» »

Pekel je zamrznil, Windows Phone 7 prihaja na Nokie

1 2
3
4

Lonsarg ::

Jah Microsoft haterji so šli delce prodajat, pa jih je lohk tut čisto malo, ampak zaradi špekulacij potem tudi drugi prodajajo. Kupcev, ki so šli stran od Nokije zaradi OSa je veliko več kot kupcev, ki bojo šli stran od Nokije, ker ne marajo Microsofta. Pol maš pa še tretjo skupino, ki pa itak kupi Nokijo:)

Bor H ::

Imaš pa še četrto skupino, ki bo zdej spet postavila Nokio pri nakupu med izbire.

AvtoR ::

Zanimivo razmišljanje z enega tujega foruma:

Olli-Pekka said no to Steve Ballmer on putting Windows Mobile on Nokia mobile phones several years ago, disappointing and to some extent partly embarassing Microsoft' s Mobile arm.. From then on, Steve Ballmer charted a life long obssesive plan to make a hostile takeover of Nokia Corporation n make them submit to Microsoftie' s world domination regime. Stephen Elop' s successful induction into Nokia Corporation as CEO was Ballmer ' s first win in his warpath. Today, this very event is another warfront won in the battle for Microsoft to dominate the world. The Trojan has been released n now spreading the Micro virus into Nokia Corporation. Olli-Pekka must be a verrry disappointed man today. Now his greatest nightmare is coming to life this very moment.. As of today, nobody can save Nokia. Nobody but the majority of Nokia Shareholders. They need to fire Steph n charge him for corporate espionage..!! The EU should step in n put a stop to this kind of unethical American business model.

Icematxyz ::

Nokia je lahko uspešna ali neuspešna v prihodnosti. Dejstvo pa je, da se je od podjetja Nokia pričakoval lasten ekosistem ne pa popolna "predaja" nekem tretjem podjetju.

Se pravi še Qt bodo "opustili" na svoji novi "primarni platformi"? Pa kaj so normalni ali kaj jim je?

Lonsarg ::

@Bobnar Kake iluzije imajo eni, da je CEO kr diktator firme lol.

@Bor H, ja to četrto skupino sm štel med tiste, ki so šli stran od Nokije zaradi OSa:) Je pa res da marsikdo nikoli ni šel stran, ampak preprosto nikoli ni Symbian telefona sploh videl(amerikanci)

talmai ::

Vsem tistim, ki govorite, da je za uporabnika pomemben samo interface... Res je, da uporabnik OPAZI samo interface, ampak da ta interface lepo deluje in da se da zanj razvijat mora bit tudi OS core v redu narejen. Med drugim, da mobilna platforma uspe, je potrebno popedenat še najmanj hardware, app development in deale z operaterji, pa recimo kvalitetne service, ki jih uporabniki potrebujejo.

Elop je danes v bistvu povedal, da bodo dolgoročno 1. nekoliko zmanjšali stroške z MeeGo, ki bo ostal eksperimentalen 2. še naprej enako vlagali v nižjecenovni telefonski trg - nadaljevali bodo Series 40 3. še naprej enako vlagali v service - Ovi 4. izvedli popoln prehod na WP7 na celotnem segmentu smartphonov. To bodo naredili tako, da bodo postopno vedno manj vlagali v Symbian^3 in vedno več v integracijo WP7 in to bo na koncu cenejše. Ahonen pravi, da jim to ne bo uspelo prej kot v 18h mesecih. Govora je bilo tudi o tem, da se bodo inovacije za S3 nadaljevale, potem pa bodo te inovacije prenesli na WP7 skupaj s teamom. Good luck, Elop!

