»

Thermaltake vodno hlajenje

A1 Electronics - Seveda tudi vsem dobro znani Thermaltake ni mogel računati na dobro poslovanje brez ponudbe svojega lastnega kita za vodno hlajenje. Priznani izdelovalec hladilnih teles je tako predstavil tudi komplet oziroma rešitev in na A1 Electronics so jo, jasno, testirali. AquariusII komplet je sestavljen iz hladilnega bloka za na procesor, univerzalne zaponke za pritrditev na ležišče procesorja, bakrenega rebra z ventilatorjem, 12V vodne pumpe ter dodatnega rezervoarja za dovoljšno zalogo vode in zanimivimi cevmi z vzmetmi.

8 komentarjev

Izboljšava Senfu vodnega hlajenja

OC Mod - Senfu vodno hlajenje je pomenilo skoraj pravo malo revolucijo na področju hlajenja, saj je za zmerno ceno ponudil dokaj dobro hlajenje procesorja. S svojo nizko ceno je vodno hlajenje postalo dostopno tudi prstnično manj spretnim ljudem. Vse tako dobre stvari pa se skoraj vedno da še izboljšati. Tako pravijo na OCMod, kjer so se lotili izboljšave Senfu vodnega hlajenja. Če imate to vodno hlajenje in bi ga radi še izboljšali, potem preberite ta članek.

0 komentarjev

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Katero pumpo uporabiti za vodno hlajenje?

Bunker Mentality - Na vseh mogočih forumih (tudi našem) se vztrajno ponavljajo debate in vprašanja o tem kakšno pumpo uporabiti za vodno hlajenje. Eni zagovarjajo močnejše pumpe z večjim pretoko (saj so sposobne premaknit iveč vode), drugi pa ne tako močne pumpe z manjšim pretoko (da ima voda čas, da se ohladi v radiatorju). No, fantom pri Bunker Mentality jekončno prekipelo in so se odločili stestirati katere pumpe so boljše in napisati ustrezen članek. Vsekakor zanimivo branje za vse, ki vas zanima vodno hlajenje, najdete pa ga tukaj.

0 komentarjev

Dober vodno hlajen sistem

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hlajenju in podobnih zadevah, si lahko ogledate ta sistem. Gre za enega izmed lepše izgledajočih, če ne tako učinkovitih sistemov z vodnim hlajenjem. Zadeva je zelo dobro izpeljana, še posebej glede na to, da je tip moral shladiti dva procesorja (ah, ubožček ), še posebej pa mi je všeč postavitev rezeorvarja za vodo. Očitne napake so ena sama pot za vodo (kar pomeni, da je drugi procesor manj hlajen kot prvi) ter postavitev pumpe, ki blokira...

3 komentarji