» »

Grub problem...

Grub problem...

dux ::

Pozdravljeni !
Na mojem računalu je glavni operacijski sistem win2k. Sedaj sem se na drugi trdi disk odločil instalirati Ubuntu. Vsa installacija poteče gladko - do restarta računalnika. Čeprav mi ob tem, ko me istaller vpraša ali naj installiram grub na MBR pove, da je zaznal win2k, po restartu dobim nasledje obvestilo...

Loading stage 1.5
error 21
In tu se ustavi.
Pomislil sem, da bi bil problem lahko v tem, da BIOS ne zazna mojega 60 GB Hdd - ja, ki je sicer Primary Slave (Tudi ob nadgradnji na najnovejšo različico BIOS-a mi ta ne bi zaznal več kot 32 GB trde diske).
Zato sem Ubuntu installiral še enkrat, le da je bil sedaj trdi disk s kapaciteto 60 GB odklopljen. ( trdi disk na katerega ga installiram je 3.2 GB Secondary Master)
Potem sem dobil sporočilo..

Loading stage 1.5
error 17!
Nato sem še enkrat poskusil z installacijo in sicer sedaj v expert modu > za svoj boot manager sem izbral LiLo.
kar sem dobil po restartu je bilo sledeče....

Lilo....
Loading "default option"
Lilo vedno naloži default opcijo, ne glede na to ali kaj pritiskam po tipkovnici in mi sploh ne pokaže ostalih možnosti.
Sedaj sem se tega naveličal in z win2k Cd popravil MBR in sedaj se mašina spet zažene v winse.
Zanima me, ali kdo ve kaj bi bilo lahko narobe ?
LP
Upanje je v nasih odlocitvah

Rok Nemec ::

Tako kot ti sem tudi jaz imel blazne probleme z grubom pri inštalaciji Fedora core 3.

Problem sem rešil na ta način, kot ga opisuje spodnji članek. S podobnim postopkom se da to narediti tudi pri namestitvi Ubuntu distribucije.

Double Booting Windows XP/2000 and Red Hat Fedora Core 2
http://www.linuxgazette.com/node/9512

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z OS

Oddelek: Operacijski sistemi
121529 (1232) Dri3r
»

[Linux][Ubuntu] Nepravilen izbris

Oddelek: Operacijski sistemi