Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi
Looney ::
Hehe. Hvala.
Bom medtem še sama probala.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
mare_ ::
BTW ma kdo kako idejo kak se nej spravm dojć učit, men se zdi totalno glup jezik in se mi ga ne da učitHej, dojč je pa čist fajn! :) Meni se edino zmeša od vseh teh sch-jev pa ch-jev če hočem na hitro tipkati ;). Za kakim drugim predmetom BP presedim par ur če je potrebno pred testom, za dojć se pa ne morm spravt zravn
aja, looney, a je kakšna možnost, da prideš na messenger (če ne drugače maš webmessenger.msn.com)? se mi ne da smsov pisat... :P
sverde21 ::
Ma sch-ji so simpl
. Jst si nikakor ne morm zapomnat kerga spola je samostalnik, pri dojč je pa večina stvari vezanih na spol...
@ Looney: sej maš na slaxovi uradni strani tud en konc navodil
Aja glede tvojih težav z MSN-jem, uporabi Trillian, pa je
@ Looney: sej maš na slaxovi uradni strani tud en konc navodil
Aja glede tvojih težav z MSN-jem, uporabi Trillian, pa je
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
Hehe, saj ne, da ne bi bli simpl, samo pri tipkanju se ti prsti zafeclajo :P Eh... spol... ene malo je pravil, nekaj po posluhu, pri sestavljenih samostalnikih sploh ni problema, pa saj dobiš ščasoma približno občutek :)
Z messengerjem trenutno nimam težav.
edit:typo
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Looney ()
@ mare_: hya glede na to, da takoj, ko začne ker po TV-ju po dojč šprehat prestavm kanal in podobno se ne čudm da mi posluh slab dela
@ Looney: aja... se mi je zdel da si neki cajta nazaj neki govorila da ti nagaja
@ Looney: aja... se mi je zdel da si neki cajta nazaj neki govorila da ti nagaja
<?php echo `w`; ?>
Nagaja? Nekaj česar nimaš ti ne more nagajat.
Trenutno sem brez diska!
sverde21 viš, mogoče pa ne bi bilo slabo, da bi kdaj kej gledal in se kej naučil :) pa si nejdeš še enga penpal-a iz nemčije mogoče... greš pol kdaj gor na počitnce...itd :P
Mam dost kolegov iz tujine, tud iz nemčije se nejdejo, sam zmer, ko kej po nemšk začne zatežim: "Speak english!"
Glede počitnc v nemčiji pa ne hvala, mi lahk plačaš, me vlečeš tja,... pa ne grem
@Looney: aja lol disk je že skor obvezn v compu met
drgač je premal placa
Glede počitnc v nemčiji pa ne hvala, mi lahk plačaš, me vlečeš tja,... pa ne grem
@Looney: aja lol disk je že skor obvezn v compu met
<?php echo `w`; ?>
Ja, ko enkrat vidiš ognjemet iz njega, potem se ga ne upaš dat več nazaj. Zakaj pa misliš, da poskušam bootat z USB ključa?
muzičar ::
Samo pristavim svoj lonček -> brez swap particije OS ne dela (saj veš kaj swap je?)
Drugače bi pa Gentoo moral iti na tvoj ključek samo ga odsvetujem ženskam ker nekako niste iz takega testa da bi se lovile v njegovem setupu edinole če imaš čas da prebereš navodila
Drugače bi pa Gentoo moral iti na tvoj ključek samo ga odsvetujem ženskam ker nekako niste iz takega testa da bi se lovile v njegovem setupu edinole če imaš čas da prebereš navodila
strictom ::
Mi kdo lahko pove zakaj mi kar naenkrat slušalke ne delajo? Vklopljene so pravilno, ni nastavleno na mute kje, ...?
So pa Logitech Precision Gaming Headset.
So pa Logitech Precision Gaming Headset.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Aja, muzičar? No, pa če si že tako pameten mi pa povej zakaj mi je prej delalo tudi brez swapa? A ti misliš, da je tako nujen? Ker ni.
muzičar, tudi brez swapa dela...
edit: no ja, kaj pa rabim tolk catja, da napišem odgovor :P
edit: no ja, kaj pa rabim tolk catja, da napišem odgovor :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mare_ ()
strictom ::
St@jler: Nič od tega. Preprosto ni zvoka. Nič ne pove :(
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
sverde, pa glih to je narobe :D ti sam po nemško šprehej z njimi, boš že vidu, da greNi šans da špreham po nemšk z njimi
Swap je navidezni pomnilnik kot pagefile.sys pri windowsih, in tako pri linux kot pri windows navidezni pomnilnik ni potreben, če maš rama dost.
