» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
664 / 1180
»»

Caleneth ::

Ja za mene je. :D Jaz sem taka že od 15 leta... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Caleneth ()

IvoJan ::

sej take rabmo :)
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Tody ::

Mogoče bi pa si omislila kako službo? Tako boš še koristna za družbo :) in 10 ur mine kot šus :P

;-) ::

Komaj čakam sneeeeg bo šlo dosti manj gum pm

whatever ::

Tody je izjavil:

Kr naenkrat se pojavijo čudne ženske na ST-ju? Jea right!

Exactly my point.

mare_ ::

pics or didn't happen!

PrimozR ::

;-) je izjavil:

Pa več pleha...

Grrrrrrr sneg, spet bo treba jeklene felge gor tišat :(

Tody je izjavil:

Mogoče bi pa si omislila kako službo? Tako boš še koristna za družbo :) in 10 ur mine kot šus :P

Sem hotla prek študenta it delat malo, samo če pa ni nič pametnega... Samo strežba strežba strežba strežba. No thanks. :| Moj cilj je nekak, da bi se preselila v Tokio in postala preizkuševalka v gaming industiriji. Pa da se naučim borilnih veščin tam, katano že mam. :D Pa da ovekovečim lepoto japonskih parkov z fotografijami, tiste njihove cvetoče češnje pa gejše. Japonska kultura me je že od nekdaj zanimala, od malega sem gledala animeje in se mi je pač vtisnilo. Pa fant ma tudi željo po Tokiu, tak da mogoče bo le prišlo do tega al pa grema samo na eno dolgo potovanje. :)) Dobro, to so ble zdaj malo utopične sanje, ker se zavedam, da je moje življenje nekak odvisno od fantove kariere... Če se bo res odločil za US Army, se po vsej verjetnosti selim z njim v USA... In mi je reko, da če se boma tja preselila, se boma poročila. Pravzaprav, nimam pojma kaj bo z mojo prihodnostjo... Pa kljub temu, da sem še mlada, mam dejansko feeling, kot da sem že starček. Da je že celo življenje za mano, kot da ni več nič novega za doživet.

Bananovec ::

Na kratko:
Imam del pesmi, iščem naslov komada.
Linki?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Tokio pa kot game developer? Forget it, majo dost japoncev :P

Maš verjetno povsod drugje dosti več možosti na tem področju.

Boljše možnosti so že kot pa v Sloveniji :)) Je pa res, da majo tud čist druge games, dvomim da je mw2 ali pa bfbc2 tak razširjen tam. Majo povsem svoj trg, prilagojen japončkom. :)) Če ne pa USA. Važno, da bi sedela, igrala games in še plačana bla za to. :))

MMORPG fohdaJapan
Regards, Apple

IvoJan ::

pa ti resno mislis da se ti bo kaj takega zgodilo?? dream on! vsak si zeli tak job, a le redki ga tudi dobijo.
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Pa na japonskem job dobit je verjetno nekaj najtežjega, ker imajo toliko svoje konkurence...

IvoJan je izjavil:

pa ti resno mislis da se ti bo kaj takega zgodilo?? dream on! vsak si zeli tak job, a le redki ga tudi dobijo.

Če se potrudiš pa če si res močno želiš in vztrajaš ob vsem... Zakaj pa se nebi kaj takega zgodlo? Ravno s takimi mislimi "kak bi se mi te to lahko zgodlo (nemogoče)" si v podzavesti že obupal. Sicer pa sem napisala, da je bolj utopično. Nimam pojma kaki job bi bil za mene, ali nekaj z games ali pa v zvezi z fotografiranjem. Z ekonomijo pa delom v pisarni se ziher ne nameravam ukvarjat. Damn, 22 bom kmalu pa še vedno nevem kaj naj z svojim življenjem. Vsi v familji mi pravijo naj odrastem, da še games igram in ker tolko časa za pc-jem preživim. I don't agree, kdo je reko da so games samo za otroke. PM, kak mi že pritiskajo na živce!

