Forum » Programiranje » Kateri jezik?
Kateri jezik?
m_2501 ::
Zanima me kateri je trenutno programski jezik, katerega se najbolj splaca nauciti??
Pred leti sem neki delal v c-ju in c++ in javi/javascript.
Sedaj bi rabu spet malo pisati programcke, vendar je minilo od mojih zadnjih izkusenj skoraj 4 leta, tako da sploh ne vem kaj se kje razvija, in kaj kam teče. Programi ki jih bom pisal bodo vecinoma matematicni modeli (resevanje enacb), povezani s hidravliko. Torej je matematicna plat pred vizualno...
Ce bi mi kdo lahko kej svetoval bi mu bil ful hvalezen!
Pred leti sem neki delal v c-ju in c++ in javi/javascript.
Sedaj bi rabu spet malo pisati programcke, vendar je minilo od mojih zadnjih izkusenj skoraj 4 leta, tako da sploh ne vem kaj se kje razvija, in kaj kam teče. Programi ki jih bom pisal bodo vecinoma matematicni modeli (resevanje enacb), povezani s hidravliko. Torej je matematicna plat pred vizualno...
Ce bi mi kdo lahko kej svetoval bi mu bil ful hvalezen!
OwcA ::
Odvisno od kompleksnosti problemov. Če čas izvajanja ni kritičen, so zanimive možnosti Python, Mathematica in MatLab (po možnosti še z moduli za hidrodinamiko).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Loki ::
ce je cas izvajanja kriticen (oz. mora biti sorazmerno hiter) in ne potrebujes GUI, potem Fortran.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podatkovna struktura potekaOddelek: Programiranje | 872 (634) | smacker |
» | [c++] merjenje časa izvajanja dela kodeOddelek: Programiranje | 1204 (1042) | gtu |
» | samostojna tračna enota za backupOddelek: Kaj kupiti | 2289 (1806) | String |
» | [PHP] Statusna vrsticaOddelek: Programiranje | 948 (853) | sverde21 |
» | decompajl pri delphi 7 aplikacijiOddelek: Programiranje | 925 (800) | BigWhale |