<?php echo `w`; ?>
Verjemi mi da brez ne dela. Vedno je. Če ga pa ti vidiš ali pa ne je pa druga stvar. Če v XP-jih zbrišš page file (glupost M$) je še vedno en mejhn prostorčk za segmente. Isto je pri Linuxu. Je pa res da bi mogla zbirat ali bi jo naredila ali ne. Čakaj zakaj pa potem manual ne formatiraš ?
Jou, a lahko prebereš celoten pogovor preden začneš s takimi? Ne gre mi cel Linux na ključ, če naredim še swap particijo.
Zato bi rada brez nje.
OK pol pa razlož, kje je swap pri Live CD distribuciji, ki jo daš v comp brez diska?
Brez swapa se da živet, like it or not.
Brez swapa se da živet, like it or not.
<?php echo `w`; ?>
Hmm vidim da nimate pojma o tem kaj je swapping. Live CD-ji oz. DVD-ji so sam swap. Konstantno se swap-ajo segmenti in strani iz CD-ja/DVD-ja v fizični pomnilnik.
Looney preberi ti samo moj post. Jaz sem skrbno prebral vse ki se tičejo tvojega problema ti pa očitno še enega mojega ne moreš prebrati in zajeti informacijo in jo nato spremeniti v znanje.
Hah vem da zvenim zategnjen ampak mi gre to zlo na žifce. Torej ti si rekla da si dala AUTOMATIC allocate in ti je pač on pahnil not še swap, no torej ponovi vajo a tokrat daj MANUAL in sama izberi koliko in kaj.
Looney preberi ti samo moj post. Jaz sem skrbno prebral vse ki se tičejo tvojega problema ti pa očitno še enega mojega ne moreš prebrati in zajeti informacijo in jo nato spremeniti v znanje.
Hah vem da zvenim zategnjen ampak mi gre to zlo na žifce. Torej ti si rekla da si dala AUTOMATIC allocate in ti je pač on pahnil not še swap, no torej ponovi vajo a tokrat daj MANUAL in sama izberi koliko in kaj.
Ja in zakaj ne? :)Ja ker dojč sux
@muzičar: swapajo se v fizični pomnik, svašta ej swap naj bi bila razširitev RAMa, ne da bo zdej še v ramu swap. To je tak ko bi drve iz kurilnice pelu vn in potem spet v kurilnico in jih zmetu v peč
<?php echo `w`; ?>
overlord_tm ::
bi reku da je en preveč na vegovo hodu pa veho poslušu, tadrug pa prevečkrat linux inštaleru :D
en o swappingu, drug o spaw particiji :D
en o swappingu, drug o spaw particiji :D
@muzičar: Eh, brezveze. Ne bom se s tabo prepirala.
Vem kaj je swap in vem, da ga ne rabim posebej delat. In slučajno sem naredila tudi tio, kar si ti zdaj predlagal. In to že par ur nazaj.
Mislim, da mora biti to tudi nekje omenjeno. Ampak še vedno ni bilo dovolj prostora.
No, jaz že ves čas govorim o swap particijji.
Jaz sem pa začel pa nato govoril o swapping-u in ne ni bila veha ampak kocjanka
@Looney rekla si malo prej da ne moreš dati celega Linux-a gor ČE daš ŠE swap particijo zraven -> to pomeni da brez te particije gre gor medtem ko malo prej si rekla da tudi če ne narediš swap particije ne gre gor torej kaj zdaj?
Simpl rešitev je da najdeš distro, ki zavzame malo placa -> Gentoo, Knoppix in še in še in še (tudi Pingo).
@Looney rekla si malo prej da ne moreš dati celega Linux-a gor ČE daš ŠE swap particijo zraven -> to pomeni da brez te particije gre gor medtem ko malo prej si rekla da tudi če ne narediš swap particije ne gre gor torej kaj zdaj?