Meizu ::

Caleneth je izjavil:

IvoJan je izjavil:

Če se potrudiš pa če si res močno želiš in vztrajaš ob vsem... Zakaj pa se nebi kaj takega zgodlo? Ravno s takimi mislimi "kak bi se mi te to lahko zgodlo (nemogoče)" si v podzavesti že obupal. Sicer pa sem napisala, da je bolj utopično. Nimam pojma kaki job bi bil za mene, ali nekaj z games ali pa v zvezi z fotografiranjem. Z ekonomijo pa delom v pisarni se ziher ne nameravam ukvarjat. Damn, 22 bom kmalu pa še vedno nevem kaj naj z svojim življenjem. Vsi v familji mi pravijo naj odrastem, da še games igram in ker tolko časa za pc-jem preživim. I don't agree, kdo je reko da so games samo za otroke. PM, kak mi že pritiskajo na živce!

Sam nekaj - če gre tale tvoj fant v US Army, pristane v Iraku. Al pa v Afghanistanu. Kaj se bo tam z njim zgodilo... Kdove...

Je pa res da delovne vize na drugačen način najverjetneje ne bosta dobila za USA. Če si res želita tja. No ja, damn, še sam bi šel tja hehe, pa nimam namena služit najprej 20let v vojski...

Thagirion ::

Caleneth je izjavil:

IvoJan je izjavil:

Yep, tako kot v sloveniji pada denar iz neba.
Najprej boš morala malo potrpet in za kakšno drugo delo zagrabit..
Damn, sem 22 pa se jebem vsak dan z faking delom ker mi pač vsega ne porinejo stari v tazadnjo in pravzaprav noben..no saj, sanjaj naprej, mogoče boš kdaj dosanjal/a in te bo postavilo na realna tla, dokler pa imaš vsega na pretek pa kar uživaj.

;-) ::

PrimozR je izjavil:

;-) je izjavil:

Pa več pleha...

pleha haha =)
js pa mam oboje alu, čeprav razmišlam da si ene jeklene kupim pa jih dam poširit da bojo za divjat

Glede službe tak. Bi mela službo, predvsem za krajšanje časa, ampak takšno, ki bi mi bla všeč. Enostavno nisem taki tip človeka, da bi delala kar nekaj na blef, samo zaradi denarja. Preveč bi me zdepresiralo pa zdolgočaslo. Tak da mam rajše job, ki mi leži, pa čeprav ni dosti plačano.
Glede USA pa... Če bo šel tja in če namerava tam dalje živeti, potem boma verjetno zaprosila za državljanstvo. Je pa še ena stvar, ki je ne smem izpustit. Obstaja možnost, da odide brez mene... :(

bluefish ::

Obstaja možnost, da odide brez mene...
Morda še najbolje. Se boš vsaj postavila na lastne noge.

Mentalist ::

Haha, blueFish te posvari pred najhujšim:D
Lool.

Aldo ::

Ej Caleneth a imaš kak predlog glede učenja jezikov? Tudi sam si želim govoriti še par tujih jezikov in me zanima kako si se ti lotila le-tega. Ali uporabljaš jezike redno(pisno predvidevam) ali jih sčasoma pozabiš?

Mam jaz predlog. Najhitrejša metoda. Rečeš, da znaš. Če želi kdo preizkusiti tvoje znanje, pa zalaufaš google translate.

Aldo je izjavil:

Ej Caleneth a imaš kak predlog glede učenja jezikov? Tudi sam si želim govoriti še par tujih jezikov in me zanima kako si se ti lotila le-tega. Ali uporabljaš jezike redno(pisno predvidevam) ali jih sčasoma pozabiš?

Slovenščino, nemščino, angleščino, francoščino in latinščino sem se v šoli učila. Za italijanščino sem šla v en poletni tabor v Toskano. Ostalega sem se pa sama lotla. Internet, knjige iz knjižnice. Obstajajo strani na katere se prijaviš z emailom, in ti potem redno pošiljajo, lepo po korakih, "učne ure". Stric Google dosti pomaga. Drugače pa dosti uporabljam vse jezike, pisno ja, ustno pa redno samo slovenščino, angleščino in nemščino. Dober način, kako ne pozabit jezika je, da spremljaš forume v tem jeziku in redno pišeš/bereš tam ali pa še bolj easy najdeš koga preko skypa in se pogovarjaš z njim (dobesedno "letter friend"). Glede ustne uporabe pa idi na kakšne izmenjave/tabore ali pa najboljše: potuj v svoji organizaciji. :)

bluefish je izjavil:

Obstaja možnost, da odide brez mene...
Morda še najbolje. Se boš vsaj postavila na lastne noge.

