Forum » Programiranje » VS 7.0 Kje pride do napake?
VS 7.0 Kje pride do napake?
losnah ::
Primer: v C# napišem en programček in izberem iz menija debug -> start.
Potem mi pa odpre okenček:
An unhandled exception of type 'System.OutOfMemoryException' occurred in system.windows.forms.dll
Ena zelena puščica mi pa kaže na konec zavitega oklepaja.
Zakaj mi ne pokaže na katerem mestu je prišlo do napake?
Upam da mi ni treba skos try - catch bloke uporablat, ker se mi jih neda.
Še mn pa vem zakaj OutOfMemoryExblabla. Ker memorije je še dost. Al pa to pomen kej druzga ?
Potem mi pa odpre okenček:
An unhandled exception of type 'System.OutOfMemoryException' occurred in system.windows.forms.dll
BREAK CONTINUE
Ena zelena puščica mi pa kaže na konec zavitega oklepaja.
static void Main() { Application.Run(new Form1()); } //<-- tuki kaže puščica
Zakaj mi ne pokaže na katerem mestu je prišlo do napake?
Upam da mi ni treba skos try - catch bloke uporablat, ker se mi jih neda.
Še mn pa vem zakaj OutOfMemoryExblabla. Ker memorije je še dost. Al pa to pomen kej druzga ?
Mavrik ::
Moral boš kar malo več napisati, ker gotovo maš kje kakšen leak.
The truth is rarely pure and never simple.
Moral boš kar malo več napisati, ker gotovo maš kje kakšen leak.
Kakšn leak, kaj ti to pomeni?
Jest sem mislu da ti debuger vsaj pokaže pri kateri vrstici se je pojavila kakršna koli napaka.
Drgač pa sem nekak najdu kje mi odleti. V metodi form1_load ali pa form1_resize hočem narest bitmapo, pa mi vrne null.
private void form1_load(...) { bitmap = new Bitmap(Form1.ActiveForm.Width, Form1.ActiveForm.Height); }
Width = 740 Height = 300.
Če pa kličem new Bitmap... v metodi form1_paint mi pa dela.
Pa še neki.
Recimo da nekje v kodi postavm break point, da se izvajanje programa ustavi. Potem pa pritisnem F10 - step forward, mi vrne spet en exception. Neki v zvezi s timerjem, ki ga imam tut vklopljenega in mi trigira vsako sekundo. A ma to kšne veze?
Ker nisem še dobu odgovora sem v vsako vrstico dal funkcijo, ki mi zapiše v log file, kje se nahajam.
Močno sem upal da se to nebi zgodil ampak se je. Noče mi vršt nobene napake .
To je en k.... .
Pa še eno vprašanje kaj je to JIT - just in time debugger? Kaj to sploh dela, kaj je njegov namen?
Močno sem upal da se to nebi zgodil ampak se je. Noče mi vršt nobene napake .
To je en k.... .
Pa še eno vprašanje kaj je to JIT - just in time debugger? Kaj to sploh dela, kaj je njegov namen?
Gundolf ::
VS (pozor - vsaj VC++ !) deluje tako, da pokaze napako v naslednji vrstici. Oziroma bolje receno, puscica kaze na prvi del kode, ki se ni mogel izvrsiti. Ce je v C# podobno potem ves kje je napaka - } ti je alociral prevec spomina Joke. Ta napaka ti le pomeni, da ne znas pravilno uporabljati programskega jezika oz. API funkcij. Ko jaz iscem podobne napake v moji kodi (pozor spet C++), kot vzrok ponavadi najdem kako neumnost ali napacno uporabo funkcij, ki jih ne poznam dovolj dobro.
No bolj ti ne znam pomagat. Ce pa je napaka cudezno izginila z uvedbo log fajla, potem je to le navidez. Ce hoces malo bolje spati v prihodnje, jo raje poisci sedaj, ko imas se obvladljivo malo kode.
Ne vem kje so v takih primerih vse C# bwane, ki jih na tem forumu kar mrgoli, ce je le kje priloznost za prepluvati C++
No bolj ti ne znam pomagat. Ce pa je napaka cudezno izginila z uvedbo log fajla, potem je to le navidez. Ce hoces malo bolje spati v prihodnje, jo raje poisci sedaj, ko imas se obvladljivo malo kode.
Ne vem kje so v takih primerih vse C# bwane, ki jih na tem forumu kar mrgoli, ce je le kje priloznost za prepluvati C++
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] try/catch, v katerem gradniku je napakaOddelek: Programiranje | 1036 (774) | japol |
» | Java try, catch blokOddelek: Programiranje | 841 (704) | kunigunda |
» | [WPF] Vrednost Textbox kot "angle" v AxisAngleRotation3DOddelek: Programiranje | 796 (731) | saule |
» | VB.net Excel v TifOddelek: Programiranje | 1160 (1059) | saule |
» | [C#] try - catchOddelek: Programiranje | 1301 (1058) | darkolord |