Forum » Programiranje » c++ char to string
c++ char to string
alum ::
Lep pozdrav,
imam naslednji problem...
s funkcijo cin.getline sprejmem polje znakov...
stevilcni del polja zapisem kot enao stevilko (DELUJE). Problem je pri shranjevanju crkovnega dela polja v string, torej pri pretvorbi char to string...torej...iz vrstice besedila najprej izlocim to, kar potrebujem za besedo, shranim v novo polje znakov, nato pa to polje pretvorim v string...ok deluje, ampak problem je sledec...
v dolocenih primerih mi na koncu novo nastalega stringa izpise vprasaj ali pa znake B Y @...niti sanja se mi ne, kaj bi lahko bilo narobe...verjetno sem pretvorbo uporabljal na napacen nacin ...
no se nekaj kode (ime je string v katerega se naj shrani)
pa se napaka
Vpisi studenta:
12 asas asasa
12
asas B Y @
asasa B Y @
Se priporocam
Lp, wakum
imam naslednji problem...
s funkcijo cin.getline sprejmem polje znakov...
stevilcni del polja zapisem kot enao stevilko (DELUJE). Problem je pri shranjevanju crkovnega dela polja v string, torej pri pretvorbi char to string...torej...iz vrstice besedila najprej izlocim to, kar potrebujem za besedo, shranim v novo polje znakov, nato pa to polje pretvorim v string...ok deluje, ampak problem je sledec...
v dolocenih primerih mi na koncu novo nastalega stringa izpise vprasaj ali pa znake B Y @...niti sanja se mi ne, kaj bi lahko bilo narobe...verjetno sem pretvorbo uporabljal na napacen nacin ...
no se nekaj kode (ime je string v katerega se naj shrani)
for(int j=s; niz[j] >= 'a' && niz[j] <= 'z'; j++) stevec++; char im[stevec]; for(int i=s; niz[i] >= 'a' && niz[i] <= 'z'; i++) { if(niz[i] >= 'a' && niz[i] <= 'z') { im[z] = niz[i]; z++; } } ime = im;
pa se napaka
Vpisi studenta:
12 asas asasa
12
asas B Y @
asasa B Y @
Se priporocam
Lp, wakum
buba švabe ::
Na koncu char array-a mora biti null character ('\0')...
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] Delo z niziOddelek: Programiranje | 995 (704) | krneki0001 |
» | [C#] Input string was not in a correct format.Oddelek: Programiranje | 1076 (1013) | Cvenemir |
» | [C] Narascajoce sortiranje linearnega seznamaOddelek: Programiranje | 1849 (1738) | Jebiveter |
» | int to string v c++Oddelek: Programiranje | 2322 (2050) | OwcA |
» | c++ dodajanje na seznamOddelek: Programiranje | 1371 (1315) | alum |