Forum » Programska oprema » Linux - server/ruter na disketi
Linux - server/ruter na disketi
mymoon ::
Problem je sledeč.
Ker en kolega že neki časa "nateguje" da bo prišel in postavil linux server na kompjutru, ki je namenjen da bo ruter in page server.
Ker ga ni in ni in nimam navadnega ruterja (statični IP) gre lahko samo en komp na net. Nekoč smo imeli v firmi postavljen ruter na neki stari mašini in zadeva je lavfala samo na disketi.
In bi rabil kako se imenuje tak linux sistem in z možnostjo kakega linka kjer je napisan na kratko kako se to naredi.
najlepša hvala
p.s. search funkcija mi nič ven ne vrže, oz. mi napiše da nisem logiran
Ker en kolega že neki časa "nateguje" da bo prišel in postavil linux server na kompjutru, ki je namenjen da bo ruter in page server.
Ker ga ni in ni in nimam navadnega ruterja (statični IP) gre lahko samo en komp na net. Nekoč smo imeli v firmi postavljen ruter na neki stari mašini in zadeva je lavfala samo na disketi.
In bi rabil kako se imenuje tak linux sistem in z možnostjo kakega linka kjer je napisan na kratko kako se to naredi.
najlepša hvala
p.s. search funkcija mi nič ven ne vrže, oz. mi napiše da nisem logiran
- spremenilo: mymoon ()
sloxl8 ::
Ena od preskušenih možnosti je Coyote Linux, dolnaložbenje, oz. navodila.
Na voljo je čarovnik v Windows, ki ti izdela disketo, s katere se potem računalnik preobuje.
Na voljo je čarovnik v Windows, ki ti izdela disketo, s katere se potem računalnik preobuje.
aha
nameserver1 in 2 vpišem DNS baje ? 193.189.160.11 in 12
host siol
domain: www.siol.net
je to vredu ?
thx
nameserver1 in 2 vpišem DNS baje ? 193.189.160.11 in 12
host siol
domain: www.siol.net
je to vredu ?
thx
Poldi112 ::
Nameserverji so ok, za ostalo pa ne vem. Po mojem host in domain ne rabis pisat. Samo se username in password.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kater Linux ruterOddelek: Operacijski sistemi | 1193 (994) | steev |
» | linux distribucija firewall/routerOddelek: Omrežja in internet | 1344 (1155) | Poldi112 |
» | Spremeniti računalnik v RUTEROddelek: Omrežja in internet | 1855 (1304) | shock |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7382 (5765) | Azrael |
» | RouterOddelek: Operacijski sistemi | 1326 (1170) | Cokolesnik |