» »

Fotke z Maldivov

Fotke z Maldivov

LoneWolf ::

Za vse slotech-arje, s katerimi smo se prejsnji mesec pogovarjali o Maldivih, pa mogoce tudi za vse morebitne druge zainteresirane za ta konec sveta, fotke z letosnjega potovanja (250+) so koncno za silo urejene in so na voljo tule. Se vedno je online tudi lanska fotogalerija s potovanja po Pacifiku.
Podrobnosti o Maldivih se bomo raje zmenil na ZS ali po mailu, da ne bomo smetili po Slo-Techu, razen ce je tu kak vecji interes na to temo.

STASI ::

da ne bomo smetili po Slo-Techu

Zakaj sej loža je glih za take stvari!
Ti raj povej kolk stane tale štos??!?
Ker potovanje je izredno zanimivo.
PA a si se potaplu al ne?!!!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

LoneWolf ::

da ne bomo smetili po Slo-Techu
Zakaj sej loža je glih za take stvari!


Glede na lanske izkusnje... Se raje pomenim s tistimi, ki jih stvar res zanima. Poleg tega je slo letos bolj za privat pocitnice. Pacifik lani je bil precej drugacen izlet, z vodicem v skupini in fotke zanimive tudi za koga, ki ni bil zraven. Takrat smo sli bolj gledat svet kot lezat na plazo in plavat, ceprav tudi tega ni manjkalo.

Ti raj povej kolk stane tale štos??!?

Zelo odvisno kam gres na Maldivih in za koliko casa, ponudba je precej pestra in skoraj za vse zepe. Lohifushi je po kvaliteti letovisca nekaj srednjega, sli smo za 14 dni in vzeli smo se all-inclusive paket (na Maldivih se splaca, sicer je hrana in ostale storitve (obroki, pijaca, izleti, sporti etc.) precej drago in na koncu samo gledas na vsak dolar namesto da bi uzival). V nasem primeru je vse skupaj z avionom prislo okoli 400k na osebo.

PA a si se potaplu al ne?!!!

Precej smo tauhal, brez maske in plavutk nimas na Maldivih kaj iskat. Prav potapljal se nismo, noben od nas tega se ni pocel niti nimamo opreme. Da se sicer vse izposodit, tudi na otoku je kvaliteten PADI potapljaski center, stvar pa ni ravno poceni, ura potopa je kar konkretna in ceprav imajo solo, malo predznanja ne bi skodilo. Gre pa lahko vsak, brez problema. Ce je komu v interesu, lahko v casu pocitnic na Mladivih opravi orenk tecaj potapljaca z mednarodno licenco, prakticno vsak otok ima potapljaski center.
Kar se tice nas, smo "samo" tauhali. Ze z masko na Maldivih vidis toliko novega, ko pocasi brcas cez koralni greben, da je vse "oh" in "ah" in 14 dni niti slucajno ni dovolj casa, da bi ze s povrsine videl vse zanimive stvari. Mislim, da me v Jadranu ne vidijo vec z masko - kot bi botanika poslal v Saharo...

Olajuwon ::

Lonewolf: poleg Maldivov.. kje si še kaj bil? Ki me zanima kakšne so razlike med različnimi tropskimi kraji... kot naprimer Indonezija/malezija, Maldivi, Bahamas, Kuba, Sejšeli, Mauritius, Kajmansko otočje, Havaji, itn itn itn... Ker sm slišal... da Indonezija naprimer glede plaž je ful bedna na pram drugim zgoraj omenjenim otokom... No upam, da boš našel kej cajta za odgovor ;((
:D :D :D
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

LoneWolf ::

Lonewolf: poleg Maldivov.. kje si še kaj bil?

Od teh morskih tropskih lokacij iz prve roke poznam tole: Egipt, Tahiti (Moorea + Bora Bora), Cookovi otoki (Rarotonga + Aitutaki, Fiji (Denarou Island, Beachcomber), pa zdaj se Maldivi (Lohifushi). Od prijateljev, s katerima potujemo skupaj zadnje case imam se informacije z Indonezije (Bali) in Dominikanske republike.

