» »

turbo pascal v XP

turbo pascal v XP

Corpse ::

ali dela turbo pascal v XP

namreč dobil sem vec verzij vse zalaufal tecejo ok, napisem kodo toda ko dam RUN ni nič. napake v kodi odpadejo. tud ce dam najbolj preprost stavek in napisem sam writeln ('xxxx') ne izpise xxxx. ni nič.

ali tece to sam v dosu?

Zheegec ::

Čisto kul deluje na WinXP, v šoli je polno WinXP in povsod dela TurboPascal 7.0.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ok to mi je jasno...sam kaj naj nardim. kakšen predlog?

mrawla ::

probej dodat knižnco wincrt (uses wincrt;). pomoje da morš to zmer met pri tem turbopascalu za win.

Gundolf ::

Mogoče ti izpiše xxxx, samo nimaš konzole odprte. Prevede ti program? Če dobiš exe, ga lahko poženeš v konzoli in pogledaš, če kaj izpiše. Drugače pa naredi neskončno zanko in poglej če ti bo tudi tak program naredil 'nič' ;)

sem dodal wincrt; sam javi da ne najde wincrt.tpu . sem porbal poiskati datoteko na netu sam jo se nisem nasel. in nevem ali imam sploh dobro verzijo oz ji kaj manjka in morm dodati?

imam turbo pascal 7.0

kako dobim odprto konzolo?

ce dam compile napiše uredu. ce dam make al pa built mi isto rece compile uredu - a ne bi mogu tuki rect built or make uredu. sam exe dobis z make ali se motim?

sem zacetnik tako da mejbi je ksn cist osnoven korak ki se cam zdi samoumevno pa ga ne omenite.

"coda"

program test (output);

begin
writeln ('aloalo')
end

kokr se spomnem bi moglo se okno odpret in napisat aloalo. sam ni nič. ce dodam uses wincrt; pa ni datoteke wincrt.tpu.

Zheegec ::

alf+F5?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

:) aha. dela. izpiše mi sam nič ne odpre. mors sam pogledat v konzolo.

hvala vsem.

_Mare_ ::

Na koncu takih preprostih programčkov (da se nekaj izpiše) se splača dat readln; , tako program počaka da pritisneš enter, preden se zaključi (vrne v ide)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DOS program za trgovino in izpisovanje predpone SIT

Oddelek: Programska oprema
121858 (1646) krneki0001
»

Turbo Pascal

Oddelek: Programiranje
91114 (945) r5r
»