Forum » Pomoč in nasveti » Mrtev računalnik
Mrtev računalnik
KontraCepec ::
Računalnik je delal normalno. Danes zjutraj sem ga odklopil od štroma, ga odnesel v garažo, odstranil vse komponente in ploščo in v sprednjo stranico ohišja vrezal luknjo, na katero sem namontiral USB priključek, da se mi ni treba vedno stegovat za računalnik, ko priklapljam USB ključ.
Iz ohišja sem posesal vse opilke in ponovno namestil vse komponente.
Ko sem računalnik priklopil nazaj, je bil ta čisto mrtev. Niti ventilatorji se ne vrtijo, nobena lučka ne sveti, diski so čisto mrtvi, skratka nič, nič, nič...
Preveril sem PW stikalo na ohišju. Poskusil sem tudi na PW vtič na plošči priklopiti reset switch od ohišja, če bi bilo mogoče s power switchem kaj narobe. Nič.
Potem sem odstranil vse kartice, diske, ram. Nič.
Spraznil sem CMOS... nič.
Odstranil sem procesor in ga spet namontiral. Nič.
Kot pravim nisem ničesar velikega delal na računalniku. Eno majhno luknjico sem samo izrezal!!!
Kaj naj še probam?!?! Prosim.... karkoli
Iz ohišja sem posesal vse opilke in ponovno namestil vse komponente.
Ko sem računalnik priklopil nazaj, je bil ta čisto mrtev. Niti ventilatorji se ne vrtijo, nobena lučka ne sveti, diski so čisto mrtvi, skratka nič, nič, nič...
Preveril sem PW stikalo na ohišju. Poskusil sem tudi na PW vtič na plošči priklopiti reset switch od ohišja, če bi bilo mogoče s power switchem kaj narobe. Nič.
Potem sem odstranil vse kartice, diske, ram. Nič.
Spraznil sem CMOS... nič.
Odstranil sem procesor in ga spet namontiral. Nič.
Kot pravim nisem ničesar velikega delal na računalniku. Eno majhno luknjico sem samo izrezal!!!
Kaj naj še probam?!?! Prosim.... karkoli
Krijejtiv
Jakka ::
Narobe si priklopu kable od ohišja na plato. Priklopi jih tako kot je treba in comp se bo prižgal.
Navadno je samo en konektorček treba okrog obrnit.
Navadno je samo en konektorček treba okrog obrnit.
Daedalus ::
Uff, res preveri, če si ATX konektor prav obrno... Čeprav ne vem, kako bi ga lahko priklopo narobe
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
KontraCepec ::
Napajalnik se je pokvaru. Ne vem kako, ne vem zakaj. Kot pravim... napajalnika se sploh nisem dotikal. Samo kable sem odklopil... ?!
Čudno ampak resnično. Kolega je še zmeru napetosti. Nekje okrog trafota se je moglo nekaj zgodit.
No mam že novega za 4 čuke i pou. Ampak škoda tudi tega dnarja, čeprav po moje bi ta napajlanik slej ko prej crknu.
Čudno ampak resnično. Kolega je še zmeru napetosti. Nekje okrog trafota se je moglo nekaj zgodit.
No mam že novega za 4 čuke i pou. Ampak škoda tudi tega dnarja, čeprav po moje bi ta napajlanik slej ko prej crknu.
Krijejtiv
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | preizkus osnovne ploščeOddelek: Strojna oprema | 2097 (1110) | mulc007 |
» | Maticna plosca se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 2387 (1935) | RC37 |
» | Računalnik noče vžgatiOddelek: Strojna oprema | 5006 (4289) | speedtouch |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2868 (2122) | fosil |
» | Okvara računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2239 (1919) | fosil |