Prej bi me uničlo kot pa da bi se postavla na lastne noge... Upam, da nebo prišlo do tega, ker 5 let z nekom preživet ni kr tak.

Zgodovina sprememb…

whatever je izjavil:

Mam jaz predlog. Najhitrejša metoda. Rečeš, da znaš. Če želi kdo preizkusiti tvoje znanje, pa zalaufaš google translate.

hehe, saj bi se dobro obneslo ampak jaz si želim znati jezike predvsem zaradi govorjenja(na potovanjih itd.).

Caleneth, a japonščino znaš tudi pisat?

Tody ::

Caleneth ne se sekirat če neveš kaj boš z svojim lajfom, pri 22 letih pač ni taka starost da bi mogla :) Ni pa mogoče fajn da rataš copata fanta, ki ga vidiš 2x na leto.

Aldo je izjavil:

Ja samo ne ravno najboljše. Včasih se pismenke za določeno besedo na spomnim ali pa zamenjam z drugo. Pisat ni problem, zapomnit si je težko! :)) Če se boš odločil za japonščino, moraš dobro obvladat angleščino ampak res dobro. To je osnova. Ko se začneš učit je pa tak: 1. vedet moraš kaj govoriš 2. pazit moraš na izgovorjavo in 3. šele nato lahko začneš delat na hitrosti (pomembno je, da hitro govoriš). Učit se pa začneš v latinici, šele nato greš na japonsko pisavo, se pravi kanji, hiragana in katakana. Yep, japonščina je dokaj hell.

Zgodovina sprememb…

;-) je izjavil:

PrimozR je izjavil:

;-) je izjavil:

Pa več pleha...

pleha haha =)
js pa mam oboje alu, čeprav razmišlam da si ene jeklene kupim pa jih dam poširit da bojo za divjat

E jebiga, z avtom so pršle.

;) a z uno trugo boš divjal okoli?

Caleneth je izjavil:

Aldo je izjavil:

Ja samo ne ravno najboljše. Včasih se pismenke za določeno besedo na spomnim ali pa zamenjam z drugo. Pisat ni problem, zapomnit si je težko! :)) Če se boš odločil za japonščino, moraš dobro obvladat angleščino ampak res dobro. To je osnova. Ko se začneš učit je pa tak: 1. vedet moraš kaj govoriš 2. pazit moraš na izgovorjavo in 3. šele nato lahko začneš delat na hitrosti (pomembno je, da hitro govoriš). Učit se pa začneš v latinici, šele nato greš na japonsko pisavo, se pravi kanji, hiragana in katakana. Yep, japonščina je dokaj hell.

Angleščina mi res ne dela problemov ampak zakaj je to pomembno?
In še nekaj: kako pa se učiš novih besed v posameznem jeziku?

Ker se je nemogoče učiti iz slovenščine v japonščino. Kolikor vem, se japonščino uči preko angleščine, zaradi samih besed in časov (ki jih slovenščina nima) pa tudi ker je najlažje prevajati iz japonščine v angleščino in obratno. Pa mislim, da tudi zato, ker jih na Japonskem dosti angleško govori (nekakšen "izhod v sili" če se ne znajdeš z japonščino, samo nisem ziher če je tudi zaradi tega). Novih besed se pa naučim tak, da prvo začnem z najbolj osnovnimi glagoli v nedoločniku oz sedanjiku, nato pa začnem z samostalniki oz še prej si je treba pogledat kak se stavke tvori. Kasneje sledijo zaimki in pridevniki, ob tem se učim sklanjatve. Šele nato, ko znam vse oblike besednih vrst in dobro poznam pomen ter oblikovanje stavkov/vprašanj/zanikanj se lotim drugih časov. Nove besede si čimvečkrat preberem (na glas in v mislih), jih nato uporabim v stavkih, naredim kake asociacije na njih (da si lažje zapomnim), jih zapišem itd. Uporabi karkoli kar se ti dober način da si zapomniš. Jaz se učim besede po tem redu: pozdravi, predstavitev samega sebe, splošni izreki oz nekaj osnovnih tem v pogovoru (hvala, prosim, se opravičujem, vreme, počutje, pa take stvari), iskanje poti/krajev, hrana, itd... Porazdeliš si glede na tvoje interese, odvisno kaj bi se rad prvo naučil.

JEbat ga. Je kriza, ko si moraš iz limone delat sok :))
Regards, Apple

Meizu je izjavil:

Bolj nepremičnina.