Poleg tega je bil drugi del današnje Nokia PR ceremonije zasičen z besedama "unique" in "differentiate", s čimer so hoteli delničarje pomiriti, da bo experience na WP7 Nokia telefonih unikaten. Vse zgleda tako, kot da bo Nokia imela besedo pri UI za svoje telefone (bodo imeli svoj Sense UI?). Mogoče boste nekateri presenečeni, ampak ni treba, da je platforma open source based, da se jo da modificirat. To je pač stvar dogovora med firmama. oooo neee fragmentacijaaaa, kh kh kh kh... - delničarji temu pravijo diferenciacija

Če pozabimo vso MS zgodovino in politiko. Mene ne moti MS sam po sebi. Moti me to, da je Nokia po 2h letih prehajanja na Qt, v kar so vložili ogromne količine denarja za razvoj in novačenje developerjev, tudi na lokalni ravni, zdaj, ko Qt postaja šele dokončno zrel za popolno uporabo, bodo spet zamenjali vse skupaj in jovo na novo 2 leti čakanja na izpopolnjevanje APIjev (poleg tega je WP7 še zelo nezrela platforma, ker je nova, ne pravim da je slaba, pravim le, da še ni dovolj preizkušena in utečena, ergo: več čakanja). Če bi že menjali platformo, bi morali to storiti že 2 leti nazaj. Danes je prepozno in verjetno leto ali dve Nokia ne bo nič kaj bolj odzivna, kot je bila do sedaj. To pa jim bo docela načelo tržni delež. Hej, mogoče spet ne, kdo ve, mogoče jim pa znese v dveh mesecih splaviti WP7 telefon in Microsoftu uspe v tem času updejtat OS in potem skupaj zagrabijo Nokiin 30% smartphone tržni delež - jaz dvomim.

BTW odprtost je nekomu pomembna, drugemu spet ne. Ne jamči kvalitete, jamči odprtost (privacy, standardi, interoperability, popolna kontrola itd.). Med drugim je tudi del kulture, ki je del communitija in posledično podjetja. Podjetje, ki gradi na odprtosti, bo s proprietarno potezo zelo prizadelo community. Točno to se je zgodilo z Nokio. Sledi izguba ugleda in zaupanja, PR fail. Ne glede na učinkovitost same poteze. (<- to bo pa mogoče komentirati čez recimo 18 mesecev)
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

smash ::

WP7 ima med vsemi OS-i daleč največjo programersko bazo, in ko ta baza začne razvijati programe, se slabo piše tako apple kot android marketu

zadeve so tko enostavne da glava boli...zdownloada se samo nek addon za visual studio in mi ni treba prebrat niti enega manuala, kako naredit zadevo za wp7...to je ogromna prednost, ki se je mogoče kdo ne zaveda

15% padec delnic je normalen..sledil bo tudi dvig

techfreak :) ::

Kako ti uspe programirati nekaj, kar ne znaš, brez dokumentacije?

Kaj slabo se drugim uporabnikom niti ne piše, ker vsaj malo popularne aplikacije so ponavadi na voljo za iOS in Android, zdaj pa bodo naredili še verzijo za WP7.

LuGi ::

Očitno bom kmalu pristal spet na nokiji, smeh ;)

darkolord ::

Kako ti uspe programirati nekaj, kar ne znaš, brez dokumentacije?
Ker tehnologija bazira na zrelih in že zelo uveljavljenih tehnologijah za razvoj desktop (WPF) in spletnih (Silverlight) aplikacij; če je nekdo delal z eno izmed teh dveh, bo aplikacije za WP7 lahko razvijal z lahkoto lastovke.

kriko1 ::

@smash: raje imam 10 uporabnih aplikacij kot 1500.

http://www.asymco.com/2011/02/11/in-mem...

techfreak :) ::

Še vseeno je kar nekaj specifičnih stvari glede razvijanja za WP7 in ne moreš kar tako preskočiti iz WPF in Silverlighta na WP7.

WhiteAngel ::

Še mojih pet centov:
Mislim, da bi morala Nokia v low-end telefonih Symbian nadomestiti z Androidom. V high-end in poslovnem svetu bi morala pa Maemo/MeeGo spolirati, da bi začel konkurirati blackberryju.

