Forum » Programska oprema » ShoutCAST
ShoutCAST
drejc ::
Zanima me, kako poslosat muziko z www.shoutcast.com na LinuXu? V winsih je biu winamp, na linuxu mam pa xmms.
Se da na linuxu sploh poslusat internet radio?
10x
Se da na linuxu sploh poslusat internet radio?
10x
Tarzan ::
dooh ;)
Kater radio pa poslušaš? Velikokrat se dobi na strani samega radia še bolj kvalitetne streame, kot pa preko shoutcasta.
No, da se vrnem nazaj,...
Če boš samo zdownloadal playlisto za katerikoli radio, in ga nato dvakrat kliknil, oziroma odprl z XMMS, ga bo program brez težav zagnal. Za poslušanje lahko uporabiš tudi mplayer v konzoli.
Sam poslušam Virgin Radio in Virgin Radio Classic zadnje čase. Slovenskega radija skorajda ne poslušam več .
Aja, da ne pozabim, verjetno si iz winampa navajen, da ti scrolla ime komada, ki se predvaja. To načeloma pri shoutcastu ne deluje, ampak kot sem rekel, posamezne radio postaje imajo na voljo svoje linke, kjer se lahko priklopiš na streaming, ter tam načeloma to lepo deluje.
Kater radio pa poslušaš? Velikokrat se dobi na strani samega radia še bolj kvalitetne streame, kot pa preko shoutcasta.
No, da se vrnem nazaj,...
Če boš samo zdownloadal playlisto za katerikoli radio, in ga nato dvakrat kliknil, oziroma odprl z XMMS, ga bo program brez težav zagnal. Za poslušanje lahko uporabiš tudi mplayer v konzoli.
Sam poslušam Virgin Radio in Virgin Radio Classic zadnje čase. Slovenskega radija skorajda ne poslušam več .
Aja, da ne pozabim, verjetno si iz winampa navajen, da ti scrolla ime komada, ki se predvaja. To načeloma pri shoutcastu ne deluje, ampak kot sem rekel, posamezne radio postaje imajo na voljo svoje linke, kjer se lahko priklopiš na streaming, ter tam načeloma to lepo deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere internetne radie poslušate? (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 8970 (5152) | galu |
» | Po 15 letih konec Winampa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 27397 (18374) | Hayabusa |
» | D'Best Internet Radio (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10691 (7419) | Microsoft |
» | Linux in internet radio,... kako?Oddelek: Operacijski sistemi | 1179 (1108) | christooss |
» | Kateri radio ali tv prek interneta ?Oddelek: Omrežja in internet | 1733 (1443) | webcreator |