» »

Težave z eksternim usb diskom

Težave z eksternim usb diskom

sifil ::

Pozdravljeni!
Zelo bom hvaležen komurkoli, ki je kaj takega že počel in bi mi znal vsaj približno pomagati.
Nabavil sem si canyon usb rack in 160gb hitachi disk. Moj namen je bil, da bi na službenem prenosniku, ki ima v xpjih user account zelo omejen in je praktično neuporaben, priklopil eksterni usb disk, na njega dal winse in pač te winse zaganjal preko usb. Več ljudi in raznih trgovcev mi je reklo, da je to izvedljivo.
Ko dam noter cd od xpjev, mi zažene prvi del xp setupa (oni v text načinu), ko mi pa hoče znova zagnati v drugi del setupa, mi pa vrže bluescreen. Na omenjenem prenosniku mi je javlo STOP: c000021a {Fatal error}, na mojem namiznem rač. pa STOP: 0x0000007b (to je napaka pri dostopanju do boot naprave)(notranji disk sem izklopil). Poskušal sem vse mogoče in nemogoče, probaval sem z dvema različnima kopijama xpjev (eni z sp1(torej usb2 podpora) in eni brez). Računalnik sem zagnal z dvd bootom linuxov (monitorjev slo-tech 2.0 linux) in skušal enostavno presnet mapo windows na ext. disk(glede na to, da bi ble vse komponente enake, bi to moralo načeloma delovati), vendar nikakor ni znal prepoznati v xpjih narejenih in sformatiranih particij na usb disku(poskušal sem z ntfs in z fat32)(kak se formatira v linuxih??). Vse omenjeno sem poskušal tudi na 32gb clip nastavitvi na disku.
Da naštejem, katere mogoče napake so izključene:
-Disk je 100% OK, ker sem se ravno danes šel bunit v trgovino, da so mi pokvarjen disk prodali in so mi ga zamenjali. Pa tudi če disk priklopim na notranji ide kontroler, mi xp setup čisto normalno zlaufa do drugega dela.
-bios podpira usb zagon
-boot sektor virus ni, ker je disk nov in xyžnj krat formatiran

Edino kar bi mogoče lahko bilo, da je mogoče kaj narobe z ide kontrolerjem na eksternem racku. Je to mogoče? V xpjih namreč zadeva dela brez najmanjšega problema. Hitro in brez napak.
Ali pa mogoče xp setup uporablja neke driverje za usb diske, ki rack kontrolerju niso všeč.
Če ste prišli do sem...vam moram čestitati, da se vam je dalo brati tole:D Še enkrat, zelo bom hvaležen komurkoli, ki se na to malce bolj spozna.
Najlepša hvala!

misso ::

Dej probi na navadnem računalniku naložiti xp in ga potem premotiraj v rach ohišje in nato butaj preko usb. Pa sporoči če ti to dela.

T(he) Boss ::

Stvar je sledeca: XPji naceloma ne delajo na razlicnih konfiguracijah, torej tam ko jih das gor, tam delajo, drugje pa ne. Sevedno microsoft pogruntavscina. Naceloma namesto, da kopiras z linuxom bi lahko z partition magicom, celo particijo, samo kot sem ze prej povedal to ne bi imelo smisla. Sem ti povedal, da prinesi rack, pa bom se jaz probal. :D

sifil ::

Če dam najprej winse gor pa premontiram v rack, mi isto javi ono 0x7b napako. Vsaj mislim:\ Bo T(he) Boss jutri sprobal:)).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP se noče namestiti

Oddelek: Strojna oprema
15917 (638) filip007
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
327187 (6335) kreki
»