Forum » Šola » kemijska naloga
kemijska naloga
mare_ ::
ok, men ni jasno kaj narobe delam...če mi kdo prosim razloži:
10 mL 0,05 M raztopine neznanega klorida reagira z 10 mL 0,1 M raztopine srebrovega nitrata(V). Katera formula neznanega klorida je pravilna?
A: XCl
B: XCl2
c: XCl4
D: X2CL
E: X2Cl2
10 mL 0,05 M raztopine neznanega klorida reagira z 10 mL 0,1 M raztopine srebrovega nitrata(V). Katera formula neznanega klorida je pravilna?
A: XCl
B: XCl2
c: XCl4
D: X2CL
E: X2Cl2
- spremenil: mare_ ()
McHusch ::
Predpostavljam, da klor in srebro zreagirata v celoti. Pri tem nastane AgCl, od koder vidiš, da rabiš enako množino srebrovih in kloridnih ionov.
V 10 ml 0,1 M raztopine AgNO3 je 0,001 mol Ag+. Torej mora biti tudi kloridnih ionov enaka množina. V 10 ml 0,05 M raztopine neznanega klorida je 0,0005 mol tega klorida. Ker mora biti kloridnih ionov 0,001 mol, sta torej v vsaki formulski enoti tega klorida dva kloridna iona.
XCl2
V 10 ml 0,1 M raztopine AgNO3 je 0,001 mol Ag+. Torej mora biti tudi kloridnih ionov enaka množina. V 10 ml 0,05 M raztopine neznanega klorida je 0,0005 mol tega klorida. Ker mora biti kloridnih ionov 0,001 mol, sta torej v vsaki formulski enoti tega klorida dva kloridna iona.
XCl2
mare_ ::
čaki, pa saj tako sem tut jaz delal, pa ni prav prišlo? grem še enkrat pogledat...
aha...če bi jst vedel, od kje sem dobil AgCl2, bi bilo tut fajn...
no, kakorkoli že, hvala! :)
aha...če bi jst vedel, od kje sem dobil AgCl2, bi bilo tut fajn...
no, kakorkoli že, hvala! :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trakci za zdravljenje vnetih dlesniOddelek: Loža | 13944 (8287) | koyotee |
» | Kemija -ElektrolizaOddelek: Šola | 1511 (1437) | lebdim |
» | Kemija - pomočOddelek: Šola | 4160 (3064) | lmorgh |
» | Železov III kloridOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7239 (5492) | gansta |