Če primerjamo Android in Maemo/MeeGo, je pomoje kar nekaj razlik:
1. Multitasking je v Meego čisto drugače zasnovan kot v Android.
npr. "alt-tab" efekt za pregled vseh oken hkrati
2. Maemov APT je bolj okoren in umirjen od Androidovega store-a, kar je idealno za nek poslovni svet, ki potrebuje stabilnost.
3. Maemo ima že vgrajeno podporo za Skype, SIP, Jabber in nekaj drugih protokolov vključno z Audio/Video klicem. Za Android obstajajo rešitve, ampak niso samoumevne.
4. N900 ima fizično tipkovnico, medtem ko za Android ni pametnih modelov s fizičnimi QWERTY tipkovnicami. To govorim zato, ker če pišeš mail/hackaš po SSH, potrebuješ poln zaslon+tipkovnico. Če imaš pa virtualno tipkovnico čez cel zaslon, ti ne ostane nič prostora več za sliko.
5. Za Maemo/MeeGo bi morali narediti že privzeto layer, ki omogoča namestitev Android aplikacij, tako da edina resna ovira "da ni dovolj aplikacij za MeeGo" odpade.

WP je polom, kar se tiče Nokijinega ekosistema. Upam, da se bodo čim prej premislili. Že sistem sam ni odprt, kot tudi razvojna okolja (M$ only?!). WP je čisto nekaj drugega, kot bi bil Android ali Maemo/MeeGo v tem pogledu.

Tody ::

@Darkolord potem si ne kupiš smartphona ampak lepo eno staro nokijo, kjer še kače ni gor. Telefoni ne bodo spremenil olike ljudi :)

Tisti ki pa jokate da dejmo WP7 čas, a 10 let ni bilo zadost??

techfreak :) ::

WP7 še 1 leto ni zunaj, kje si ti našel 10 let?

SuperVeloce ::

očitno meša Win Mobile in Win Phone

Tody ::

Nč ne mešam, ampak MS je imel ogromno časa in ogromno izkušenj z mobilnimi aplikacijami, uporabniki in napravami. Če so naredili čisto novo platformo to še ne pomeni da nimajo nič izkušenj. Moji argumenti so isti, WP7 ni zame, hočem še več nastavitev in personalizacije, če ne pa komot lahko uporabljate tiste 4 k jih vam da wp in to je to.

techfreak :) ::

Upam da veš, da manj naprav in bolj natančno določene specifikacije pomeni, da je lažje za programerje in jim omogoča hitrejše testiranje. To je dobro tudi za uporabnike, ker bodo lahko hitreje dobili posodobitve za aplikacije, poleg tega pa bodo lahko prepričani, da jim bodo tudi na njihovem telefonu delovale kot morajo.

cleanac ::

techfreak :) je izjavil:

Še vseeno je kar nekaj specifičnih stvari glede razvijanja za WP7 in ne moreš kar tako preskočiti iz WPF in Silverlighta na WP7.


Še sanja se ti ne kako enostavno je. Govorim iz izkušenj.

Bor H ::

Super, WP7 ni zate, to ne pomeni da je MS nesposoben, so pač naredili nov sistem in seveda bodo rabili nekaj tweekanja, osebno mi je že sedaj veliko bolj všeč kot konkurenca, žal mu falita še ene dve stvari brez katerih mi živeti ni potem bo pa moj.

Point is: sistem je veliiiiko boljši kot sta bila iOS in Android ob splavitvi.

+1 za ceanaca, zadeva je otročje preprosta, imaš pa tudi že pripravljene template, ki imajo cirka pol kode samo komentarje tko da ti je vse jasn

techfreak :) ::

Sem kje rekel, da je težko razvijati za njega oz. težje od alternativnih platform? Nisem. Samo pravim, da tudi tukaj rabiš nekaj učenja, čeprav pa veliko manj kot pri iOS/Android.

