»

Intel Pentium 4 670

Požrešnost sodobnih procesorjev

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Danes je Intel predstavil najnovejšega predstavnika procesorjev iz družine 6xx, ki bije na 3.8 GHz. Kot domnevajo na X-Bit labs, bo to zadnji in najhitrejši procesor, zgrajen okrog NetBurst arhitekture.

Rezultati ne prinašajo v svet procesorjev nobene novosti. Intel je končno prišel do prepada, čez katerega, pa če oddelek za marketing še tako hoče, inženirji ne morejo. Je dvojedrni procesor (8xx) zasnovan na isti arhitekturi res prava rešitev?

Test!

26 komentarjev

Dvojedrni procesorji v 2005

Slo-Tech - Zelo vroča tema v naslednjem letu bodo vsekakor dvojedrni procesorji. Izraz "dvojedrni" pravzaprav pomeni, da bomo imeli dve jedri na eni sami procesorski ploščici in preprosto povedano je to le malce bolj napredna oblika dvoprocesorskih sistemov, saj omogoča paralelno procesiranje s samo enim procesojem (torej ne potrebujemo osnovne plošče za dva procesorja), poleg tega pa lahko obe jedri tudi neposredno dostopata do registrov drugega.

AMD in Intel ter tudi VIA so napovedali in tudi že demonstrirali svoje dvojedrne procesorje. Na Xbitlabs so napisali zanimiv članek, ki govori o specifičnih implementacijah "dual-core" procesorjev AMD, Intel in VIA. Poleg tega pa lahko izvemo tudi še...

25 komentarjev

64-bitni članek

X-Bit Labs - Na X-bit labs so spisali zelo zanimiv članek o 64-bitnih procesorjih in nasploh o tem kaj nam prinašajo. Govora je tako o novih Opteron, kot o Itanium, PowerPC ter Alpha procesorjih, predvsem pa veliko informacij o ALU operacijah in ostalih pomembnih stvareh, ki se tičejo delovanja naših radiatorjev (beri = procesorjev).

Ste se kdaj vprašali če potrebujete 18 milionov terabajtov pomnilniškega prostora? Lahko vam kar povem, da ga najbrž res ne potrebujete [>:D].

5 komentarjev