Forum » Programiranje » Kopiranje podstkov tabel v Accessu 2002
Kopiranje podstkov tabel v Accessu 2002
erik ::
Pozdravljeni...
Zanima me ali obstaja funkcija c Accessu da ob vnosu podatka v tabelo1 se podatek avtomatsko vnese v tabelo2 (in izbriše tudi). V obeh tabelah se stolpca enako imenujeta. Ali je treba kaj postoriti s primarnim ključem?
Lp,
Erik
Zanima me ali obstaja funkcija c Accessu da ob vnosu podatka v tabelo1 se podatek avtomatsko vnese v tabelo2 (in izbriše tudi). V obeh tabelah se stolpca enako imenujeta. Ali je treba kaj postoriti s primarnim ključem?
Lp,
Erik
carota ::
Zdravo!
Ne vem za tako funkcijo, a s programom ki vnasa podatke dodas se ukaz naj se vpise podatek se v drugo tabelo. Morda bi se dalo s kaksnim update query-jem kaj narediti.
Bolj me zanima zakaj pa bi imel isti podatek 2x v bazi? Imas vec tezav kot koristi se mi zdi.
Lp,
Martin
Ne vem za tako funkcijo, a s programom ki vnasa podatke dodas se ukaz naj se vpise podatek se v drugo tabelo. Morda bi se dalo s kaksnim update query-jem kaj narediti.
Bolj me zanima zakaj pa bi imel isti podatek 2x v bazi? Imas vec tezav kot koristi se mi zdi.
Lp,
Martin
erik ::
Sem rešil z SQL-om... hvala vseeno.
2 tabeli potrebujem, ker v eni pizvedbi rabim enake podatke 2x v dveh ločenih stolpcih...
2 tabeli potrebujem, ker v eni pizvedbi rabim enake podatke 2x v dveh ločenih stolpcih...
ToniT ::
Ne bi bilo to lažje rešiti s poizvedbo?
SELECT Tabela1.Ime, Tabela1.Ime AS Ime2
FROM Tabela1;
SELECT Tabela1.Ime, Tabela1.Ime AS Ime2
FROM Tabela1;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | združevanje in poizvedbeOddelek: Programiranje | 883 (743) | prozac |
» | [SQL] Unikatni izpisiOddelek: Programiranje | 2215 (1602) | 111111111111 |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7375 (5433) | travica |
» | Primerjava tabel v ExceluOddelek: Programska oprema | 1981 (1817) | Ejsi_Disi |
» | [MSSQL] QueryOddelek: Programiranje | 1167 (1100) | zigi |