» »

Ali res ne zanjo več narediti iger ali pa smo samo odrasli?

Ali res ne zanjo več narediti iger ali pa smo samo odrasli?

T|mor ::

V rani mladosti pet let nazaj sem rad igral igre...bile so grafično nezanimive, zvočno nedodelane...kljub temu pa sem jih igral cel dan, noč, in še vmes.
Zdaj pa imajo igre pospešeno grafiko 3d zvok, 5-dimenzij v tamalem...in vendar to ni to...redke so igre,ki me prevzamejo, ker enostavno nimajo igralnosti. Pri meni ima ta večjo vlogo kot vsa grafika(grafiki pripisujem pmanjši pomen kot glasbi, ki daje vzdušje). Še dandanes zaigram kakšno antično zadevščino,ki so jo drugi že davno zakopali na vrtu. Ne vem, igre postajajo vse bolj morbidne, same sebi namen. Or am i just too old for this shit?!
Bioenergetika...what?!

Monster ::

Prej so vsi delalali na idejah in zabavnosti... Zdej pa se vsi trudijo izdelati čimbolj realne igrce, češ da imajo več iziva, kar je tud res vendar deloma zgubijo na zabavnosti..
Ka zaboga...

R0K ::

meni gre po tavlkem za
1.igralnost
2.grafika
3.zvok

Drugače je precej dobrih iger uzun (operation flashpoint) vendar še vedno rad špilam half-lifa

gorenc ::

Black, katero zvrst pa najraje igras?
Jaz naprimer igram samo izkljucno (no ne cisto) FRPjke, kar dokazuje tudi moj arhaicni racunalnik (za hitrejsega nimam potrebe, yet).
Nam ni potrebna kvaliteta slike, ne zenemo se za 2001 markom in ne merimo vsak dan FPS v Q, kar cenimo je IGRALNOST in tega se ustvarjalci kot so Black isle, Bioware,... SSI, dobro zavedajo.
Menim tudi da se nisem prestar za igranje iger in tudi ne bom Nekateri se ga z veseljem vsak vecer opijajo po gostilnah, jaz pa takrat izkljucim telefon in se potopim v svet UO. Verjetno me imate za norega ampak vse je odvisno iz katerega zornega kota gledas:)

Tebe Black igre verjetno niso nikoli nevemkako zanimale in si jih igral vecinoma za sprostitev ob prostem casu. S tem ni nic narobe, jaz tudi z veseljem veckrat igram kaksno igrico kot je tetris,... igro kot je gp2, gp3, unreal,... se pa teh iger hitro navelicas in zato proizvajalci nahitro stancajo leto za letom ogromno 3 razrednje robe ki ni za nikamor drugam kot v kanto.
Mah to je mal zmedeno napisano, sem utrujen pa se v svetu Britannije sem zmenjen z neko lustno svedsko deklico:D

Pa dejte prosim razlikovati med pojmoma IGRICA in IGRA - razlika je ogromna:|

IceIceBaby ::

no sam nimam nič proti če se kdaj že kak pirčk al pa dva spije. Samo sodobne igre so pa res brezvezne. Jaz igram iste špile že od 90 naprej (ok no...tam nekje :). Nimajo ravno grafike pa to...ampak te prisiljo da si sam ustvariš vzdušje in si še kej predstavljaš zraven. Pa še ves ta takoimenovani abandonware dobiš na netu. Vsako igro lahko downloadam brez problema na 56k modemu :)
Drugače pa so meni tudi najboljše frpjke. SSIjeve ubijajo. eye of the beholder 1,2,3 sem prešpilal 100x. Pa Betryal at Krondor je dobra. Pa sej je velik dobrih.

abcde7 ::

Black- jest se tud s tabo strinjam, k sm mu comodorja, mi je blo tanajbol špilat, blo mi je ql, zdej pa en špil odšpilam 3 dni poj se ga pa naveličam!

freejack ::

Mah,..vsi skupaj smo se že naveličali samih računalnikov, tko da ni nobena igra več neko veliko presenečenje. Igre bi morale biti kot grafične kartice, ko že tri leta prej gledaš pa primerjaš pa to pa uno, ko jo pa na koncu dobiš pa si čist happy. Igre so drgač,..tu te res ne more veliko kaj presenetit, razen "za 0.5% hitrejši T&L".

R0K ::

jst drugač od prihoda red factiona zlo velik pričakujem.mislim da bo ta igra prevzela svet (tko kot Q3, UT, half-life)

luni ::

gorenc kako pa si brez mocnega racunala igral Ultimo 9 ? :))
Artificial Intelligentia

Dami ::

Razvajeni smo postali, to je problem. Prej je bil vsak špil neki posebnega (pa čeprav je bil čist navaden), zdej smo pa že navajeni takih in hočemo neki več. Grafika in zvok me sploh ne prevzameta več. Jst iščem igralnost! Zame sta še vedn najbolša špila ufo: enemy unkown in dune2. Izmed novejših pa sta dobr nfs5 in UT.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

T|mor ::

Po mojem so najbolše igre,ki sem jih igral:
Dune 2, Ultime, X-com, Civilisation...v današnjih časih pa Baldurs gate, Championship manager, Diablo, Half-life.

