»

Zalman vodni blok

vir: Zalman
Sharka Computers - Vsak dan smo priče novimi izdelkom ali proizvajalcem na področju vodnega hlajenja. Dobro znani Zalman je tako s porizvodnega traku spustil par zanimivih novih produktov. Med njimi je tudi vodni blok ZM-WB2 za AMD/P4. Osnova je seveda bakrena, pokrov pa iz anoiziranega aluminija. Cena - cirka 14.000 SIT. Zanimivo je, da izdelka na uradni Zalmanovi strani ni, lahko pa ga vidite tule.

6 komentarjev

Doma narejen vodni blok

Overclockers.com - Po svetu je izdelovanje doma narejenih vodnih blokov postala že kar nekakšna ptica stalnica. Uporabniki pa kar tekmujejo, kdo bo naredil boljši blok in po vrsti ignorirajo industrijske rešitve, češ da si pravi overclocker mora narediti vodno hlajenje sam. Tako smo bili v preteklosti priča marsikaterim izjemnim vodnim blokom (Slo-techerji se trenutno še vedno lahko načudimo blokom naveze B&M ;)). Med vso hall of fame dizajniranja vodnih blokov, se s svojim dizajnom poizkuša uvrstiti tudi tale tip, ki je na kratko opisal svoj izdelek. Na sliki si lahko ogledate njegov...

0 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Vodno hlajenje

AthlonOC - No še ena novica s področja vodnega hlajenja danes. Na AthlonOC so objavili članek v katerem so podrobno opisali in poslikali postopek kako pripraviti Abit KT7 Raid in Athlona 750, da slednji deluje na 1250MHz. Uff, kaj sem Jack, ko imam CPU še zmeraj na neverjetnih 266MHz . Bi se človek kar pogreznil... Uff, bi skoraj pozabil dat link... Tukajle!

1 komentar