stanovanja, brez da bi hkrati podhladil stanovanje oziroma kopalnico. Če te možnosti nimaš, vsekakor kupi kondenzacijskega. Zelo uporabno je, sploh če živiš na majhnem prostoru, ko nimaš kje sušit perila, da ima stroj tudi hladno sušenje za občutljivo perilo, ki ga sicer naj ne bi sušili v stroju. Jaz to zelo uporabljam.

Pred dvema letoma sem se naučila, da tudi Bosch ni enako Bosch. Namreč, v BigBangu so imeli zelo ugodno na prodaj serijo Boschevih gospodinjskih aparatov, ceneje kot pri drugih pordajalcih. Če si potem natančno pogledal dokumentacijo, se je izkazalo, da ti aparati niso bili Made in Germany, ampak nekje iz Azije. Bosch je tam pač imel nekega kooperanta al kaj. Ker pa so se očitno tam še malo lovili, je bilo potem na tiste stroje kar nekaj reklamacij. No, najbrž da so bile to začetniške težave.

nodes ::

jaz imam Bosch WTL 5400 in je vredu in brez natančnega senzorja danes sploh ne bi vzel sušilca. sam pride pa več kot 100K, sam na ceno potem pozabiš

imel pa je Bosch najbolj natančen senzor vlage..ostali takrat bolj tko zaradi lepšega

nevem kakšna je danes situacija., a je to Gorenje prekopiral ali ne..pa Elektrolux tudi nima slaih gospodinjskih aparatov

Je pa Bosch en tak standard za mase
pri AEG...Mile... pa že preplačaš vse skupaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14153353 (5926) darkolord
»

Kater pomivalni stroj ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8322935 (11836) starfotr
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8830406 (22368) oberskitona
»

Bosch najslabši gospodinjski aparati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8323372 (20468) Nummy
»

Pralno-sušilni stroj BOSCH vs INDESIT vs ARISTON

Oddelek: Loža
3616951 (15516) michel

Več podobnih tem