Bor H ::

Učenja rabiš...amm...10 minut? Ostalo je pa tok da poiščeš določen klic ki ga rabiš (gps, bing maps, whatever). Tole lahko mirno rečeš da ne rabiš nič časa.

amigo_no1 ::

WhiteAngel je izjavil:

Še mojih pet centov:
4. N900 ima fizično tipkovnico, medtem ko za Android ni pametnih modelov s fizičnimi QWERTY tipkovnicami. To govorim zato, ker če pišeš mail/hackaš po SSH, potrebuješ poln zaslon+tipkovnico. Če imaš pa virtualno tipkovnico čez cel zaslon, ti ne ostane nič prostora več za sliko.

Kaj manjka temu ?
HTC Desire Z
http://www.gsmarena.com/htc_desire_z-34...

Osprey ::

Priznam, da me zelo skrbi za Qt, ki ga veliko uporabljam pri delu in je res zelo dober. Tolažim se s tem, da je odprtokoden in ga lahko "prevzame" tudi kaka skupina izven Nokie. Ampak vseeno...

Na njihovi strani sem odkril tvit:

Everyone who asked about Qt's future, please stay tuned. We need to understand things better and will come back to you.


Sam res, pa kaj so normalni??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

Bistri007 ::

Ta in še veliko drugih podobnih komentarjev:

fiore je izjavil:

sicer pa res ne razumem, zakaj niso šli raje na android.
Microsoft in Nokia hočeta tekmovati z Google :P

Google ne dela HW, niti svojega mobilnega OS nima. Ampak hoče usmeriti uporabnike Android platforme, ki jo "dobrohotno" šenkuje, na uporabo svojih storitev, ki jih financira z oglasi in prodajo dopolnilnih storitev.

Fora tu sploh ni telefonov OS. Ampak to, s čimer služi Google (in Apple).

Ovi Maps, Music + Zune/Marketplace + Bing.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

PrimozR ::

darkolord je izjavil:

Ni videt.

Ker ni res.

techfreak :) je izjavil:

para! je izjavil:

techfreak, zdaj pa se osredotoči na segment mobilnih naprav in prosim povej, zakaj misliš, da je zaprta koda apriori slabša od odprte? Ker, če si to napisal si o tem ali razmislil in imaš za to argumente, ali pa to mantro vlečeš še iz desktop sveta, ki nima dosti povezave z mobilnim trgom.

lp

Svoboda? Možnost uporabe katerega koli programa in ne samo tistih iz AppStore? Nisi omejen na to, kar ti proizvajalec določi/izbere?

Dober primer sta tudi Apple in Google. Apple ima svoj store, v katerega pusti samo določene aplikacije. Na drugi strani je pa Google, ki pusti tudi ostale store poleg tega pa ni tako zatežen pri sprejemanju aplikacij v njihov store.

Rezultat so pa nazi teme, virusi, nekvalitetni appi, itd. Odprtost ima svoje prednosti, nedvomno. Ampak ima tudi svoje slabosti. Skrbi me samo, da bodo te slabosti v končni fazi pokopale Android (razen če Google pride h sebi in nekoliko zaostri pogoje/zamnjša odprtost - ne do konca).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

filip007 ::

Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

darkolord ::

filip007 je izjavil:

Dobri surfi ni kej...:))
http://www.engadget.com/2011/02/11/excl...
Zanimiv odziv ljudi... Včeraj so bili vsi negativni, ko so pa videli slikice, so se pa očitno takoj malo omehčali:

"I did not like the partnership yesterday, but after all it is better to have several platforms. And those phones look great! When will they start selling!?"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Tilen ::

Prva Nokia z WP7 leaked :

 WP7

WP7

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Ashrack ::

Ocitno je se upanje za Nokio.
....

smash ::

tista roza je za v avto, ampak samo letos, drugo leto se ne bo več ujemala z nalepko

filip007 ::