Simpl rešitev je da najdeš distro, ki zavzame malo placa -> Gentoo, Knoppix in še in še in še (tudi Pingo).
Težko težko, muzičar, ker nimam diska! (Že ene desetič)
In, ne, ne gre gor tudi brez swap particije.
In, ne, ne gre gor tudi brez swap particije.
Zgodovina sprememb…
Azrael ::
OK, priznam, nimam blage veze o Linuxu, ampak sem ziher, da swap particija nima kaj iskati na USB ključku. Sicer jo pravzapav lahko imaš, ampak bo ključek mnogo prezgodaj izdihnil... Zadeva ni mišljena, da bodo podatki prepisovani neprestano.
Live distroti delajo, če je le dovolj RAMa v compu, v celoti iz RAMa. RAM uporabijo kot navidezen disk. Če pa RAMa ni v izobilju, je v RAMu samo del sistema, vse ostalo pa se bere iz medija na katerm je distribucija, kar je opazno počasneje.
BTW. obstajajo tudi razlčni Windows (od 3.11 dalje) Live CDji, kot ga npr. narediš z BartPE. Linkov ti ne bom limal, saj je legalnost teh distrotov vsaj pod hudim vprašajem.
Live distroti delajo, če je le dovolj RAMa v compu, v celoti iz RAMa. RAM uporabijo kot navidezen disk. Če pa RAMa ni v izobilju, je v RAMu samo del sistema, vse ostalo pa se bere iz medija na katerm je distribucija, kar je opazno počasneje.
BTW. obstajajo tudi razlčni Windows (od 3.11 dalje) Live CDji, kot ga npr. narediš z BartPE. Linkov ti ne bom limal, saj je legalnost teh distrotov vsaj pod hudim vprašajem.
Nekoč je bil Slo-tech.
SlaX more it, ker je celotna distribucija okol 200 mega velika
.
@Azrael: tisto je legalno toliko, klikor imaš legalne windowse...
@Azrael: tisto je legalno toliko, klikor imaš legalne windowse...
<?php echo `w`; ?>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sverde21 ()
d0rK ::
Gimme 10 minutes, Looney. Ti bom naredu en bootable USB Slax image. Sam da dobim filing nazaj v roke.
Povej kaksn monitor mas. Tocen model. Rabm za Xorg.conf.
Azrael ::
En tak minimalističen Linux (50MB velika iso datoteka), ki ima tudi GUI, vendar ne vem koliko je primeren za reševanje podatkov je DSL.
Meni osebno zelo simpatična distribucija, ki dela že na 32MB RAMa (razen FF, ampak se v teh primerih za net lahko uporabi Dillo).
Dopolnil.
Meni osebno zelo simpatična distribucija, ki dela že na 32MB RAMa (razen FF, ampak se v teh primerih za net lahko uporabi Dillo).
Dopolnil.
Nekoč je bil Slo-tech.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Azrael ()

Daedalus ::
Vesa driver ponucaj, resolucijo pa refresh pa naštimaj "generično." Če ma 19/17 LCD je 1240*1024@60Hz... pa vse matične zadnjih nekaj let podpirajo usb boot.
Sicer pa pri Slaxu ni neke umetnosti. ISO razširiš na USB ključ, isolinux bootloader inštaliraš in malo popraviš config. Je pa fina reč, slax namreč.
Pa IIRC ma Slax live cd vgrajeno opcijo za inštalirat na USB ključ...sam po mojih izkušnjah enkrat dela, enkrat ne.
Vesa driver ponucaj, resolucijo pa refresh pa naštimaj "generično." Če ma 19/17 LCD je 1240*1024@60Hz... pa vse matične zadnjih nekaj let podpirajo usb boot.
Sicer pa pri Slaxu ni neke umetnosti. ISO razširiš na USB ključ, isolinux bootloader inštaliraš in malo popraviš config. Je pa fina reč, slax namreč.
Pa IIRC ma Slax live cd vgrajeno opcijo za inštalirat na USB ključ...sam po mojih izkušnjah enkrat dela, enkrat ne.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
Če bo d0rKu slučajno dolgčas, si bom dovolil odgovoriti namesto looney :P
Povej kaksn monitor mas. Tocen model. Rabm za Xorg.conf.miro td670
Aja tole te morm se vprasat....A tvoja maticna sploh podpira bootanje z USBja?Ja
Zgodovina sprememb…
Hvala za podatke. Bom naredu do konca.
