» »

TT VOLCANO 12 vs. ZALMAN CNPS7000B-Cu

TT VOLCANO 12 vs. ZALMAN CNPS7000B-Cu

mikimisek ::

Mene pa zanimajo vaše izkušnje s tema dvema ventilatorjema - glasnost in hlajenje.

Kupiti mislim enega od teh dveh če je pa še kakšen boljši pa predlogi (do 10k).

LP Marko

Shark-357 ::

volcano12 je kr glasen zalman je mnogo boljši:D

ČIP 008 ::

No mikimisek najprej si moraš razjasniti boš navijal ali ne. Volcano 12 je res glasnejši vendar bljši navijač. Vendar do 10 tisoč sit je kar nekaj hladilnikov. Na prvem mestu je za mene Silent Tiwer 9500 sit potem Thermalright SLK 800 7700 SIT pa tudi Gigabyte 3D 9500 SIT. Silent Tower in Gigabyte pa mislim da sta za vsa podnožja. Lahko pa vzameš tudi zalmana vendar zalmani nikoli niso sloveli kot neki navijači.

Ja drgac rabm za navijat zdele sm z 2500+ odklenjenmu pršel z box do 3200+@2000 (šel je tudi do 2200 - ut2004 ni zagnal) samo zdele je poletje pa se je rahlo začelo gret tja do 60 kar je zame že rahlo kritično.
Pa sem se odloču če bi nov hladilnik kupu in to sta zame dve varianti.

ČIP008 kako se pa obnese silent tower pa kje ga kupit. SLK 800 je brez venta samo verjetno hladi dobro.

Dejancek ::

mikimisek:

Če te zanima Volcano 12, ti ga z veseljem prodam... Kupljen dec. 03
Če te bo zanimal mi piš na ZS :D

|KoRn| ::

Zalman, zalman in še enkrat zalman!!!

Je ZELO ZELO DOBER in tih. Za navijanje je super, žal ne tako kot kaki THermalright vendar vseeno, za ta denar je ZALMAN najboljši!!!
So pa problemi s kompatiblnostjo, namreč preveri najprej če ti stvar paše na plato.

je kompatibilna sej zato bi pa kupu tega sam nism glih zihr glede hlajenja.
Drgač mam pa matično A7V600-X pa je na listi združljivosti ker mam luknje.

ČIP 008 ::

Silent Tower lahko kupiš v PC COOL na testih seje obnesel dobro. Teža je 640g spodnji del je iz bakra zgornji pa aluminija. Na njega lahko montiraš 2x80 ali 2x92 ali kombinirano 80+92 oziroma 92+80. Temperaturo odvaja preko bakrenih cevi. Mikimišek povej ka imaš zdaj za hladilnik da se ti greje na 60 stopinj?

zdej mam navadn box hladilnik k sm ga dobu zravn.:\ Sej eni tud pravjo de je mal sam men tolk keže in u biosu in u mbm še nekaj manj.

cbelica ::

Volcano 12...? ja, ja, ga mam... za se zjokat!!!
... stran vrzenih 6k SIT;((
in to se ni vse... sm bil se tolko neumen, da sm kupu se Ductingmod - se hujse sranje, dvakrat so me nategnil...;(( ;(( ;((
Ne bit mona!!! Prste stran od V12!!

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cbelica ()

Glede na odgovore bom še malo počakal in ga bom šel drugi teden kupovat samo mi najbolj priporočate zalmana a se mi samo zdi ker čez volcanota je blo že kr nekej kritik čez zalmana pa nič.

Če ma še kdo kakšne izkušnje z Volcanotom 12 naj napiše da bom vedel.

A zalmana pa nobeden nima. Sej drugače je lahko vezija A ker je skoraj enaka pa bo prav prišla kakšna informacija.

@ Cbelca zakaj ti pa ni všeč Volcano 12 - glasnost, hlajnje mogoče kaj drugega...;)

@ Korn kakšen računalnik pa imaš pa temperature če lahko:\

cbelica ::

Zakaj mi ni vsec? Zato, ker je GLASEN! Prenasam ga edino na najnizjih rpm, drugace je 'zivceparajoce'...
Sicer so temp. zaenkrat kar v redu, samo sist. ni nic navit... oz je skor 'odvit' - Vcore 1,375v pri 11*166 (2500+); idle 38c, full load (P95, F@H) 43c
Proc je 2400+ mobile

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

alexb ::

Jst mam zalmana 7000A-Cu.

CPU je P4 2.4C navit na 3.2ghz. Trenutno folda ze kaksno uro v zaprtem a prevetrenem ohisju. Trenutna temp je 45C temp ohisja je 35C.
Pred tem sem imel box cooler, ki je bil glasnejsi in precej bolj vroc (ceprav je bila se bolj hladna pomlad) temp so bile na okoli 51-52C, temp ohisja pa okoli 25-28. Po zamenjavi je CPU temp padla, temperatura ohisja je pa narasla, kar pomeni, da hladilnik odlicno opravlja delo, saj je spravil temperaturo iz CPUja proc...

V sistemu imam 4 x 80mm vent (2 noter 2 ven) in pa en 120mm vent ki v ohisju 5.25 disketnika na vrhu sesa zran noter. Vsi venti so na nizkih obratih. Cpu temperature naveden zgoraj so na max obratih zalman-a. Za moje pojme odlicen hladilnik, vreden svojega denarja. Ce vzames Al-Cu bos prisel skozi se ceneje, temperaturne razlike pa so minimalne -recimo 1C. Jaz sem ga kupil rabljenega.

Popolnoma bakrene verzija Thermal Resistance 0.27 ~ 0.20 °C/W
Aluminijasta v kombinaciji z bakreno Thermal Resistance 0.29 ~ 0.22 °C/W

Vidis, da sta precej podobna..tako da.. Za ceno okoli 6k dobis odlicen cooler, za malce vec denarja pa malenkost se boljsega, in oba bi ti priporocal.

Aja plato imam ABIT AI7, ki kot vecino abit plat poroca precej visoke temperature (v primerjavi z ASUSkami, ki v istih pogojih dajejo skoraj 10C nizje rezultate)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alexb ()

Sami ::

Sam imam Zalmana 7000A-AlCu in je že itaq boljši od TT Vulcano 12. Priporočam Zalmana.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241970 (1429) js
»

cooler za AMD

Oddelek: Navijanje
281400 (965) MEDENA
»

Tt Volcano 12 vs. Silent Boost

Oddelek: Kaj kupiti
402194 (1511) G@MER
»

ThermalRight SLK 900A in kateri vent priporocate?

131473 (1280) delfinus
»

Hladilnik za athlon 2500+

332013 (1335) TribesMan

Več podobnih tem