» »

BOOT FAILURE

BOOT FAILURE

ciklonorka ::

Zakaj mi napiše BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER! To se mi dogaja, odkar se mi je sistem sesu, ne glede na to, kak disk imam v mašini! Trenutno imam popolnoma nov disk in s tem še vedno nisem rešu tega - Vedno se mi WIN XP boot-ajo s CD-ja, kljub temu, da imam v bios-u nastavljen first boot device floppy disk, second boot device HDD-0, third boot device pa SCSDI al neki takega! Upam, da se kermu sanja kaj bi lahko bilo narobe!

:\
thor

Seth ::

Če ti isto dela pri različnih diskih, pa probaj na drugi mašini, pa boš videl, če se tam isto dogaja. Če ne, pol je lahko problem s tvojo matično. Lahko probaš tudi resetiranjem biosa v samem biosu, ali pa z jumperjem na matični.

lp

Zheegec ::

Samo za vsak primer: najprej da disketo ven, potem pa povej če je kaj drugače >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

pviran3 ::

Jest dam nastavitve vedno:
frst boot CD-rom
second boot disk
third boot floppy

Ko daš v cd-rom windows, mašinco začeneš, potem pa pritisneš enter, da se ti zažene setup (pkce se prikazujejo). V setupu narediš particije in sformatiraš disk. Nato se ti setup rastarta in nadaljuje setup, brez da bi ob zagonu pritisnu enter...

Če pa tako ne gre, pa je nekaj narobe

Mogoče v biosu nisi shranu nastavitev.Moreš pritisnt F10 ali save and exit, in ne esc!!!

ciklonorka ::

Seth BIOS sem v v samem BIOS-u že resetiral, pa ni bilo nič drugače! Zdej sm pa še izvedu reset z jumperji na osnovni plati in se je mašina normalno zalaufala! Tko da je blo očitno to!!!

TNX
thor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diska ne zazna

Oddelek: Pomoč in nasveti
8818 (674) lovro535v2
»

Kaj je narobe z diskom?

Oddelek: Strojna oprema