Saj ne spreminjam teme, tisti likalnik itak ne moreš v žep vtaknit. Imam pa že ogledan "Next" telefon, samo upam da bo v SLO, HP Veer (Pre Mini). Tisto o surfih je bilo mišljeno kot posmeh...
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

PrimozR ::

Zakaj točno ga ne moreš vtakniti v žep? Okej, v žep za ključe na kavbojkah res ne, ampak tja itak ne gre praktično noben telefon (mogoče tisti tri-kliker SOS za starejše ljudi).

smash ::

PrimozR je izjavil:

Zakaj točno ga ne moreš vtakniti v žep? Okej, v žep za ključe na kavbojkah res ne, ampak tja itak ne gre praktično noben telefon (mogoče tisti tri-kliker SOS za starejše ljudi).


men je do zdaj še vsak telefon šel v žep..upam da bo v pprihodnje tudi tko, ker nebi rad nosil man bag-a...potem že raje nimam telefona

Lonsarg ::

Jaz sem dve leti živel z Nokio E90(20mm debeline,210g teža) v žepu, vse se da v žepu met. Jaz bi imel telefon z 5" ekranom, recimo prihajajoči Acer 4.8" telefon mi kar diši.

Če me pa nokia navduši z kakim 4"+ pa tudi ne bom imel problema skočit na WP7, majo kolikor sem pogooglal čist fajn porihtan tudi za uporabnike Google storitev.

lopov ::

http://drippler.com/nokia_n900/committe...

Sam so res modeli ... Pa menda ma finski "zavod za zaposlovanje" obsedeno stanje :/

Looooooka ::

SUPER.
Mogoce bojo clo cenejse verzije WP7 telefonov zunaj.Android glih ni nekaj kar bi glih zasencilo iphone(cena je dokaz).In ja...ce se wp7 telefonom da ena normalna cena bo aplikacij(ki jih je bilo ze pred izidom malo morje) tok, da ne bo noben tlele mogel jamrat, da njihovega programa ni na wp7.

c00L3r ::

Android da ni zasenčil iPhone? :) Odvisno kako gledaš na situacijo. Tržni delež? Število dnevno prodanih aparatov?

Apple iPhone je pač Premium izdelek. 90% ljudi, ga ima za šminko. Tako kot morajo imet Levis kavbojke, RayBan sončna očala in še kaj. Smešno mi je ko ljudje za 300EUR kupujejo 2 leti star iPhone :)) Oni že vedo "za kaj ga rabijo". Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Je pa treba poudarit da je drugačna izkušnja imet Android telefon za 90EUR ali pa kakšnega za 300EUR (cene so iz subvencionirane ponudbe operaterjev). Ampak kot je nekdo omenil, čez leto dni več ne bo teh težav. Saj bo 800mhz procesor za nižji cenovni razred, v katerega Android uspešno zavzema.

Jaz imam HTC Desire več kot pol leta in sem z njim neverjetno zadovoljen. Pred tem sem imel 2 symbian telefona in Samsung Omnio. Ampak časi WM in Symbian so mimo. Me pa zelo zanima kako se bo kaj obnesel Windows Phone 7. Mogoče bom pa čez leto dni šel nazaj na Nokio.

BigWhale ::

Ab ze pustil tiste k kupujejo iPhone? Nej jih kupujejo! Sej jih s svojim dnarjem, pa vas tud noben ne sili, da morte it kupit iphona.

Fuck.

smash ::

c00L3r je izjavil:

Android da ni zasenčil iPhone? :) Odvisno kako gledaš na situacijo. Tržni delež? Število dnevno prodanih aparatov?

Apple iPhone je pač Premium izdelek. 90% ljudi, ga ima za šminko. Tako kot morajo imet Levis kavbojke, RayBan sončna očala in še kaj. Smešno mi je ko ljudje za 300EUR kupujejo 2 leti star iPhone :)) Oni že vedo "za kaj ga rabijo". Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Je pa treba poudarit da je drugačna izkušnja imet Android telefon za 90EUR ali pa kakšnega za 300EUR (cene so iz subvencionirane ponudbe operaterjev). Ampak kot je nekdo omenil, čez leto dni več ne bo teh težav. Saj bo 800mhz procesor za nižji cenovni razred, v katerega Android uspešno zavzema.

