Forum » Pomoč in nasveti » DMA mode
DMA mode
Kr nekdo ::
a mogoče kdo ve kje se enabla DMA za diske(ker mi preveč procesora jemlje), mam namreč dva diska v sistemu in mi en zlo počasi dela, tak da sumim da imam izklopljen DMA, v biosu pa nism našo. disk je pa 80 gb samsung.
thanks
thanks
Vikking ::
nadzorna plošča---> sistem ---> strojna oprema---> disk drives ---> klikneš lastnosti na željeni disk, ki mu želiš spremenit! če maš win98
če maš winxp: nadzorna plošča---> sistem ---> strojna oprema--->IDE ATA/ATAPI controllers ---> izbereš in klikneš lastnosti pa boš najdu!
če maš winxp: nadzorna plošča---> sistem ---> strojna oprema--->IDE ATA/ATAPI controllers ---> izbereš in klikneš lastnosti pa boš najdu!
BladE_ ::
Da ne bom nove teme odpiru bom kr kle prasu!!!
Mam disk WD 160Gb SATA in me zanima kako uklopt DMA al pa kej tazga ker mi disk full preec procedorja porab!!!
sm ze gledu u nadzorni plosci pod sistem, sam tm lohka ulkopm samo za cd pa nc druzga
Kje palohka uklopm za disk pa mi ni jasn!!!!
Ce kdo ve resitev naj natipka v to temo!!!!!!!
TNX ALL!!!!
Mam disk WD 160Gb SATA in me zanima kako uklopt DMA al pa kej tazga ker mi disk full preec procedorja porab!!!
sm ze gledu u nadzorni plosci pod sistem, sam tm lohka ulkopm samo za cd pa nc druzga
Kje palohka uklopm za disk pa mi ni jasn!!!!
Ce kdo ve resitev naj natipka v to temo!!!!!!!
TNX ALL!!!!
Akcija - Reakcija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Miška ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 2205 (2072) | laguna1 |
» | tezave zapeci DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 1979 (1779) | Korenchek |
» | USB 2.0 ne delujeOddelek: Strojna oprema | 996 (869) | Tea Time |
» | Maxtor 80 GB (2 MB bufferja) bere max 30 MB/sOddelek: Pomoč in nasveti | 1770 (1477) | @ljash |
» | prenos CDrom - disk in obratno...Oddelek: Pomoč in nasveti | 823 (733) | McHusch |