Lara-K ::

Jest sm tud vcasih vec igrala, zdej pa ni nobene igre vec k bi me tok zanimala da bi jo sploh do konca odigrala... Mal jim po moje ze zmankuje idej, vse sam se na grafiki stoji.>:D
Lara-K - http://lara-k.zipp.nu

Tomi ::

Ja, včasih sem bil še v OŠ/SŠ, in imel ogromno časa, sedaj pa tega ni več. Pa mi niti ni tako žal, ker če realno pogledate, so igre nekaj neracionalnega, nekaj kar ti jemlje lahko dragocen čas.
Se pa seveda strinjam, da so sedaj igre slabše ( zadnji dve zadevi, s katerimi sem se ubadal, sta bili Deus Ex in NFS5 ), torej je od tega že kar nekaj časa..
No, mogoče bo poleti bolje..
metrodusa.blogspot.com

frudi ::

meni se zdi, da se število res dobrih špilov v primerjavi z recimo 5+ let nazaj v bistvu ni zmanjšalo. je pa res, da je dandanes bistveno več špilov vseh skup, tak da je relativen delež tistih ta dobrih precej nižji.
nekdaj smo drkali dune2, ufo, civilization1/2/colonization, f1gp, tetris (:D), prince of persia itd. meni recimo, so vsi ti špili legendarni in sem jih prešpilal podolgem in počez, ampak med meni najljubše špile sploh vseeno uvrščam sodobne naslove - system shock 2, deus ex, half-life, baldurs gate 2, aok... poleg tega so tu še vedno popularne d(i)rkačine - nfs5, cm2.
tak da, jaz za zdaj še ne čutim, da bi bili moji igralni dnevi ogroženi zaradi naveličanosti :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

OZZY ::

Današnje igre poskušajo narediti vedno bolj realistične. Kar zahteva vedno kompleksnejše komande, kar me zelo moti. Včasij sem igral EF2000 cele dneve. Ok malo misij lahke komande.... Dandanašnje simulacije pa zahtevajo celo tipkovnico. Pa a res to potrebujemo. I think not.
Pa problem razvoja in napredka. V slabi smeri.
Go with the flow.

ABX ::

Dobre igre še vedno obstajajo. Tako kot enkrat dobimo po eno, dve igri na leto. Razlika je v tem da danes mečejo na trg en kup neumnosti, zato dobimo občutek da ni več dobrih iger.

Zadnje čase so prišle ven igre kot Baldur's Gate, Deus Ex, čisto nova Europa Universalis, NFS5 (popolna tema od obdobja NFS1), GP3,...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

HellGiven2k ::

Igrc ne znajo več delat, kot dokaz imate EA (- živi idioti, ki jim gre samo za denar).
Najlepši časi so bili ko so igre delali nadobudneži kot Sid Maier - Civa,.. . Dandanes pa je delati igre prezapleteno samo za 2 oz 1 človeka in je to postal privilegij velikih podjetij kot EA. Toda lahko se obetajo boljši časi (Cro Team in uni čehi ki delajo Mafijo,...)!!!!!!!!!!

gorenc ::

hojla, sele danes sem spet pogledal malce v tale topic
Luni: kako sem igral Ultimo 9? Igral sem jo se na voodoju 3000 in c300@374. V resoluciji 640 je se kar slo, potem pa sem poceni dobil geforce ddr in framerate je padel na ene 2FPS:( pa saj mi tako ali tako spil niti ni bil prevec vsec:)
Pri prijatelju sva na C600@900, geforce ddr (6.47), 256 rama, stestirala se enkrat U9 in rezultati so bili PORAZNI - na 800x600 na oko okoli 10 slik?! - s popravkom, se ve!

saj pravim se en mesec pa bom ponosni lastnik AMD 1.33:)) - ampak samo zato ker prihaja Fly 2 in FS 2002:D

Dami ::

Kr je glih o ultimi govora....bratranc jo je obrnu na c366 in voodoo banshee ter 64rama. Zdej ma pa t-bird 850, 256rama in gforce2 mx pa jo je mogu še enkrat it špilat, da se spominja kak je blo včasih:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaših 5 igr vseh časov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
22237585 (23301) Sc0ut
»

Najboljših 5 iger v zgodovini (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6712698 (8507) imagodei
»

Naj Igra !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
10010016 (6257) Poldi112
»

Naj igre

Oddelek: Igre
292004 (1510) Killer-69
»

Najbolj priljubljena [ NEW] igra ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
574143 (3334) McWolf

Več podobnih tem