»

Dvoprocesorski Opteroni in AGP?

HardOCP - HardOCP poroča na podlagi govoric, da sistemi z dvema Opteronoma na osnovni plošči ne bodo imeli reže AGP. Na AMDjevih slikah sistemov z dvema Opteronoma smo videli AGP režo, a taka osnovna plošča še ni prišla v roke ocenjevalcev strojne opreme. AMD naj bi z odločitvijo, da bo dvoprocesorskim Opteron-sistemom odvzel režo AGP, postavil te sisteme v strežniški trg, kot neposredno konkurenco Intelovemu 64-bitnemu Xeonu. Okej, kaj pa igričarji? Verjamem, da obstaja kar precejšen odstotek ljudi, ki bi si doma z veseljem lastili močno dvoprocesorsko 64-bitno pošast, in na njej igrali Q3 [:D].

Kaj torej? Spet se moramo zateči k besedi na cesti, saj se govori, da naj bi imeli dvoprocesorski sistemi, kombinirani z AGP režo, težave z združljivostjo. Čas bo povedal, AMD pa tudi. Klik!

11 komentarjev

Malo AMDja

Slo-Tech - Cray, svetovno znan proizvajalec superračunalnikov, in AMD, sta pred kratkim na Japonskem predstavila superračunalnik, Red Storm imenovan, osnovan na 10.368 Opteron 148 (2.2GHz) procesorjih, kar prinese 40 TFlopov računske moči, podpira pa neverjetnih 10 terabajtov pomnilnika. Monstrum se bo večinoma uporabljal za simulacije jedrskih eksplozij Klik. Prav tako izgleda, da bo najmočnejši kitajski superračunalnik takisto osnovan na AMDjevem Opteron procesorju, zgradilo ga bo Kitajsko podjetje Dawning, imenoval se bo Red Grid (že spet superračunalnik rdeče barve [:D]), uporabljenih bo 2000 Opteron procesorjev, predvidena moč je 10000 GFlopov. Dawning trdi, da bodo vse komponente (seveda...

22 komentarjev