Forum » Omrežja in internet » Poslovenjeni firefox in linux?
Poslovenjeni firefox in linux?
karafeka ::
Imam Gentoo-ja in firefox 0.9.3. Firefox bi rad imel slovenskega pa mi nekak ne rata.
Sledil sem navodilom na lugos.si, paket XPI mi lepo presname (firefox sem si "emergal" že prej).
V imeniku ~/.mozilla/firefox/imeprofila/chrome imam tole:
SI.jar
chrome.rdf
sl-SI.jar
sl-mac.jar
sl-unix.jar
sl-win.jar
userChrome-example.css
userContent-example.css
firefox potem zaženem z
$ firefox -UILocale sl-SI -contentlocale SI
in potem bi glede na navodila moral imeti poslovenjen firefox, vendar ga imam še vedno v angleščini.
Kaj delam narobe? Če ga je komu uspelo lokalizirati v slovenščino, naj prosim natančno opiše vsak korak.
Sledil sem navodilom na lugos.si, paket XPI mi lepo presname (firefox sem si "emergal" že prej).
V imeniku ~/.mozilla/firefox/imeprofila/chrome imam tole:
SI.jar
chrome.rdf
sl-SI.jar
sl-mac.jar
sl-unix.jar
sl-win.jar
userChrome-example.css
userContent-example.css
firefox potem zaženem z
$ firefox -UILocale sl-SI -contentlocale SI
in potem bi glede na navodila moral imeti poslovenjen firefox, vendar ga imam še vedno v angleščini.
Kaj delam narobe? Če ga je komu uspelo lokalizirati v slovenščino, naj prosim natančno opiše vsak korak.
ješ ::
Meni je uspelo (ob pomoči mozilla.lugos.si mail liste) takole:
1. kot root sem naložil slovenski .xpi
2. kot user: bekap profila (direktorij ~/.mozilla/firefox)
3. zbrisal ~/.mozilla/firefox
4. zagnal firefox (kot user)
5. popravil datoteko ( ~/.mozilla/firefox/default.nekaj/chrome/chrome.rdf). nadomestil sem vse nize "en" z "si" ter vse nize "en-US" z "sl-SI"
6. kopiral poslovenjene bookmark.html, localstore.rdf in search.rdf iz direktorija ~/.mozilla/firefox/default.nekaj/SI (ker sem .xpi naložil kot root, lahko tudi iz /usr/lib/MozillaFirefox/defaults/profile/SI) v ~/.mozilla/firefox/default.nekaj
7. zagnal firefox s "firefox -UILocale sl-SI -contentlocale SI"
8. če se še ne prikaže vsega v slovenščini, ponovi točko 5 (firefox včasih doda kakšne nove vnose "en" ali en-US" pri spremembi profila)
Ko ti enkrat uspe, datoteke chrome.rdf ne spreminjaj! ( "Svetujemo Vam, da z novo različico Mozilla Firefoxa uporabljate novoustvarjen profil. Program morate namestiti v svež imenik; namestitev s prepisom prek starejše namestitve je močno odsvetovana.")
1. kot root sem naložil slovenski .xpi
2. kot user: bekap profila (direktorij ~/.mozilla/firefox)
3. zbrisal ~/.mozilla/firefox
4. zagnal firefox (kot user)
5. popravil datoteko ( ~/.mozilla/firefox/default.nekaj/chrome/chrome.rdf). nadomestil sem vse nize "en" z "si" ter vse nize "en-US" z "sl-SI"
6. kopiral poslovenjene bookmark.html, localstore.rdf in search.rdf iz direktorija ~/.mozilla/firefox/default.nekaj/SI (ker sem .xpi naložil kot root, lahko tudi iz /usr/lib/MozillaFirefox/defaults/profile/SI) v ~/.mozilla/firefox/default.nekaj
7. zagnal firefox s "firefox -UILocale sl-SI -contentlocale SI"
8. če se še ne prikaže vsega v slovenščini, ponovi točko 5 (firefox včasih doda kakšne nove vnose "en" ali en-US" pri spremembi profila)
Ko ti enkrat uspe, datoteke chrome.rdf ne spreminjaj! ( "Svetujemo Vam, da z novo različico Mozilla Firefoxa uporabljate novoustvarjen profil. Program morate namestiti v svež imenik; namestitev s prepisom prek starejše namestitve je močno odsvetovana.")
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel Firefox 3.6, podpora odslej tudi v slovenščini (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 12197 (7836) | Jst |
» | Firefoxu se meša - pomagajteOddelek: Programska oprema | 1267 (1156) | veteran |
» | Pri nadgradnji ubil "lisico" (Kubuntu)Oddelek: Operacijski sistemi | 2311 (1915) | Quikee |
» | Mozilla FireFox 0.9 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 7236 (7236) | NoUse4AName |
» | Mozilla Firefox 0.8, Thunderbird 0.5, in prenovljen portal MozillaZineOddelek: Novice / Brskalniki | 5775 (5775) | MrStein |