» »

Firewire kabel

Firewire kabel

kalcek16 ::

Na internetu sem gledal za te kable, ker bi rad prenesu en filmček iz kamere na pc. Vendar so na internetu različni kabli, 6/4 pinski 4/4 pinski... Zanima me kako vem kateri kabel kupiti? Firewire imam pa že vgrajen na matični plošči. Aja, kamera pa je SONY DCR-TRV140E

OK, sm že ugotovu, jaz rabm 6/4 pinskega, sedaj me pa zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu, al je vseen kakšnega kupim. Ali je slika ki je bila na računalnik prenesena z firewirw kablom, dosti boljša kot z s-video vhodom?

Olajuwon ::

sedaj me pa zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu, al je vseen kakšnega kupim.

Yep... isti klinac

Ali je slika ki je bila na računalnik prenesena z firewirw kablom, dosti boljša kot z s-video vhodom?

Kot je meni znano se film prenaša le z firewire kablom
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Jz sm ga enkrat prenesu preko S-video vhoda, ki je na tv tunerju.

Highlag ::

Kamera je verjetno digitalna. Firewire je digitalen priključek. Prenos je teoretično brez izgub.
Svideo je analogni priključek. Kamera konvertira digitalno sliko v analogno. Pri konverziji teoretično prihaja do napak. Če sprejemaš sliko v računalnik preko Svideo priključka bo računalnik konvertiral analogen signal v digitalno obliko. Pri tej konverziji zopet teoretično prihaja do napak. Posledično bi moral biti Svideo prenos manj kakovosten. Zakaj teoretično? Različne komponente imajo različno kakovost tako da razliko lahko vidiš lahko pa tudi ne.

Verjetno bi imel z firewire priključkom manj problemov.
Never trust a computer you can't throw out a window

bastadu ::

Preko s-video izhoda se sigurno izgube, ki jih pri firewire ni, ker se podatki pretakajo v digitalni obliki...

mcrastur ::

si ze kaj zajemau s kamere na comp? mam isto kamero in prek firewire-ja povezano... slika ki jo zajamem je pa ob premikanjih nazobčena :\ ce razumete?
uporablu sm adobe premiere pa se en program.. na obeh je bla slika ista :| ob gledanju na TV je vse uredu...
help?!

mcrastur: jz mam tud nazobčeno sliko na ekranu, a na tv pa praviš da se uredu vidi? A si si zapeku na dvd al kako?

ne... na TV mislm prek scarta ne prek DVD-ja
bojim se da je za tako sliko kriva kamera in ne software :(

Aja, preko skarta men lepo kaže

agerksic ::

Ne se bat s kamero je vse v redu. Nazobčana slika se je pojavila tudi pri meni. Kot sem potem nekako sklepal je za to kriv prešvoh comp, ki ni zmožen zajeti oz predvajati slike take kot je v izvirniku.
Sploh se dogaja, če maš odprtih več požrešnih aplikacij naenkrat.
Mogoče bi pomagalo še malo rama ali pa močnejši proc.
Če maš pa orenk mašino, bo treba pa nastavitve v programu za zajemanje verjetno poštelat.

amm...al ni nic za poštelat ! kaj mas u mislih?
ker windows movie maker, premiere al pa dr. divx ...v vsem je isto!

help! :\

Zanima me kateri standart je treba izbrati ko prenesem video na računalnik, PAL ali NTSC ali SECAM? Aja zanima me tud v kateri format naj prenesem video preko pinnacle studio programa, ker imam 3 možnosti: DV,MPEG,Preview? Jz sem prenesu v DV format, pa mi dela une čudne črtice.

Gapi ::

V Sloveniji je v uporabi PAL B/G sistem Ker pa vse novejše televizije znajo predvajat tudi NTSC nebo problema. Za SECAM pa nisem tok sigurn.

PAL je uporabljen v veliko držav v Evropi. NTSC je uporabljen v ZDA in okolica. SECAM pa Francija.

Tomay ::

Glede nazobčane slike je tako. To nastane zato ker je film, ki ga posname kamera interlaced (prepleten). Najprej posname parne, potem pa neparne vrstice...

Tudi na moji mašini je film nazobčan, razen če ga predvajam v windows media playerju (zadnja verzija, najnovejši kodeki).

Očitno wmp sam "odplete" video. Mogoče imajo to tudi drugi predvajalniki, samo da je potrebno kje vklopit.

Na tv se to ne vidi, ker navadne crt televizije predvajajo v prepletenem načinu (vsaj mislim, da je tako).
Voodoo 4Ever

Men se tudi v WMA 10 vidi te črtice. A se da interlaced kako popravit s kakšnim programom?

Tomay ::

Ponavadi dam, da mi naredi deinterlace, ko delam divx ali mpeg2.
Voodoo 4Ever

CaqKa ::

joj, kak bluzite.
one črte so povse normalne.. tehnično ozadje je že zgoraj opisano.
tega se ne popravlja če misliš zadevo gledat na tvju. to se popravlja samo kadar zadevo gledaš na računalniku.
to se da odpravit z deinterlace filtri.

Aja, a pol če posnamem to kot dvd za dvd komponento se na tv-ju nebo vidl? Sicer sem pa že z virtualdubom odpravu.

CaqKa ::

ne nebo se ker tv zna sliko prikazovat v prepletenem načinu. monitor pa jo predvaja v progresivnem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316707 (10875) BorutK-73
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286219 (5184) Tomay
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

113355 (3057) pivmik
»

Deinterlace pri zajemanju videa

212181 (1710) AtaStrumf
»

S cem iz digitalne kamere dol vzet video tko, da tud deinterlaca.

51244 (1187) pivmik

Več podobnih tem