Forum » Strojna oprema » požar zaradi napajalnika
požar zaradi napajalnika
s5jz ::
Zdravo,
Začelo se je tako, da je začelo smrdet okol računalnika. Ugotovil sem, da se ventilator za hlajenje napajalnika ne vrti. Ko sem ga mal dregnil pa je spet začel in nehal je smrdet.
Ker je ventilator vsake toliko odpovedal in tudi vezje v napajalniku je blo že precej skurjeno, sem ga sklenil zamenjati.
Ko sem ga menjal, sem ugotovil, da je ohišje računalnika narejeno tako, da se napajalnik montira obrnjen na glavo (na vrhu towerja, zgoraj dve asimetrični luknjici in spodaj dve vzoredni, da se ga prišraufa). Kar pa me precej čudi, saj je tako vezje v napajalniku obrnjeno navzdol in na vrhu škatle napajalnika, kjer naj bi bilo najbolj vroče, če pa odpove še ventilator...
Napajalnik je bil tako montiran že prvotno, je to pravilno?
Kako je obrnjen vaš napajalnik v pcju (notranje vezje in luknjice za prišraufat)?
Začelo se je tako, da je začelo smrdet okol računalnika. Ugotovil sem, da se ventilator za hlajenje napajalnika ne vrti. Ko sem ga mal dregnil pa je spet začel in nehal je smrdet.
Ker je ventilator vsake toliko odpovedal in tudi vezje v napajalniku je blo že precej skurjeno, sem ga sklenil zamenjati.
Ko sem ga menjal, sem ugotovil, da je ohišje računalnika narejeno tako, da se napajalnik montira obrnjen na glavo (na vrhu towerja, zgoraj dve asimetrični luknjici in spodaj dve vzoredni, da se ga prišraufa). Kar pa me precej čudi, saj je tako vezje v napajalniku obrnjeno navzdol in na vrhu škatle napajalnika, kjer naj bi bilo najbolj vroče, če pa odpove še ventilator...
Napajalnik je bil tako montiran že prvotno, je to pravilno?
Kako je obrnjen vaš napajalnik v pcju (notranje vezje in luknjice za prišraufat)?
Tomay ::
V bistvu je vseeno kako je obrnjen napajalnik. V starih kištah je bil obrnjen pokončno.
Raje nabavi kak boljši napajalnika ali pa vsaj ventialtor, da se ti ne bo ustavljal.
Raje nabavi kak boljši napajalnika ali pa vsaj ventialtor, da se ti ne bo ustavljal.
Voodoo 4Ever
pivmik ::
Mogoče bi moral inštalirat požarni zid :)
Sysgate Personal Firewall ali pa Kerio Firewall je dober požarni zid
(...izbris )
Sysgate Personal Firewall ali pa Kerio Firewall je dober požarni zid
(...izbris )
LP, Gregor GRE^
dëych ::
Postavitev je tudi pomembna, s pravilno postavitvijo dosežeš boljši pretok zrak in če je na glavo obrnjen, pritiska vroč zrak nazaj na elemente in s tem težje odvajaš vroči zrak.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baterija v prenosniku je prenehala delovatiOddelek: Strojna oprema | 5758 (4946) | Ahim |
» | Postavitev napajalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1902 (1393) | solatko |
» | Optimalna postavitev ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4849 (2502) | svetetko |
» | BTX (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 18335 (7462) | filip007 |
» | Pravilna raba VENTILATORJEV....Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3617 (2882) | SkIDiver |