Forum » Operacijski sistemi » pingo in win98
pingo in win98
p1nk1 ::
Zdravo,
disk imam razdeljen na dve particiji, na particiji C imam namescen win98 na particiji D pa Pingo Linux 2.
Pred kratkim sem moral formatirati pogon C, nova namestitev windowsev pa mi je povozila tudi zagonski nalagalnik. Vem da je bilo o tem ze veliko povedanega, vendar enostavno ne deluje! Poskusil sem z rescue install, vendar nikakor ne morem priti v grub, kjer bi dolocil boot. Delal sem po naslednjem nasvetu
Torej, ce mi kdo zna pomagat, se priporocam...
Lp, p1nk1
disk imam razdeljen na dve particiji, na particiji C imam namescen win98 na particiji D pa Pingo Linux 2.
Pred kratkim sem moral formatirati pogon C, nova namestitev windowsev pa mi je povozila tudi zagonski nalagalnik. Vem da je bilo o tem ze veliko povedanega, vendar enostavno ne deluje! Poskusil sem z rescue install, vendar nikakor ne morem priti v grub, kjer bi dolocil boot. Delal sem po naslednjem nasvetu
Hmmm. Že neštetokrat je biu ta problem omenjen... No, narediš tole. V CD-rom daš LiveCD (al pa bootable CD od Fedore), se zaženeš v sistem z rescue (ne vem kako to gre pr Fedori). Pol daš pa ukaz grub in pridš v en program. Tm napišeš root(hd0,0), to je odvisno na kerem disku maš posnet Linux (hd0,0 pomeni 1. particija v 1. disku), Nato pa še setup(hd0) in daš quit. Sam še rebootaš in bi mogl delat...
Torej, ce mi kdo zna pomagat, se priporocam...
Lp, p1nk1
]Fusion[ ::
Probaj naložit Acronis OS selector.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nastavitev grub-a za win & suse linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1213 (1047) | SasoS |
» | [Gentoo] Kernel panic, zmešnjava v /bootOddelek: Operacijski sistemi | 1679 (1431) | BigWhale |
» | GRUB in potem???Oddelek: Operacijski sistemi | 1063 (891) | Skrat |
» | XPji povozili Grub--kaj zdaj?Oddelek: Operacijski sistemi | 1009 (867) | Gost |
» | XP-ji povozili LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1127 (1034) | Spajky |