»

NEC LabelFlash

Clubic - Pri NECu bodo pričeli s prodajo novih DVD snemalnih enot. Model ND-3551A bo imel LabelFlash tehonolgijo, model ND-4450A, ki bo v vseh ostalih pogledih enakovreden prvemu, pa te tehnologije ne bo imel integrirane. Niso pozabili niti na uporabnike s prenosnimi računalniki ali tiste, ki se veliko selijo, tem bosta namenjena ND-7551A (LabelFlash) in ND-7550A (brez LabelFlash). Nove enote bodo običajne DVD+R in DVD-R medije snemale pri 16-kratni hitrosti, dvoslojne diske pa pri 6x (DVD-R) in 8x (DVD+R) hitrosti. Nova je še podpora za napreden prepisljiv standard DVD-RAM, ki ga bodo enote znale zapisovati pri petkratni hitrosti.

Za neobveščene - LabelFlash, je tehnologija podobna HP-jevemu umotvoru LightScribe, vendar ima NECova različica veliko prednost, saj 256-tonsko sliko naredi v pičlih 5 minutah, medtem ko pri HP-ju zanjo potrebujejo kar 15-30 minut. Cene in datumi izida trenutno niso še znani, bo pa to vsekakor v kratkem, do takrat se podrobneje informirajte.

49 komentarjev

Deset devedejev na kupu

X-Bit Labs - Na ruski navijaški strani so opravili test kar desetih zapisovalnikov DVD in se kar krepko razpisali. Primerjali so najpopularnejše modele podjetij Mitsumi, Sony, NEC, Ricoh, Teac in Pioneer. Najbolj sta jih navdušila Sonyjeva modela DW-U12A in DW-U10A, ki sta bila v vseh testirnih programih med najboljšimi, čeravno ne čisto na vrhu, izkazala pa sta se še z združljivostjo, saj brez težav bereta "plus" in "minus" izvedenke DVD-jev (DVD-R, DVD+R ...). Če vas te drage igračke zanimajo, klik!

1 komentar

Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Plextorjev lepotec.

CDR-Info - Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki...

23 komentarjev

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/RW

Sezam, odpri se!

vir: Mikhailtech
Mikhailtech - Podjetje Plextor je na trgu zelo uveljavljeno ime. Plextor je že kar dolgo tega začel izdelovati DVD pogone in zapisovalnike za te medije. Tokrat so stestirali v naslovu omenjen model na Mikhail Tech. DVD zapisovalnik se obnese odlično, saj pri 4x hitrosti zapiše poln DVD s 4,3 GB podatkov v okoli 14 minutah. Enoto so po končanem testiranju zelo pohvalili zaradi odlične kvalitete in hitrosti, naj pa še omenim, da je izdelek drag tako kot vsi Plextorjevi produkti. Klik!

4 komentarji

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

Dve leti garancije za dvajset dolarjev

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, izdelovalci diskov množično skrajšujejo garancije na minimum, tj. eno leto. Mnogo uporabniki so bili s tem izjemno nezadovoljni in uslišal jih je Western Digital. Seveda ne zastonj.

Vsi uporabniki bodo lahko ob nakupu za ceno dvajsetih dolarjev dokupili svojemu disku dve leti garancije. Seveda ne gre za novo stvar, saj je to že uveljavljena praksa v računalniškem svetu. Hitachi, na primer, vam prav tako za doplačilo podaljša garancijo na monitor ipd. Na žalost, bodo tako uporabniki dobili za isto ceno manj. Nekaj mesecev nazaj bi namreč enak disk s triletno garancijo stal toliko, kot sedaj stane tisti z enoletno. Klik!

1 komentar

HP-jev DVD+RW pekač

Slo-Tech - Na področju DVD zapisovalnikov še vedno vlada precejšnja zmeda, saj se proizvajalci le-teh kar nekako ne morejo zmeniti za enotne standarde. Trenutno lahko izbirajo med standardi DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW in DVD+RW. Standard DVD-R je podoben peki navadnih CD-R, s to razliko, da tukaj pečemo plošček DVD. Standard DVD-RAM predstavljajo nekakšni disketni DVD-ji, ki so v osnovi namenjeni hranjenju podatkov, vendar zaradi oblike niso združljivi z običajnimi DVD pogoni. DVD-RW in DVD+RW imata sicer skupno lastnost, da lahko podatke zapišemo kolikokrat se nam zahoče, vendar je prvi namenjen bolj za filme, drugi pa je namenjen še hranjenju podatkov. Videli smo že kar nekaj pekačev, ki znajo zapisovati na DVD-je: pionir na tukaj je vsekakor Pioneer, ki je pred časom izdal svoj zapisovalec DVD-jev, ki pa je bil drag kot žafran. Kasneje je luč sveta ugledala dodobra cenejša rešitev, sedaj pa so se za podoben korak odločili tudi pri HP-ju. Vendar pa bo HP-jeva rešitev nekaj posebnega, saj bo...

1 komentar

Anti-rip CD tehnologija razbita

The Register - Problem vseh tehnologij, ki skrbijo za zaščito pred kopiranjem je, da vse skupaj na papirju izgledajo dobro, v praksi pa ne, saj jih hekerji običajno sesujejo še preden zaščita pride v izdelke. Tako je bilo tudi z Macrovisionovo zaščito SafeAudio, ki preprečuje luščenje (rippanje) CD glasbe na trdi disk. Macrovisionova tehnologija je šla v prodajo skupaj s komercialnimi CD-ji, kot del testnega programa (vendar ne računalniškega), v katerem bi poslušalcem na zaščitenih CD-jih omogočili poslušanje glasbe, ki nebi bila "oplemenitena" z raznimi motnjami. Vendar je bilo vse poizkušanje zastonj, saj so kmalu začela prihajati sporočila, da SafeAudio pri pogonih, ki nimajo "error correction" sistema povzroča precej zoprno sikanje (hiss).
Zaščito so pred kratkim sesuli pri skupini CD Freaks s povsem preprostim trikom. Sledi (tracks) pretvorijo v RAM-u v datoteke .wav in jih predstavijo kot normalne nezaščitene sledi. Ob tako predrugačenih sledeh lahko za nadaljnjo obdelavo poskrbi vsak...

0 komentarjev