AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.
Pa še zvočna primerjava hladilnikov:
Novice » Grafične kartice » GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje
Zheegec ::
Hvala ker ste raje tole novico objavil, kot pa mojo, ki je nekaj ur prej prišla
duh
duh
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
boštjan ::
za $389.00 pa dobite all in wonder 9700pro ali če hočete samo 9700pro je cena $338.00 retail.razlika v % bo tudi v slo ista,tako da vsi tisti ki so čakali veselo na FX,se lahko samo še v rit vgriznejo,ker bodo plačali več za nekaj kar sploh ni 20% bolje od 9700pro.
Sid Izprijeni ::
Še ena potrditev, da je primat nVidie na področju grafike crknil. Dobro za kupce...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.
bf4ed ::
ALIEN3001 krivično je to da niso tvojo objavili.
Enkrat nene sploh niso omenili ko sem jim dal.
Enkrat nene sploh niso omenili ko sem jim dal.
Radiant ::
In po dolgem se je izkazalo to kar smo ze vsi vedli!
IN to je: Da si bomo vsi kupli radeon 9500 in jih spremenili v 9700 (al pa 9700PRO v FIRE GLX!
IN to je: Da si bomo vsi kupli radeon 9500 in jih spremenili v 9700 (al pa 9700PRO v FIRE GLX!
Fury ::
Prov vesel sem da to vidim ker mi nvidia gre posteno na K, ampak razocaran ker bo manj napredka :)
Jst ::
Sicer nisem zagovornik nvidie, ampak vseeno bi vas rad spomnil na nekaj. Detonatorji. Najbrž je nvidia spet prasica in boste pravi potencial kartice videli čez pol leta (remember gf2/3/4)... shit happens
mogoče se pa motim. upam.
mogoče se pa motim. upam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
root ::
Na tukaj mate še nekaj dodatnih testov:
Tom's Hardware
extremetech
hardocp
hexus
Mislim pa da je problem FX da pokosi Radeona še samo v driverih in nikjer drugot
Tom's Hardware
extremetech
hardocp
hexus
Mislim pa da je problem FX da pokosi Radeona še samo v driverih in nikjer drugot
Mr.B ::
Po zvoku je dragon orb 3 , skoraj tih
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
TribesMan ::
Ah ja hitro se menjajo vetrovi v računalništvu.
Se spomnite kako se je začelo z 3Dfx-om?? Najprej so bila nategovanja v stilu čip pride avgusta ... al pa decembra ... mogoče februarja. Potem pa čip sploh ni bil to kar so napovedovali. Jah zgleda da so pri nVidii s tem ko so kupili 3Dfx podedovali tudi njegove "bolezni".
Sicer je še prezgodaj o čem takem govort ampk močno upam da se motim.
LP
TribesMan
Se spomnite kako se je začelo z 3Dfx-om?? Najprej so bila nategovanja v stilu čip pride avgusta ... al pa decembra ... mogoče februarja. Potem pa čip sploh ni bil to kar so napovedovali. Jah zgleda da so pri nVidii s tem ko so kupili 3Dfx podedovali tudi njegove "bolezni".
Sicer je še prezgodaj o čem takem govort ampk močno upam da se motim.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Tr0n ::
Mater, pa res nimam srece. Kupim Voodoja3, bog med karticami. Pride nVidija, 3dfx propade. Kupim Geforce4 Ti4200, najboljse razmerje cena/hitrost. nVidija propade.
Dr_M ::
no ja...3dfx je propadu ze s prihodom TNT2.... pol so se se neki matral, ampak je bla prihodnost 3dfx-a znana.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Leadtek Winfast A300 Ultra TD MyVIVOOddelek: Novice / Grafične kartice | 1961 (1961) | Super Sonic |
» | Radeon 9800 proOddelek: Novice / Grafične kartice | 2670 (2670) | Radiant |