Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi

Gandalfar ::
Se malo tole gledam. Kaj so oni naredili je to, da dobivajo transcripte v elektronski oblik in jih potem s skripatmi predelujejo v lepo obliko in dajejo na web.
+seveda se vse ostale aplikacije okoli tega. Ampak osnova je tista perl skriptica :)
+seveda se vse ostale aplikacije okoli tega. Ampak osnova je tista perl skriptica :)

Daedalus ::
Sej se da dobiti tudi transkripte slo parlamenta. zdanjič sem jih mogo za eno raziskovalno predelat cel kup
Kako to izvedejo? Daj malo napisat, če češ. Ker meni izvorna koda ne pomaga kaj dosti
zapisi sej - dobesedni

zapisi sej - dobesedni
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()

Mas kaksnega v elektronski obliki?
Python code downloads data from the UK parliament website, stores it as an HTML file for each day, and parses those files into XML files. A Perl script loads that data into a MySQL database. A combination of Perl and Octave (an open source mathematics package, compatible with Matlab) code perform various calculations on the data to form other database tables. The website is written in PHP and makes pages by querying the MySQL database.
Ti to kaj pove?
Drugace zgleda, da leechajo iz tega: http://www.polis.parliament.uk/ .. bo treba bolj natancno pogledat. Ocitno samo izkoriscajo ze obstojeco infrastrukturo, da postavijo podatke na splet. Pri nas bi bilo s tem se malo vec dela (dobivat podatke)
Python code downloads data from the UK parliament website, stores it as an HTML file for each day, and parses those files into XML files. A Perl script loads that data into a MySQL database. A combination of Perl and Octave (an open source mathematics package, compatible with Matlab) code perform various calculations on the data to form other database tables. The website is written in PHP and makes pages by querying the MySQL database.
Ti to kaj pove?
Drugace zgleda, da leechajo iz tega: http://www.polis.parliament.uk/ .. bo treba bolj natancno pogledat. Ocitno samo izkoriscajo ze obstojeco infrastrukturo, da postavijo podatke na splet. Pri nas bi bilo s tem se malo vec dela (dobivat podatke)

Približno se mi sanja, kako to počnejo...
Seje so objavljene na netu - ko izbereš transkripcijo ene seje, ti jo vrne kot html dokument. Jaz se pol eno za vzorec copy/pastal v OOo, pa rata 109 strani
Tako da se jih da dobiti v elektronski obliki. Verjetno bi celo delalo z njihovo skripto...
Vzorec pa lahko dobiš... Ti pošljem na mail? Seveda v OOo al pa html...
Seje so objavljene na netu - ko izbereš transkripcijo ene seje, ti jo vrne kot html dokument. Jaz se pol eno za vzorec copy/pastal v OOo, pa rata 109 strani

Vzorec pa lahko dobiš... Ti pošljem na mail? Seveda v OOo al pa html...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Gandalf - check m@il
Zdaj pa grem res spat... Ura je zgodnja, pa zjutraj moram zgodaj vstat. Daj poročaj o rezultatih, če boš kaj pogruntal:)
lahko noč

Zdaj pa grem res spat... Ura je zgodnja, pa zjutraj moram zgodaj vstat. Daj poročaj o rezultatih, če boš kaj pogruntal:)
lahko noč
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

flipflop ::
Jst pa ne morem spati, mam zagovor seminarske danes, pa sm ene par zanimivih stvari opazil. Od tega, da nekaj ne dela tako kot bi moralo, do tega, da sem napačno verzijo oddal.

shortygfx ::
Huh, jaz ze en teden spim po cca 4-5 urc, vcasih se manj, to pa zaradi tega, ker delam ponavadi 14 - 16 ur na dan ... pac, jebat ga, vcasih je potrebno. :) Drugace sem kronicen primer spalne bolezni ... :) Ko imam cas, spim tudi po 12 ur. Skratka, zaspanec sem. :)

Myth ::
In...
Spi kdo?
Jaz sem gledal mladega Hitlerja, zanimiv... komaj čakam drug del. Sicer pa bluzim po internetu zdaj...
Spi kdo?

Jaz sem gledal mladega Hitlerja, zanimiv... komaj čakam drug del. Sicer pa bluzim po internetu zdaj...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tajni policist
Svojega dela ne upravljaš vestno, poglej temo Leclercova ubijalska akcija... mislim da bi moral tam nekaj postoriti
Mogoče pa bo moj post pomagal, da ne boš rabil ti vmes pogesat.
Kaj pa meniš o filmu? Te zgodovina kaj mika? Jaz včasih zelo rad pogledam kaj na discovery-ju... napad na to in ono ... strategija, taktika...