Jaz imam HTC Desire več kot pol leta in sem z njim neverjetno zadovoljen. Pred tem sem imel 2 symbian telefona in Samsung Omnio. Ampak časi WM in Symbian so mimo. Me pa zelo zanima kako se bo kaj obnesel Windows Phone 7. Mogoče bom pa čez leto dni šel nazaj na Nokio.




to seveda ni res

tako kot android ima iphone svoje prednosti...na koncu, ko se uporabnik naveliča preizkušanja vseh aplikacij in podobnih buloz, obstane na preprostih zadevah, kot je klicanje, posiljanje sms-ov, gps in fotkanje (video)...fora je v tem, da ima iphone te zadeve tko polikane, da mu noben ne seze do kolen...ne govorim o funkcijah, ampak o hitrosti, lagu (tole bi poboldal) ter poenotenem designu vseh teh reči...plus da vse enostavno dela (just works)

za cene pa vemo, da so tam tam približno enake

Keyser Soze ::

Bemti, meni iPhone kar mal laga sedaj ko je nafilan z aplikacijami, slikami, smsi, ipd.

Ni vec tako zelo "smooth" kot je bil. Razen če non-stop izvajaš "set up as a new phone". Sam, sam tega nisem privoščil nobenemu telefonu do sedaj. Zakaj bi lajšal situacijo glih ajfonu?

Ergo, izkušnja je na istem nivoju kot pri npr. HTCju.
OM, F, G!

PrimozR ::

c00L3r je izjavil:

Android da ni zasenčil iPhone? :) Odvisno kako gledaš na situacijo. Tržni delež? Število dnevno prodanih aparatov?

Apple iPhone je pač Premium izdelek. 90% ljudi, ga ima za šminko. Tako kot morajo imet Levis kavbojke, RayBan sončna očala in še kaj. Smešno mi je ko ljudje za 300EUR kupujejo 2 leti star iPhone :)) Oni že vedo "za kaj ga rabijo". Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Je pa treba poudarit da je drugačna izkušnja imet Android telefon za 90EUR ali pa kakšnega za 300EUR (cene so iz subvencionirane ponudbe operaterjev). Ampak kot je nekdo omenil, čez leto dni več ne bo teh težav. Saj bo 800mhz procesor za nižji cenovni razred, v katerega Android uspešno zavzema.

Jaz imam HTC Desire več kot pol leta in sem z njim neverjetno zadovoljen. Pred tem sem imel 2 symbian telefona in Samsung Omnio. Ampak časi WM in Symbian so mimo. Me pa zelo zanima kako se bo kaj obnesel Windows Phone 7. Mogoče bom pa čez leto dni šel nazaj na Nokio.

Čakaj, imaš konkurenčen telefon iPhonu (tudi po ceni, pozabi na subvencionirane cwene slovenskih operaterjev, ker tukaj ne moreš primerjati iPhona s tem), potem pa praviš da ima 90% ljudi iPhone, Leviske, Ray Banke za šminko? Kaj pa če večina ljudi več denarja za te brande zaradi kvalitete?

amigo_no1 ::

Leviske za naš trg šivajo v Varaždinu, tako da ne ti meni o kvaliteti.
Sem imel že v rokah prave US Leviske in razlika je.
Gremo še ceno primerjati ? Prave 501 v US storu so 98 Usd, pri nas +85 Eur v Neckermannu.

300EUR kupujejo 2 leti star iPhone -> je zame šminka.

Večina Raybank, ki jih folk pri nas nosi so ponaredki na 15 E -> isto šminka.

