» »

rabim pomoč pri pretvorbi "PHP strani" v "HTML stran"

rabim pomoč pri pretvorbi "PHP strani" v "HTML stran"

sankus ::

imam sledeč problem: rad bi pretvoril spletno stran, ki se dinamično generira s php skripto v (statično) html stran (kar bi rad dosegu je to da bi lahko pregledoval spletno stran "offline" ). In mene zanima če mogoče obstaja kakšna boljša opcija od te, da bi pregledal php skripto(e) in ročno oblikoval html stran. Upam da sm dost jasno označu problem, pa hvala za kakršenkoli koristen predlog!

sb, Marjan

K0K0 ::

Naloži si kak php server npr apache bo še najlažje.

bradek ::

sankus ::

to mi ne pomaga dost, ker je potem stvar delujoča samo na kompih z naloženim http in php serverjom.

sankus ::

bradek. poznam (in znam) osnove, ampak rabu bi program - ne pa da jest to ročno kliknem vsak link in potem razultat izvedene php skripte shranm kot .htm datoteko (to mi bo res zadnja opcija)

bradek ::

V vsakem primeru, cim requestas .php od streznika, ti on vrne HTML. To torej pomeni da vse kar moras narest je da requestas .php iz streznika, in ta ti bo poslal .html Ce ne drugega lahko to naredis s kakim download managarjem oz z vsakim browserjem.

Kje je torej problem, oz kaj bi ti sploh rad? Ce te prav zastopim ti browser ne shrani v cache HTMLja ki se generira iz phpja? Ce je tako, mal poglej nastavitve v browserju, oz razlozi, ce se slucajno ne razumemo :)

sankus ::

tole s cacheom; a da bi vse linke poklikov in potem skopirov vsebino cache? - je boljša opcija

vsebino strežnika sem že dobil (s flashget-om).

kar bi jest rad je da bi npr. slo-tech.com lahko gledal(in samo to) uporabnik, ki nima dostopa do interneta. (če klikneš na "Forun" (=request za teme v forumu) se ti pokažejo vse teme, ki so do takrat objavlene...in jest bi rad dosegu to da se ob kliku (v .html datoteki) na "Forum" (=link na predhodno shranjen request) odpre to kar se je prej pokazal kot rezultat ) (da ne bo pomote: slo-tech.com je tukej kot primer naveden)

gre za to , da bi se spl. stran (php based) lahko pregledovala na računalniku brez dostopa do neta (torej po moje bi to načeloma mogu bit vsaj html format)

bradek ::

Imas programcke ki ti grabbajo celo stran do nekaj linkov globoko, odvisno od nastavitev, zato najbolje ta malo pogooglas. Je pa problem tukaj iz druge strani, namrec stran lahko zahteva da se ne shrani v cache browserja. Resitev je torej grabbanje s programcki kot so WebZip, PageSucker ipd.

sankus ::

tole s WebZip-om bo šlo. res najlepša hvala!

cryptozaver ::

Se priporocam za izkusnje, ker imam sam enak problem. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izdelava wap strani

Oddelek: Izdelava spletišč
102093 (1694) jobber
»

frami

Oddelek: Izdelava spletišč
171355 (1184) mile
»

Frontpage pomoč

Oddelek: Izdelava spletišč
141236 (994) Tody
»

Kako se vam zdi moj webpage ?

Oddelek: Izdelava spletišč
141193 (940) root987
»

HTML anketa?

Oddelek: Izdelava spletišč
142189 (2063) Skrat

Več podobnih tem