Forum » Pomoč in nasveti » Network access
Network access
TallCezar ::
Pozdravljeni.
Imam problemček dostopa do enega izmed računalnikov na mojem omrežju. Omrežje je tipa workgroup in ima dostop do interneta preko dial-up ISDN. Sestavljajo ga trije računalniki. Za deljenje internet se uporabil ICS. Vsi računalniki se brez težav priključijo na internet in se vidijo med seboj. Tukaj nastopi problem. Eden izmed njih se ne more priklopiti oz. nima dostopa do računalnika, ki ima pod skupno rabo internet. Ta računalnik ima prijavljena dva uporabnika. Sporoča mi (pri obeh uporabnikih) da nimam dostopa do računalnika. Na obeh računalnikih je guest račun vklopnjen, nameščene so vse potrebne storitve za skupno rabo datotek, ip številke so ok, pingata se lahko med sabo, firewall ima prepustnost za omrežje in na obeh pcjih sem naredil ista računa za uprabnika.
Probal sem tudi z datoteko host, da sem ročno vpisal ip številke in ni pomagalo.
A ima kdo kakšno rešitev?
P.S. probal sem tudi Network Wizard pa ni nič boljše .
Hvala za odgovore.
Z odličnimi pozdravi.
Imam problemček dostopa do enega izmed računalnikov na mojem omrežju. Omrežje je tipa workgroup in ima dostop do interneta preko dial-up ISDN. Sestavljajo ga trije računalniki. Za deljenje internet se uporabil ICS. Vsi računalniki se brez težav priključijo na internet in se vidijo med seboj. Tukaj nastopi problem. Eden izmed njih se ne more priklopiti oz. nima dostopa do računalnika, ki ima pod skupno rabo internet. Ta računalnik ima prijavljena dva uporabnika. Sporoča mi (pri obeh uporabnikih) da nimam dostopa do računalnika. Na obeh računalnikih je guest račun vklopnjen, nameščene so vse potrebne storitve za skupno rabo datotek, ip številke so ok, pingata se lahko med sabo, firewall ima prepustnost za omrežje in na obeh pcjih sem naredil ista računa za uprabnika.
Probal sem tudi z datoteko host, da sem ročno vpisal ip številke in ni pomagalo.
A ima kdo kakšno rešitev?
P.S. probal sem tudi Network Wizard pa ni nič boljše .
Hvala za odgovore.
Z odličnimi pozdravi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3484 (3130) | mladec |
» | Težava z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 744 (587) | PrvaPomoč |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2734 (2408) | moho1 |
» | ? printanje in wireless povezavaOddelek: Omrežja in internet | 3360 (2985) | Mati |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9604 (6540) | bastadu |