»

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

Dva nadzorovalnika ventilatorjev

Zalmanov nadzorovalnik ventilatorjev

vir: AthlonXP.com
več strani - [Marley] si je izbral Zalmana: Tokrat so si na AthlonXP.com ogledali Zalmanovo napravo za nadzorovanje ventilatorjev, imenovano ZM-MFC1 Controller. Nadzoruje lahko do šest ločenih ventilatorjev, paše pa v običajno 5.25'' režo. V članku so opravili preprost test ter opisali namestitev nadzorovalnika. Nad napravo so bili prijetno navdušeni.
monster-x pa PC Toys System Maxx: Na Think Techie so si pobliže ogledali zgoraj omenjen pripomoček. Enoto vstavite v prosto 5,25 palčno enoto, nanj priključite ventilatorje in že imate hlajenje pod svojo kontrolo. Na testu so bili z njim zadovoljni, ako pa si ga boste zaželeli vgraditi v svoj mlinček, boste prisiljeni odšteti 25$. Klik!

5 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Popularizacija modificiranja

Pretikalca

vir: Tweak Town
Tweak Town - Če bi pred dvema letoma kdo na forumu napisal, da bo modificiranje računalnikov postalo prava mala tržna niša, bi se mu najbrž večina smejala. No, danes lahko tudi v večini slovenskih računalniških trgovin ugledamo prozorne ventilatorje, vodne bloke, hladne katodne cevčice, in podobno. Tudi Tweaktownovci so spisali članek na to temo, saj so opisali izdelke, ki jih ponuja podjetje Sunbeam. Podjetje, kot boste izvedeli v članku, ponuja 5.25-palčno enoto za nadzor vrtenja ventilatorjev (idejo so seveda pobrali od nas [;)]), hladnokatodne ventilatorje ter neonke vseh barv mavrice. Eh ja, modificiranje na domu je še vedno zakon......

3 komentarji

Novo Antec SX1240 Full Tower Ohišje

Tweak Town - Ohišje ima (kot se spodobi za ohišja polnih višin) na sprednji strani kar šest 5.25" rež in dve 3.5" reži, v notranjosti ohišja je pa ravno tako šest 5.25" rež. Ima možnost vgradnje petih 80x80 mm in enega 92x92mm ventilatorja, dva sta že industrijsko vgrajena. Za dovolj elektrike pa skrbi PP412X 400 vatni SmartPower napajalnik, ki dovaja energijo po standardu ATX 2.03. Za odpiranje ohišja je tudi poskrbljeno, ker je na stranici vgrajena ključavnica, tako da ohišja ni treba zapirati z vijaki.

Za več informacij - klik!

4 komentarji

OptiCompo POFP

Electic Tech - Nekaj za vse, ki se vam ne da plazit za ohišje, ko preklapljate zvočne kable. Nemško podjetje OptiCompo je namreč naredilo nekaj podobnega Live! drive - u, se pravi enoto, ki jo damo v prosto 5,25" režo, povežemo z zvočno kartico in že smo rešeni plazenja okrog računalnika. Test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Test DigiDoca5

3D Chipset - Še en zanimiv članek s ProCooligna danes... gre za test zelo uporabnega overclockerskega pripomočka, DigiDoca5. Gre za majhno kontrolno enoto, ki se pritrdi v prosto 5.25" režo in skrbi za pravilno delovanje ventilatorjev in merjenje temperatur. Na zadevo lahko priključite kar 8 ventilatorjev (seveda pri vseh lahko spremljate vrtljaje) in 8 temperaturnih tipal, napravica pa rezultate sporoča preko majhnega LCD zaslončka. Vsekakor se DigiDoca nebi branil, in tudi pri ProCoolingu jim je bil všeč. Test se nahaja tukaj.

6 komentarjev