» »

[grafična] problem z ventilatorjem

[grafična] problem z ventilatorjem

andper ::

Na področju strojne opreme sem 'newbie level', zdi se mi pa, da bi mi lahko tukaj marsikdo pomagal.

Prižgal sem računalnik in slišal nenavaden zvok. Po odprtju škatle sem ugotovil, da ta zvok prihaja z grafične kartice. In sicer je bilo videti, kako se njen ventilator zatika vsaki, recimo, 2 sekundi.

Grafična je sicer ABIT Siluro GF4 Ti4200, izgleda pa nekako takole.

Ko sem jo odmontiral, sem opazil, da je verjetno nekaj narobe z ležajem pri ventilatorju, saj je prisotna neenakomerna špranja, ki se mi zdi, da ne bi smela biti. Saj če pritisnem na sam ventilator, špranja izgine in ventilator se lepo uleže.

Težko je opisovati z besedami, zato prilagam povezavo do slike (modrozeleni puščici označujeta špranjo).

Sam vent pa nima niti enega vijaka, da bi ga lahko nekako privil in izločil to špranjo. Skratka, nimam pojma, kako bi ga spravil v normalno stanje, da ne bi mahedral ob delovanju in s tem povzročal nadležen zvok.

Any ideas? :)

Trenutno je grafična brez ventilatorja, vendar niti ni navita. Bom imel probleme, če jo bom začasno tako uporabljal?

Sami ::

Any ideas? :)

Kupi nov GPU cooler.

Trenutno je grafična brez ventilatorja, vendar niti ni navita. Bom imel probleme, če jo bom začasno tako uporabljal?

Ni priporočljivo, ker ima tale grafična majhen hladilnik in se brez venta lahko skuri.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

andper ::

Hvala, sem malce potipal in zdaj šele prvič vidim, kako močno se te stvari segrevajo. Malo pozno, ampak... :)

Po malce štoranja po ventilatorju je ta zdaj že popolnoma prenehal delovati, tko da se podajam v nakup novega.

Če smem vprašat (je namreč 'Kaj kupiti' vprašanje), kje pa bi najlažje dobil en tak soliden GPU cooler? cool-pc.org mogoče? mlacom, bof?

In katerega bi recimo priporočali od teh, ki so na cool-pc?

Hvala! :)

Sami ::

Priporočal bi ti ZALMAN ZM80C-HP VGA ali ZALMAN ZM80D-HP VGA. Razlika med C in D serijo pa je, da ima D serija še Heatsinke za rame.

Sam imam GeForce4 Ti 4200 128MB in ZALMAN ZM80C-HP VGA+Heatsinke za rame, ki sem jih kupil posebej. Tale cooler je tudi super za navijanje.

Slika1: GF4 Ti 4200 + zalman
Slika 2: GF4 Ti 4200 + zalman II
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GF4 Ti 4200

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51117 (978) M@tejko
»

Mnenje o Inno 3d

Oddelek: Kaj kupiti
141187 (1038) Tilc
»

GeForce4 Ti 4200 128MB (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
894495 (3408) Sami
»

S čim hladiti(e) PowerColor RADEON 9800SE ?

161560 (1329) MEDENA
»

Nf7-S in ventilator na nforce 2 spp čipsetu

221609 (1269) ferdo

Več podobnih tem