PrimozR je izjavil:

Meizu je izjavil:

Bolj nepremičnina.

:))

Caleneth, povej mi nekaj značilnosti (učenja) francoščine.>:D

iggy ::

you should definitely hook up with looney caleneth
Hey, you're fat!

Požrl celo štruco francoskega kruha z majonezo in šunko. Tak sem se nažrl da mi je slabo.

iggy ::

like
Hey, you're fat!

whatever je izjavil:

Nevem če se je vredno trudit pa pisat o tem, ker se ziher delaš norca kot v vseh prejšnih odgovorih na moje poste. Fucktard.

Trenutno sem tak razjarjena da brezveze. Sem šla vrnit par knjig in guess what? Celi MB v centru je razkopan, od Nove KBM pa do H&M-a in vse ograjeno. Sicer je na eni strani prehod neki ozki, na drugi je pa slepa ulica (dobesedno). Skratka okoli je treba it. In hodim po tistem prehodu ozkem, ko me debilni madžarski delavci nekaj gledajo pa se režijo. Ignoriram pa grem dalje. Nato pridem v knižnico: 5,2 € zamudnine imate. Fuuuuu. Okej jeba, plačam pa grem. Nato se pred mano pojavi 6, verjetno pijanih, Nemcev in pojejo neko himno ali koji kurac pa se obračajo pa me gledajo in se spet režijo. Tu sem že bla hudo pissed, ker mi ni blo več tega za prenašat pa sem kr šla po drugi ulici. Pa sem šla še v dm kupit par stvari, pa mi prodajalka na blagajni pol reče če še mam mogoče 16 centov. Fuck no, zakaj pa so trgovina če nimajo denarja. Niti se mi ni dalo po denarnici brskat, medtem ko je za mano stalo 5 ljudi. Nato pridem spet do razkopanega dela, pa se odločim it po drugi strani kot sem pa prej šla. Pridem do konca... Ograja. Tu mi je pa film počo, dobesedno. Tak me je razpizdlo, da sem brcnla v tote železne rešetke pa se je nek tipo zadrl in sem kar lepo ,,|,, pokazala in bla prisiljena it po ulici Kneza Koclja. Neverjetno kak me take stvari razkurijo. Zdaj pa grem ves svoj rage v mw2 izlit. Padali bojo ko prasice dokler nebom mela dovolj kills za nuke pol pa BAM! Seveda me bojo zmerjali da hackam, jaz se bom pa sam režala kaki n00bi so. Fuck yeah. >:D

koyotee ::

shemale invasion from štajerska region
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee +1 LOL:D

Caleneth je izjavil:

whatever je izjavil:

Nevem če se je vredno trudit pa pisat o tem, ker se ziher delaš norca kot v vseh prejšnih odgovorih na moje poste. Fucktard.
Prosim, raje me kliči Sickfuck.:D
Nato se pred mano pojavi 6, verjetno pijanih, Nemcev in pojejo neko himno ali koji kurac pa se obračajo pa me gledajo in se spet režijo.
No, takšen poliglot bi skoraj moral vedet, za koji kurac se obračajo in gledajo in režijo.

Značilnosti francoščine me pa še vedno zanimajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

Limit-sky ::

Caleneth je tipična predstavnica attention whores.
Go find yourself a blog and troll there.

Pa če ti je tako dolgčas, malo časa posveti še slovenščini. Ali pa ne, ker s svojim izrednim znanjem jezikov, si boš lahko v zda poiskala službo, kakršno si boš zaželela.

Mhm, pri 22 letih zastopi 9 jezikov. Pomoje tud. No, jaz jih pravzaprav pri svojih 26ih letih več kot 148-).

Angleški, slovenski, nemški, francoski, hrvaški, bosanski, srbski, črnogorski, Java, C, C++, C#, Pascal, BASH, NASM, Php,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

Limit-sky ::

Poletni tabor italijanščine v Toskani, samoučenje preko "strani, kjer se prijaviš z e-mailom...
To je približno isto, kot mtoseve "diplome"...:)

Ne, tiste so vredne več.:D

galu ::

koyotee je izjavil:

...from štajerska region

Jp, redke prihajajo iz štajerske a ne?>:D>:D
Tako to gre.

Proklete muhe, prasice leteče...

mavec ::

Ups, napačen prispevek... Ignore

Zgodovina sprememb…