Forum » Strojna oprema » Razlika med P4 3.0 in P4 530
Razlika med P4 3.0 in P4 530
mtjz33 ::
Kupujem P4 .Ne vem za katerega naj se odločim,glede na minimalno razliko v ceni-2000sit
,"navadnega"3.0 ali prescota.Vem da se presco veliko bolj greje in da je občutljiv na prah,kaj pa druge "stvari"npr.podnožje,MEDNOŽJE (šalo na stran)itd.
Do večera bi se moral odločiti,jaz pa nimam poljma kaj naj vzamem.
Zanimajo me tudi osnovne plošče za enega in drugega.Če se odločim za 530,ali bom moral menjati RAM....?????
SKRATKA HELP ME!!!!!!!
,"navadnega"3.0 ali prescota.Vem da se presco veliko bolj greje in da je občutljiv na prah,kaj pa druge "stvari"npr.podnožje,MEDNOŽJE (šalo na stran)itd.
Do večera bi se moral odločiti,jaz pa nimam poljma kaj naj vzamem.
Zanimajo me tudi osnovne plošče za enega in drugega.Če se odločim za 530,ali bom moral menjati RAM....?????
SKRATKA HELP ME!!!!!!!
gcolnik ::
Hja mal nazaj sem mel jest isti problem.
fora je da ce se odlocis za nov procesor z lga775 podnozjem (530), potem mores zamenat plato ki podpira to (chipset 915 ali 925). kar pride zraven take plate je nov ram (DDR 2) in pa novo vodilo za graficcne PCI express.
torej ce kups tanov procesor rabs se novo plato, nov ram in novo graficno (pa pazi kaksno plato bos kupu, da ma se kaksen PCI slot gor, ker ce ga nima bos mogu se vse kartice menjat...)
ce kups pa starga pa ostanes s staro tehnologijo in starimi graficnimi.
moj nasvet: ce nadgrajujes racunalnik vsaj enkrat letno al pa bolj pogosto, pol kup tastar procesor (prescott) ki je trenutno isto hitr, kot tanov vkljucno z graficnimi.
fora je da ce se odlocis za nov procesor z lga775 podnozjem (530), potem mores zamenat plato ki podpira to (chipset 915 ali 925). kar pride zraven take plate je nov ram (DDR 2) in pa novo vodilo za graficcne PCI express.
torej ce kups tanov procesor rabs se novo plato, nov ram in novo graficno (pa pazi kaksno plato bos kupu, da ma se kaksen PCI slot gor, ker ce ga nima bos mogu se vse kartice menjat...)
ce kups pa starga pa ostanes s staro tehnologijo in starimi graficnimi.
moj nasvet: ce nadgrajujes racunalnik vsaj enkrat letno al pa bolj pogosto, pol kup tastar procesor (prescott) ki je trenutno isto hitr, kot tanov vkljucno z graficnimi.
Grey ::
gcolnik:
Ne zavajaj ljudi! to kar si ti napisu sploh ni res. Obstajajo plate z LGA775 podnožjem v obliki 865PE chipseta(AGP+DDR) ali 915P/G(PCIe+DDR).
Še celo 925x plate z navadnim DDR obstajajo tko da...
mtjz33:
Vzemi rajši LGA775. Imajo večji izkoristek in so hitrejši kokr bratci Prescotti na Socket 478. Sam moraš pa vzet v račun, da boš moru nabavt novo plato, procesor in grafično kartico(tudi RAM, če še nimaš DDR).
Ne zavajaj ljudi! to kar si ti napisu sploh ni res. Obstajajo plate z LGA775 podnožjem v obliki 865PE chipseta(AGP+DDR) ali 915P/G(PCIe+DDR).
Še celo 925x plate z navadnim DDR obstajajo tko da...
mtjz33:
Vzemi rajši LGA775. Imajo večji izkoristek in so hitrejši kokr bratci Prescotti na Socket 478. Sam moraš pa vzet v račun, da boš moru nabavt novo plato, procesor in grafično kartico(tudi RAM, če še nimaš DDR).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja PC-jaOddelek: Kaj kupiti | 637 (504) | Rokkec |
» | Navijaški C2 Duo sistem! Nasveti glede maticne, ramov...Oddelek: Kaj kupiti | 1040 (695) | nejko8 |
» | kupujem AGP grafoOddelek: Kaj kupiti | 1940 (1588) | wooted |
» | Pentium 3,2ghz socket 775 ali socket 478Oddelek: Kaj kupiti | 1732 (1451) | billy |
» | Nova Intelova čipovjaOddelek: Novice / Matične plošče | 2013 (2013) | kuglvinkl |