Sprasujes za razlike... Ja, so... Prevsem kulturne, ljudje so zelo razlicni. Plaze so se najmanjsi problem, nikjer nisem videl res slabe, poleg tega je s plazo tako - kakor nabases. Lahko ima ravno tvoj hotel/mesto bolj slabo lokacijo, kilometer naprej ob obali je pa fantasticna plaza, za katero sploh ne ves. Vse te tropske lokacije imajo plazo z mivko, kak bolj divji del lahko tudi vulkanske skale, ce je lokacija vulkanskega izvora, ampak tam itak ni turistov. Vecina tropskih lokacij ima okoli tudi koralne grebene, torej ti v vodi ne bo dolgcas. Verjetno najlepso plazo sem videl na Fiji-ju, pa tudi Moorea, Cookovi otoki in Maldivi ne zaostajajo prav veliko. Ce si navajen Jadrana bos itak navdusen, tako nad plazo kot raznolikim zivljenjem v vodi. Evropejci se moramo samo najprej navadit, da je voda v (vseh) koralnih lagunah zelo nizka za nase pojme - tista cudovita smaragdno zelena barva morja ob obali, ki jo vidis na razglednicah izhaja iz dejstva, da je tam vode redko kaj vec kot do kolen... Za resno plavanje je treba iz lagune, oz vsaj do koralnega grebena.

Tiste prave razlike med vsemi temi lokaciji so v ljudeh, njihovem odnosu do gostov/turistov, nacinu zivljenja etc. To je utrip dezele, ki ga res zacutis, ko si tam. Kar se tega tice, nic ne pride niti blizu Cookovim otokom; tako sproscenih, odprtih in prijaznih ljudi ne najdes nikjer drugje. Tja se splaca ze samo zaradi tega. Na Maldivih, recimo, nam lokalna mentaliteta, muslimansko krizanje Indijcev in Arabcev, nekako ni legla, pa tudi turizem je na Maldivih mocno komercialen (Maldivi se sicer oddolzijo s cudovito naravo in vodo).

Aja, se ena pomembna tocka, vsaj za naso skupinico... Lokalna hrana. Poseben uzitek je bit na lokaciji, kjer imas v izobilju tropskega sadja - ampak tistega pravega, vcasih tudi direktno z dreves, ne to, kar umetno zori tedne pred tem na ladjah, ko vozijo v Spar. Preskusanje lokalne kulinarike zna biti posebno dozivetje za vse, ki niso prevec zbircni, predvsem na Pacifiku znajo bit precej domiselni in uporabljajo rastline in plodove, ki so pri nas huda eksotika... Po drugi strani, ponekod velja biti tudi malo previden - veceri lokalne hrane na Maldivih so pravo razkuzevanje turistov, tam vecina lokalne hrane pece ko hudic...

Olajuwon ::

Tahiti (Moorea + Bora Bora),

Koliko pa te je to koštalo? Jaz sem slišal da bora bora je quite expencive...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

LoneWolf ::

Bora Bora je bila lani v paketu potovanja po pacifiskih otokih, tako da smo bili tam spotoma. Ni ravno poceni lokacija, predvsem zato, ker je iz Evrope malce od roke - rabis ene stiri avione zamenjat v eno smer. Drugace lep otok s koralnim grebenom, zelo lepe plaze itd. Vseeno, ce bi sel v tisto smer, bi raje podaljsal pot se do Cookov.

STASI ::

Koliko je pa lansko potovanje te prišlo???
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

LoneWolf ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bananas

Oddelek: Loža
71378 (1241) iggy
»

dopust za 2 za okrog 400.000SIT

Oddelek: Loža
223358 (123) Pujcek
»

Letala in Fotoaparat!!!!!

Oddelek: Loža
483360 (2373) Super Sonic
»

Literatura o TAHITIJU

Oddelek: Šola
5951 (920) zlabo
»

Pozdrav iz Nove Zelandije

Oddelek: Loža
293533 (2566) Matty

Več podobnih tem