»

ATI pripravlja svojo različico tehnologije SLI

The inquirer - Nvidia očitno ne bo več dolgo edini proizvajalec grafičnih procesorjev, ki lahko delujejo v SLI-načinu. Na CeBitu se namreč šušlja, da ATI izbranim novinarjem razkazuje svojo različico zgoraj omenjene tehnologije, vendar trenutno ni na voljo podrobejših informacij o njihovem pristopu. Rešitev kanadskega proizvajalca je zmožna glede na poročanje The Inquirerja poganjati dve različni kartici, pri čemer se hitrejša prilagodi taktu počasnejše. V demo-sistem sta zataknjena dva Radeona X850 XT PE, ampak zaenkrat še ni na voljo kakšnega benchmarka. Čaka nas torej še dolg in hud boj za hitrostno krono, ki jo trenutni drži v rokah Nvidia ...

3 komentarji

9x GeForce FX

Nordic Hardware - Na Nordic Hardware so spisali test devetih grafičnih kartic podjetja nVidia, natančneje družine kartic GeForceFX, od modela FX5200 Ultra do FX5900 Ultra, proizvajalcev ABIT, Gainward, Innovision in Creative. Za primerjavo so dodali še tri grafične kartice podjetja ATi, Radeona 9600 Pro, 9800 in 9800 Pro. Če se odločate za nakup nove grafične in še vedno ne veste katere, je ta test pravi za vas. Prijetno branje!

2 komentarja

Prihaja GeForce FX 5900/5900 Ultra

več strani - Kot je navedeno na tej strani, se bo 4. julija (heh [:\\]) tudi uradno začela prodaja kartic, temelječih na Nvidiinem najnovejšem procesorju GeForce FX 5900 in izvedenki Ultra. Ali bo Nvidia upravičila visoko ceno novih kartic in znova prevzela vodilno vlogo med proizvajalci grafičnih procesorjev, si lahko preberete tukaj, kjer so si to Nvidiino čudo podrobneje ogledali, ali tu, kjer so izvedenko Ultra primerjali s trenutno najbolj konkurenčnim Radeonom 9800 Pro.

0 komentarjev

Test pregrešno dragih grafičnih kartic

OCAddiction - Na OCAddiction so pod drobnogled vzeli dve trenutno najhitrejši in temu primerno dragi grafični kartici, nVidiino GeForce FX 5900 Ultra z 256 MB RAMa in ATIjevega Radeona 9800 Pro z 128 MB RAMa. Kartici, v ZDA vredni 499 oziroma 399 dolarjev, so spustili skozi obširen nabor iger in programov, namenjenim testiranjem vseh zmožnosti modernih grafičnih kartic, na koncu pa so za zmagovalca proglasili ATIjevega Radeona, ki je bil v povprečju hitrejši od GeForcea FX, konec koncev pa tudi sto dolarjev razlike v ceni ni ravno malenkost. Torej če nameravate kupiti kako od teh kartic ali pa če ste samo radovedni, tukaj je povezava na članek.

7 komentarjev

Specifikacije NV35 razkrite

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so nam razkrili spesifikacije novega nVidiinega čipa NV35, poznanega tudi pod imenom GeForce FX 5900. Novi čip je veliko lastnosti ''podedoval'' že od svojega predhodnika GeForce FX 5800. nVidia bo skupaj s partnerji izdala tri grafikulje, ki bodo osnovane na novem čipu. Procesor najzmogljivejše različice, GeForce FX 5900 Ultra, bo tiktakal pri 450 MHz, njenih 256 MB DDR SDRAMa pa na 850 MHz. Na njej bomo našli DVI-I, D-Sub in VIVO priključke. Priporočena cena za grafično kartico naj bi bila 500 evrov.

Naslednja kartica se bo imenovala GeForce FX 5900. Imela bo 128 MB DDR SDRAMa, frekvence procesorja in pomnilnika pa naj bi bile nižje od GeForce FX 5900 Ultra. Oborožena bo s DVI-I, D-Sub in TV-Out priključki, priporočena cena pa znaša sto evrov manj, torej 400 EUR.

Zadnja inačica grafične kartice, osnovane na NV35 vezju, pa se imenuje GeForce FX 5900 Value. Velikost pomnilnika bo znašala 128 MB, frekvence procesorja in pomnilnika pa bodo že nižje kot pri prej...

8 komentarjev