Pa na Slax Popcorn Edition sm ti fliknu se Kopete, Opero in xChat. Premisljujem ce nebi kr standardn Slax uporabu. 2GB USB kljuc.
Pa na Slax Popcorn Edition sm ti fliknu se Kopete, Opero in xChat. Premisljujem ce nebi kr standardn Slax uporabu. 2GB USB kljuc.
@Looney torej okoli tebe ni nobenega ki bi ti lahko potegnil dol distro in dal na ključek? Težko verjamem
In ja vem da nimaš diska (nekaj si omenila da je bil ognjemet).
@Azrael bil je nesporazum glede "swap" besede. Swap particija ali swapping sicer je povezano a eno je nujno drugo ni.
@Azrael bil je nesporazum glede "swap" besede. Swap particija ali swapping sicer je povezano a eno je nujno drugo ni.
Jej, naredu republiške. Zdaj pa samo še the final frontier, izpitna vožnja. In potem bom lahko boldly go where many men have gone before.
Zgodovina sprememb…
Čestitam!
@muzičar, v skrajnem primeru jutri v šoli vržem dol.
@d0rK: hvala za trud!
@muzičar, v skrajnem primeru jutri v šoli vržem dol.
@d0rK: hvala za trud!
Zgodovina sprememb…
Ja ni problema, ceprov ne vem sploh kako bi ti pomagal.
Sm se mal o temu pozanimu in je tko da sm potegnu dol MySlax Creator, dodau se par modulov in naredu iso ter tega dou na kljuc.
Pa mi ga ne zboota. In ne vem kje je problem. :(
Sm se mal o temu pozanimu in je tko da sm potegnu dol MySlax Creator, dodau se par modulov in naredu iso ter tega dou na kljuc.
Pa mi ga ne zboota. In ne vem kje je problem. :(
Eh, ne sekiraj se. Itak, če gre zame, potem vse crkuje. It's just my bad luck.
Pa hvala še enkrat.
Pa hvala še enkrat.
Zgodovina sprememb…
Eh, pusti.
Btw, a je bil kdo na Hevreki danes?
Evo nekaj slikic. Žal niso pravilno obrnjene, ker meni vsakič zašteka komp ko jih poskušam odpreti in ga moram potem na silo ugasnit...
(Pa ne me fentat zaradi velikosti. Prav nič jih ne morem obdelat!
)
Tukaj je pa še ena smešna stvar, ki smo jo vidli nazaj grede.
Še enkrat se opravičujem glede rotacije.
Evo nekaj slikic. Žal niso pravilno obrnjene, ker meni vsakič zašteka komp ko jih poskušam odpreti in ga moram potem na silo ugasnit...
(Pa ne me fentat zaradi velikosti. Prav nič jih ne morem obdelat!
Tukaj je pa še ena smešna stvar, ki smo jo vidli nazaj grede.
Še enkrat se opravičujem glede rotacije.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
balocom ::
Sej je ma prisilno polnenje
Ni vrag da bi "malo" predelavami dosegel vsaj 250km/h
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
CCfly ::
Vsak dan, danes od 14:00 - 18:30. Robotka so predstavili mariborski električarji, zraven pa je sodil še Genesis (govorno krmiljeni avto, ki si ga slikala) in augmented reality v obliki 3D očal in nekaj kamerc. Fantje in dekleta so pripravili odličen demo, vse čestitke.
Vsak dan, danes od 14:00 - 18:30. Robotka so predstavili mariborski električarji, zraven pa je sodil še Genesis (govorno krmiljeni avto, ki si ga slikala) in augmented reality v obliki 3D očal in nekaj kamerc. Fantje in dekleta so pripravili odličen demo, vse čestitke.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

;-) ::
Zdravo (po dolgem času mam spet net:D)
Kok stanejo približno "rabljeni" rami.
PC3200/DDR400/400 MHz/184 pin
512MB? in 1GB.? Okvirna cena???
Kok stanejo približno "rabljeni" rami.
PC3200/DDR400/400 MHz/184 pin
512MB? in 1GB.? Okvirna cena???