Forum » Pomoč in nasveti » instalacija win xp tezava
instalacija win xp tezava
OmegaM ::
Ja tezava je sledeca.Sosed ima racunalnik star 2 meseca.Do sedaj mu je delovalo vse lepo in prav do danes.No danes pa mu je javilo da je nekaj narobe,z neko komponento ali programom .Nato ga je zagnal na novo, in se mu je vedno resetiral ko je slo v winse(ma win xp).Sma hotela sistem dat gor na novo pa nimama nikakor srece.Vedno se ustavi ko javi da Examining disk ta pa ta na raid 0 id ..... Tu se vse konca pa ce hoces iti instalirat ali repairat.Nic ne deluje?!Sma poskusala ze vse.Gonilnike potegnila nove za sata,novi cd od winsov mela,vse.Se pod. kabl za sata menjala,disk priklopila na sata2 vse enako.nic novega!Lahko kdo pove kaj bi bilo to?
Racunalnik pa je:
A7V600 plata (Via KT600 nabor)
AMD 2500+ Barton
512 Transcdent 400
disk SATA HITACHI 160 G
Hvala za odgovore
Racunalnik pa je:
A7V600 plata (Via KT600 nabor)
AMD 2500+ Barton
512 Transcdent 400
disk SATA HITACHI 160 G
Hvala za odgovore
din ::
Imel enake probleme. Skupnega imamo samo plato A7V600 in ravno to je izvor problema. Mašino instaliraš, dela normalno mesec ali dva, pol se pa naenkrat spomni, da zmeša particije SATA diska Če hočeš na novo instalirat, je najlažje da daš ASUSov cd not, zaženeš PC, se ti buta z Cdjem in pobrišeš particije, nato pa ponovno zaženeš z XP CDjem in instaliraš. Ampak delal ti bo spet samo mesec ali dva, jaz sem se matral več kot pol leta. Po netu na tujih forumih so precej pošinfali to plato, problemi pa podobni. Med drugim sem po menjavi plošče tudi opazil, da je temp. proc na tej novi plošči nižja .
OmegaM ::
LP
Hvala,toda ni bla tezava v plati,tezava je bla v disku.Ni mogel prebrati.To sem ugotovil ko sem z neta potegnil dol orodje za pregled diska.Mam pa jaz tudi enako plato pa WD 200 G SATA pa hvala bogu nimam s tem tezav.
Kaj pa kdo ve zakaj mi noce nadgraditi biosa?
Namrec,vedno ko hocem teti nadgraditi na plati bios(grem preko EZ-ja),normalno vpisem ime datoteke,jo najde,nato me vprasace hocem nadaljevati pritisnem Y in nato se zadnjic vprasa za update Main bios area , kjer pritisnem Y in potem lepo pise programming,nato pa naenkrat javi FAIL,in potem moram bios popravljati z asusovim cd-jem.Za bios sem siguren da je pravi,se 3x sem ga za vsak slucaj potegnil od asusa.
Plata pa je P4XP-X.
Lp in Hvala
Hvala,toda ni bla tezava v plati,tezava je bla v disku.Ni mogel prebrati.To sem ugotovil ko sem z neta potegnil dol orodje za pregled diska.Mam pa jaz tudi enako plato pa WD 200 G SATA pa hvala bogu nimam s tem tezav.
Kaj pa kdo ve zakaj mi noce nadgraditi biosa?
Namrec,vedno ko hocem teti nadgraditi na plati bios(grem preko EZ-ja),normalno vpisem ime datoteke,jo najde,nato me vprasace hocem nadaljevati pritisnem Y in nato se zadnjic vprasa za update Main bios area , kjer pritisnem Y in potem lepo pise programming,nato pa naenkrat javi FAIL,in potem moram bios popravljati z asusovim cd-jem.Za bios sem siguren da je pravi,se 3x sem ga za vsak slucaj potegnil od asusa.
Plata pa je P4XP-X.
Lp in Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS A7V600-X --->Sata IIOddelek: Strojna oprema | 2664 (2027) | OmegaM |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3657 (3163) | amigo_no1 |
» | Težava s trdim diskom in ponovnim nalaganjem windowsXP.Oddelek: Strojna oprema | 1473 (1262) | amigo_no1 |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2364 (1727) | PIII850 |
» | Resen problem?Oddelek: Strojna oprema | 1288 (1088) | mohha53 |