Rečemo še kako o cenah Raybank pri nas in v UK (primerjal naše cene z www.sunglassesuk.com , www.london-eyewear.co.uk) ?

c00L3r
Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Pozabil si omeniti ljudsko vozilo :D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

smash ::

amigo_no1 je izjavil:

Leviske za naš trg šivajo v Varaždinu, tako da ne ti meni o kvaliteti.
Sem imel že v rokah prave US Leviske in razlika je.
Gremo še ceno primerjati ? Prave 501 v US storu so 98 Usd, pri nas +85 Eur v Neckermannu.

300EUR kupujejo 2 leti star iPhone -> je zame šminka.

Večina Raybank, ki jih folk pri nas nosi so ponaredki na 15 E -> isto šminka.

Rečemo še kako o cenah Raybank pri nas in v UK (primerjal naše cene z www.sunglassesuk.com , www.london-eyewear.co.uk) ?

c00L3r
Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Pozabil si omeniti ljudsko vozilo :D.


kakšna šminka, če je zadeva bolj kvalitetna

lopov ::

Elop je na 8. mestu med posamezniki z lastništvom M$ delnic: http://www.dailyfinance.com/company/mic...

Med lastniki Nokie ga ne najdem, vsaj ne pri vrhu: http://www.dailyfinance.com/company/nok...
Edit: menda jih ni smel kupiti -- http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Nokia...

Pa nisem vedel da je on oseba, ki je speljala prodajo Macromedie ... Kupil jih je Adobe (Pagermaker & Freehand, anyone?)

& še blog s "teorijo zarote" :P
http://www.villeaho.com/2011/02/12/noki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

kriko1 ::

Intermezzo:
http://www.msqt.org/

:D

lopov ::

Elop & Macromedia ... & future of QT: http://piacentini.blog.br/2011/02/elop-...

& pozabil sem na to: http://blog.symbian.org/2010/11/01/euro...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

PrimozR ::

amigo_no1 je izjavil:

Leviske za naš trg šivajo v Varaždinu, tako da ne ti meni o kvaliteti.
Sem imel že v rokah prave US Leviske in razlika je.
Gremo še ceno primerjati ? Prave 501 v US storu so 98 Usd, pri nas +85 Eur v Neckermannu.

300EUR kupujejo 2 leti star iPhone -> je zame šminka.

Večina Raybank, ki jih folk pri nas nosi so ponaredki na 15 E -> isto šminka.

Rečemo še kako o cenah Raybank pri nas in v UK (primerjal naše cene z www.sunglassesuk.com , www.london-eyewear.co.uk) ?

c00L3r
Podobno kot ko dajo velike vsote denarja za 10 let star Audi/Mercedes/BMW.

Pozabil si omeniti ljudsko vozilo :D.

Če je ponaredek za 15 € nekako izdelek potem ni drag, kajne? Pa vseeno so Leviske trademark. Lahko so slabše od US, nisi prvi, ki je to rekel. Ampak vseeno so verjetno precej boljše od generičnih kavbojk za 5 € v diskontnih tekstilnih trgovinah.

KernelPanic ::

ozbolt je izjavil:

Meni se pa zdi škoda do sedaj odličnega razvoja QTja. No, kar je je.
Sicer pa srečno, rad vidim da tudi kakšno evropsko podjetje uspe, ker Nokia je že nekaj let v strmem padcu in brez tega koraka bi bil njihov propad še veliko bolj možen.


Madona, mislis, da bo sel Qt v franze, pet let ze v njem programiram in je hudo super zadeva!!!

smash ::

na qt strani čisto spodaj piše: We're hiring. Nokia. :)
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia bo le rahlo spreminjala Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
2910313 (9071) Lonsarg
»

MWC 2011: Nokia in Microsoft se ne združujeta, le sodelujeta

Oddelek: Novice / Windows Mobile
229535 (8779) Gregor P
»

Pekel je zamrznil, Windows Phone 7 prihaja na Nokie (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
17449270 (43332) Bor H
»

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
7624914 (22104) LordPero

Več podobnih tem