Mogoče pa bo moj post pomagal, da ne boš rabil ti vmes pogesat.

Kaj pa meniš o filmu? Te zgodovina kaj mika? Jaz včasih zelo rad pogledam kaj na discovery-ju... napad na to in ono ... strategija, taktika...

A te nič ni motlo da Hitler govori angleško? Jst se nisem mogel vživeti v Hitlerja ki sredi fronte po angleško govori pa vsi ostali tudi.

Hehe... zaj pa si me dobo
No, v bistvu mi je vseeno kako govori, magari špansko... če pa pogledam z perspektive jezika, bi me (to sem prepričan) motilo da govori tako... sicer pa, film je ameriški, blah...

No, v bistvu mi je vseeno kako govori, magari špansko... če pa pogledam z perspektive jezika, bi me (to sem prepričan) motilo da govori tako... sicer pa, film je ameriški, blah...

Sej mi je bil všeč kak se je napravljal med govori ampak nisem mogel mimo tega da angleško govori
Kdaj je drugi del?

Kdaj je drugi del?

CCfly ::
Kakšno spanje neki. Pijte kavo tako kot vsi normalni nespečni ljudje. Speče reve !
PS: Sicer mi ljudje pravijo da imam zanimivo pojavo, ampak jih ne jemljem resno. Spečim ljudem ne moreš zaupati. Ker ne vedo da vedno prihajajo ponoči. Večinoma ....
PS2: Valda se zafrkavam. Ali pač ne
PS: Sicer mi ljudje pravijo da imam zanimivo pojavo, ampak jih ne jemljem resno. Spečim ljudem ne moreš zaupati. Ker ne vedo da vedno prihajajo ponoči. Večinoma ....
PS2: Valda se zafrkavam. Ali pač ne

Ne vem... sklepam da naslednji teden ob istem času v istem dnevu... pač rtv slo
Zdaj pa grem spat... Nasvidenje in lahko noc
p.s.: CCfly,kaj ti je preveč kave škodilo?
Ali pa si kakšen vesoljec,da mutiraš, če govoriš da si čudn človeček?
Hecam se... ne me resno jemat

Zdaj pa grem spat... Nasvidenje in lahko noc
p.s.: CCfly,kaj ti je preveč kave škodilo?

Ali pa si kakšen vesoljec,da mutiraš, če govoriš da si čudn človeček?

Hecam se... ne me resno jemat
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Myth ()

A jst pa še ne morem it spat. Mam slovenščino ustni jutri. Zaenkrat sem od 57 vprašanj prišel do šestega. Se mi ne da tega brat. Čeprav zdajle bom pa šel da vsaj polovico preberem pol pa spat. V zadnjih dveh dneh sm 3 ure spal.

Preveč si na ST-ju... računalnik postavi ven za kakšen teden
Pa še več prostora boš imel na mizi

Pa še več prostora boš imel na mizi

33 strani obsega PDF z odgovori pa majhna pisava je.
Ja no upam da bo uspelo, sej je še neki časa. Vmes bom enkrat šel zadremat za dve urce pol pa naprej. Časa mam do treh popoldne, ob pol štirih pa izpit.

Prebral sem si dobesedni zapis ene od sej iz parlamenta. In me je vse minilo. Zal ni podatkov tocno kako je kdo volil. Bi se to dalo dobit?

Microsoft ::
Ce si zi glih o politiki zacel. A bo res A.Rop dons vrgu Rupla?
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Mislim, da nevem. :))
Sam mene kr tak zanima.
by Miha
Sam mene kr tak zanima.
by Miha

root987 ::
Politiki so kekci. Konec debate o tem. Dokler ni pride kakšen ala-Linus Torvalds/ekvivalenten open-source guy na oblast, bo svet po mojem v pizdi. Oz. za takšne tipe mam celo upanje, da lahko naredijo nekaj dobrega. Ne pa neki gnili patenti, pa deljenje osebnih podatkov z bog ve kom... Orwell je mel prav.
Mah, bluzim. Ne me preveč resno jemat. ;)
EDIT: Zdaj pa spat. :-)
Mah, bluzim. Ne me preveč resno jemat. ;)
EDIT: Zdaj pa spat. :-)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()

Am, jst grem dons popoldne enkrat v LJ iz Celja, potem pa se nazaj domov. Katero uro mi predlagate, glede na to, da je jutri praznik?
Ker ne bi rad kje obstal sredi miljone miljonov plehovja. ://
by Miha
Ker ne bi rad kje obstal sredi miljone miljonov plehovja. ://
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

Najbolj priporočljivo je, da se izogibaš glavnih ulic. To vedno deluje.

