» »

micro ATX maticne plosce

micro ATX maticne plosce

b ::

Mucim se ze 2 dni, pa ne najdem nic pametnega...

Potrebujem microATX plosco (visina 245mm, sirina max 225, raje okrog 190) za AMD, lahko pa tudi kaksno za P3. Ima kdo kaksno idejo, kje bi pri nas to nasel?

Od vseh stacun, kjer sem bil (Jae, Mlacom, Anni, Comtron) imajo samo v Anni-ju eno (Asus A7V8X-MX se mi zdi), ki pa je presiroka in mi ne pase v ohisje, v katero bi rad dal novo plato. Klicel sem v techtrade, pa imajo samo neko MSI plato za P4 na zalogi.

Kje torej? Priporocal bi se tudi za seznam proizvajalcev in uvoznikov, da jih lahko kontaktiram. Doslej sem nasel take plate od MSI-ja in QDI-ja, me pa zanima, ce kdo pozna se kaksno tako stvar. Opcija je tudi Kaksna VIA C3 (predvsem, ker se ne greje prevec - ohisje je zelo majhno in slabo zraceno), vendar bo ceneje, ce dobim kaksno plato za 10 - 15K ter rabljen Athlon tam nekje 1700+ ter ga underclockam. Cena pa je pri tem projektu najpomembnejsi faktor :-)

Zadnja moznost, ki ostane, je seveda ebay, vendar se mi ne da s tem ukvarjat, rad bi cimprej dobil kar iscem, po moznosti brez nasleznega placevanja nekam v tujino.
  • spremenilo: b ()

SSH ::

http://www.asus.com.tw/mb/socketa/a7v13...

to je vse kar mam.

(24.4cm x 24.4cm) paše v miniatx ohišja, mam enega doma pa sem vse sprobal pa paše, ti pa če maš MINIATX ohišje paše ziher =)



LP, FReAK.

b ::

Ja v mojega to ne pase :-)

Sicer je naceloma dovolj veliko, vendar je spredaj privarjen (ja, privarjen) nosilec za disk, tako da je lahko plata siroka.... lemme check... 24.2 cm. Noja, mogoce sem bil prevec radodaren. Vsekakor 24.5 ne gre noter niti slucajno, sicer bi plato verjetno ze kupil vceraj.

Na zalost trenutno nimam pri roki fotoaparata, da bi dodal kaksno fotko, ki bi pojasnila kako zadeva zgleda.

CCfly ::

V Mlacomu imajo Epoxovi plošči z nForce2 in KM400 čipovjem za AMD.
EPOX 8KMM3I KM400 +VGA+SB+LAN 14.136 14.880
EPOX 8RGM3I nForce2 IGP +VGA+SB+LAN 20.520 21.600

b ::

In zakaj hudica mi je potem tam prodajalec rekel, da tega nimajo, ko sem bil v petek tam?

Tista z nforce je 245x245 pravijo na epoxovi strani, km400 pa je 220, to bi pri meni slo. Pa tudi cena je bolj primerna. Bom v ponedeljek se enkrat poklical. V petek sem zvedel samo da "nimajo", nisem pa naprej spraseval ali bojo kdaj dobili ali ne :-)

CCfly ::

Ploščo s KM400 se pa garantirano da nekje stakniti.

Kaj pa tele:
http://www.kadarkoli.com/article.asp?docid=93010
http://www.kadarkoli.com/article.asp?docid=76364
Tukaj imajo tudi nekja:
JAE
Poglej Asusovo ploščo A7N8X-VM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CCfly ()

b ::

V JAE sem bil in nimajo nic. Vsaj ne v trgovini.

Mogoce sem pa jaz ubral napacen pristop al kaj, bi moral se sprasevat ce mogoce lahko kaj v doglednem casu dobijo... Sem mislil, da je to naloga trgovca, da ce nimajo, ti pove do kdaj (in ce sploh kdaj) bi znali imet artikel, ki te zanima. Damn retards. Jim ze ni v interesu, da bi kaj prodali.

Albatron sicer zgleda mATX, vendar na strani pise da je ATX... ce se sami ne vejo, kolk je velika, potem je ne rabim :-) QDI-jeve plosce ne najdem na njihovi strani, tako da ne vem kaj to sploh je... edina kudoz v mATX formatu je kudoz7g, ampak ima samo 2 PCI slota. Hecno :-)

Kakorkoli, sej ne gre za chipset, gre za specificno plato, in sicer tisto epoxovo s km400, ki je zgoraj omenjena. Tista bi meni ustrezala zaradi velikosti. Pomembna mi je velikost in cena, ostali niti ne, ker ne rabim kakih performans... Zato je lahko plosca tudi za starejsi AMD ali recimo P3 (ce bi nasel kje rabljeno). P4 nocem, ker bi moral dati malo morje denarja za procesor.

a7n8x-vm je presiroka. V zivo sem videl tudi a7v8x-vm, pa je takisto siroka 244 oz. 245mm, kar mi ne pride v postev.

Mogoce sem pa prezahteven. Bom mal po ebay-u brskal, na ebay.de je en kup te robe zelo poceni, samo vecina ne posilja drugam kot v Nemcijo. Bastards.

jest10 ::

Asrock k7s8x je široka 19cm. Samo je pa 30cm dolga tako da verjetno ne pride v upošteu?

CCfly ::

Brane2 ::

VSake toliko dobim v kaki akciji VIAine EPIA plate veliko ceneje, doloceni modeli so zelo poceni, predvsem starejsi s SDRAMom.

Ponavadi gre za nepopolne primerke (rabljeni kot vzorec, brez kablov itd.).


Lahko ti postam preko ZS ob naslednji priloznosti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

CCfly ::

Lahko pošlješ še meni kakšen ZS v rpimeru da bom pri denarju :))

b ::

Ja to bi blo super. Sej vem da zvenim kot ena skrtica, ampak ponavadi nisem. Samo skoda mi je metat en kup denarja za masino, ki mora bit, ampak ne bo prakticno nic pocela (pac, trenutno finance ne dopuscajo razsipnosti :-). Kot pa sva se ze pogovarjala v ZS, bom definitivno kupil eno fanless EPIA plosco za en drug projekt, in takrat ne bom gledal na to, da je cimbolj poceni, ampak da dela to kar hocem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater printserver?

Oddelek: Kaj kupiti
71359 (1292) cryptozaver
»

Nova poceni miška

Oddelek: Kaj kupiti
131263 (1000) overlord_tm
»

ATI Super Grace RadeOn 9500PRO

Oddelek: Strojna oprema
5733 (643) karafeka
»

Poceni plata za Celerona (s.478), s specifičnimi zahtevami

Oddelek: Kaj kupiti
9867 (738) kuglvinkl
»

Mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
151714 (1412) Ashrack

Več podobnih tem