Forum » Programiranje » Preimenovanje datotek
Preimenovanje datotek
|Luka| ::
Napisal sem program, ki mi v datoteko zapiše neke podatke. Sedaj pa problemi:
1) ali je možno, da bi se ta program izvedel na vsakih 5, 10, oz [n] minut?
2) če lahko datoteko (npr. file01 - pod pogojem da se program ivede vsakih n minut, in ime datoteke je vedno enako) avtomatsko preimenujem v npr. data0001, ob naslednjem izvajanju data0002, itd.
OS je Mandrake Linux
LP
1) ali je možno, da bi se ta program izvedel na vsakih 5, 10, oz [n] minut?
2) če lahko datoteko (npr. file01 - pod pogojem da se program ivede vsakih n minut, in ime datoteke je vedno enako) avtomatsko preimenujem v npr. data0001, ob naslednjem izvajanju data0002, itd.
OS je Mandrake Linux
LP
Seadoo ::
Vse je možno.
1. Če maš windows potem se to reši z task schedulerjem. Na linuxu za to poskrbi cron job.
2. Preprosto najdeš zadnjo datoteko, ugotoviš število v imenu, povečaš število za ena in narediš novo datoteko. Lahko pa si v pomožno datoteko pišeš tazadnjo številko.
1. Če maš windows potem se to reši z task schedulerjem. Na linuxu za to poskrbi cron job.
2. Preprosto najdeš zadnjo datoteko, ugotoviš število v imenu, povečaš število za ena in narediš novo datoteko. Lahko pa si v pomožno datoteko pišeš tazadnjo številko.
Out of my mind. Back in five minutes.
BigWhale ::
> Lahko pa si v pomožno datoteko pišeš tazadnjo številko.
Hihi... ;)
Tega ne delas... ;)
Hihi... ;)
Tega ne delas... ;)
No, potem pa lepo prosim če mi nekdo pove kako se to naredi, in ne kako se ne
PS: OS je MANDRAKE!
LP
PS: OS je MANDRAKE!
LP
V bistvu je takole:
program sam kot take je že napisan in in njegova naloga je da prek od -d zapiše n bytov v datoteko. Delo se si poenstavil, s tem, da sem v nek file npr. izvrsi_to_in_to zapisal kaj vse ta program potrebuje za izvajanje (upam d sem dovolj razumljiv ) in ta datoteka v bistvu s cat združi 10 filejev ne zna(m) pa jih preimenovati (še najbolj bi bil zadovoljen da bi bilo datoteki ime DAT + [dat +%s]
Če nisem bil dovolj razumljiv bom pojasnil
program sam kot take je že napisan in in njegova naloga je da prek od -d zapiše n bytov v datoteko. Delo se si poenstavil, s tem, da sem v nek file npr. izvrsi_to_in_to zapisal kaj vse ta program potrebuje za izvajanje (upam d sem dovolj razumljiv ) in ta datoteka v bistvu s cat združi 10 filejev ne zna(m) pa jih preimenovati (še najbolj bi bil zadovoljen da bi bilo datoteki ime DAT + [dat +%s]
Če nisem bil dovolj razumljiv bom pojasnil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri delfijuOddelek: Programiranje | 2346 (2206) | KontraCepec |
» | C++ in datoteke problemčekOddelek: Programiranje | 731 (632) | BigWhale |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4033 (3522) | Vesoljc |
» | sortiranje neznano dolge datoteke v pascaluOddelek: Programiranje | 1040 (955) | mmisv |
» | Kako v excelu shraniti kot sliko?Oddelek: Programska oprema | 2527 (2226) | Slavček |