Morm jet nekam priblizno za gospodarskim rastaviscem, tak da se bom potem verjetno kar vzporedno z dunajsklo plejal, pa bo najboljs.
Drgac sm pa zdele ADSL dobil, pa sm cist hapi. :))) Se je splacalo 2 leti cakat, gre pa celo 1600/350kBit, ker je on neki poheku. Super.
by Miha
Drgac sm pa zdele ADSL dobil, pa sm cist hapi. :))) Se je splacalo 2 leti cakat, gre pa celo 1600/350kBit, ker je on neki poheku. Super.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

root987 ::
Dej deli ta "hek" še z nami...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell

BigWhale ::
Jimi, z vlakom pojdi, ti ustavi direktno za gospodarskim razstaviscem... heh...
Pa se nikjer ne bos ostajal..
Pa se nikjer ne bos ostajal..

root987, to je max hitrost, ko so naredili meritve. Drgac je pa paket 1 mega. :))
BigWhale, kak pa naj pridem do vlaka? :))
by Miha
BigWhale, kak pa naj pridem do vlaka? :))
by Miha

Ma ne, to pa spte ne gre, ker morem bit ob 17:00 v LJ. :)
by Miha
by Miha

Sm 'ze' nazaj, guzve pa prakticno ni blo. No, razn na izvozu iz AC pred Trojanami v smeri LJ -> CE. :)))
by Miha
by Miha

Hehe, jst grem pa cez priblizno 3 ure nac Italy. :))) Pismo, sam sploh nevem, kak bom lahka spam na busu, ker bedim ze od kakih 11:00 zjutraj. Nekot bo tereba zaspat, ker drgac bom pa v Garadalandu na tornadotu zaspal. :))) To bi bla zanimiva slika.
Lahko noc.
by Miha
Lahko noc.
by Miha

>Zal ni podatkov tocno kako je kdo volil. Bi se to dalo dobit?
Hja, pa smo tam. Če se ne motim, je glasovanje tajno? Bom še malo pogledal... S tistim prepisom seje bi lahko ugotavljal npr., kdo se sploh kdaj oglasi, kdo pa je tiho...
Rupel bo pa letel, samo dosti prepozno. Pa prej bi se ga dalo elegantno znebit, zdaj je pa prav očitno, zakaj bo šal. Amater Rop...
Hja, pa smo tam. Če se ne motim, je glasovanje tajno? Bom še malo pogledal... S tistim prepisom seje bi lahko ugotavljal npr., kdo se sploh kdaj oglasi, kdo pa je tiho...
Rupel bo pa letel, samo dosti prepozno. Pa prej bi se ga dalo elegantno znebit, zdaj je pa prav očitno, zakaj bo šal. Amater Rop...
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

Zakaj bo pa sel?
Jest nisem gledal kake dnevno informativne oddaje ze precej casa... Mesec, dva...
... a na mogoce grozi tud kaka naravna katastrofa?
Jest nisem gledal kake dnevno informativne oddaje ze precej casa... Mesec, dva...
... a na mogoce grozi tud kaka naravna katastrofa?

CCfly ::
Jutri prileti en velik meteor na Zemljo. Klonirali so dinozavre, ki so ušli nadzoru. Japonski sesalci z umetno pametjo so prevzeli nadzor nad ZDA. No biggie.

JSt sm pa zdele prsu iz Gardalanda, in itak, da grem kr spat, ker na avtobusu se na tleh nism mogu kaj dobro spat...
by Miha
by Miha

CaqKa ::
jimi in gandalf nimata kaj boljšega za počet?
pa ti BW ravno OOo bi se šel spravljat kompajlat? ok.. samo ne ob 4h zjutraj...
sicer pa.. to vprašanje sem hotel postavit za novo anketo.. a nebi blo fajn?
pa tak čist btw.. a niste wayyyy offtopic?
pa ti BW ravno OOo bi se šel spravljat kompajlat? ok.. samo ne ob 4h zjutraj...
sicer pa.. to vprašanje sem hotel postavit za novo anketo.. a nebi blo fajn?
pa tak čist btw.. a niste wayyyy offtopic?

OOo compilat... ma sej ne nucam... Sploh studiram, da nevem zakaj ga imam... Ker ga rabim glih enkrat na dva mesca... ;> Ga bom pri gaby poganjal z exportanim displayem...