»

Gainward Geforce 4 TI 4200

vir: NvNews
NvNews - Nvidia je lanskega februarja splavila Geforce 4 TI serijo. Vmes se je znašel tudi Geforce 4 TI 4200, ki je postal prava prodajna uspešnica. Zakaj pravzaprav? Karto lahko navijemo z malo znanja na njegovega najmočnejšega brata Ti4600. To smo si lahko tudi prebrali in preizkusili v članku našega admina alien-wja.

Na Nv News pa so si ogledali Gainwardov model iz te serije. Kartica ima nameščenega 128 MB DDR pomnilnika in podpira AGP 8x. Zakaj so jo pravzaprav preizkusili, čeprav ni najnovejša grafična kartica? Preprosto, da bi preizkusili njeno hitrost in nagnjenost k navijanju. Namestili so jo v računalnik in se pognali skozi nekaj testov -- kot zadnji test navijanje. Poskusili so jo...

0 komentarjev

MSI GeForce Ti4600

vir: Pimprig
Pimprig - Serija GeForce 4 kartic je pred kar nekaj časa doživela prenovo, saj so dodali podporo standardu AGP 8x (3.0). Različni proizvajalci so pograbili po prenovljenih karticah in jih začeli množično prodajati. Tako se je godilo tudi MSIjevi izpeljanki GeForcea4 Ti4600 8x. Druga posebnost te kartice pa je v tem da ima vgrajen TV vhod in izhod, kar je pri današnjih karticah redkost.

1 komentar

NV 35: že znano ime?

X-Bit Labs - Tako je. Na X-Bit Labs so objavili zanimivo novico o tem kakšno ime naj bi nosila nova serija NV 35. Po vsej verjetnosti bo tak kot ostali - se pravi GeForce. Zanimivo pa je, da se bo imenoval kar GeForce FX, tako kot NV 30 serija, le da bo za "FX" druga številka. Bo mogoče to GeForce FX 6000? Ali pa mogoče 6800? Mogoče pa celo 11600. Vse bomo videli kmalu, takoj ko bo nVidia to uradno objavila[:)] . Izvirna novica.

5 komentarjev

MSI Geforce 4 TI 4800 SE

Extreme Overclocking - Na Slo-Techu smo že pisali o nVidiini nedavno izdani seriji grafičnih kartic - Ti4800 SE. Na Extreme Overclocking so na test vrgli MSI-jev model, ki je opremljen s 128 MB pomnilnika, ter deluje pri taktu jedra 275 MHz in 550 MHz pomnilnika, upoštevajoč DDR. Kartica prehiti Geforce 4 Ti 4200, ter zaostaja za Ti4600, a je tudi bogato opremljena.

V paketu boste namreč našli InterVideo WinProducer, MSI 5.1 channel DVD player, MSI 3D desktop, Tom Clancy's Ghost Recon, The Elder Scroll III: Morrowind, ter še nekaj programja. Naj pa poudarim, da so to polne verzije in ne samo preizkušne različice. Kartica se tudi odlično navija saj so jo spravili na lepih 315/685. Ta MSI-jev produkt je odličen in se ga splača kupiti, čeprav ne dosega nekaterih močnejših kartic. Ima obilo bogate opreme,...

5 komentarjev

Albatron Geforce 4 Ti 4800 SE

vir: Guru 3D
Guru 3D - Nvidia je nedolgo nazaj poslala na trg grafične procesorje Ti 4800. Stvar je zelo zanimiva, ker je po specifikacijah ista kot Geforce 4 Ti 4400, a se kosa z Geforce 4 Ti 4600. Poleg histrosti procesorja in ramov pa se omenjena serija grafičnih kartic razlikuje od Ti 4600 po podpori AGP 8X.

Na Guru 3D so si ogledali Albatronov model iz te serije. Primerjali so ga z grafičnimi karticami kot so Radeon 9700 PRO, Geforce FX, ipd. Na kartici se nahajajo 3,3 ns pomnilnik. Procesor tiktaka pri frekvenci 275 Mhz, rami pa pri 550 Mhz, upoštevajoč DDR. Test je sicer kar obsežen (beri: 20 strani), zato ga priporočam. Klik!

4 komentarji

NV31 na CeBIT

X-Bit Labs -

Trenutno najnovejša nVidiina stvaritev nosi kodno ime NV30 ter se v prodaji imenuje GeForceFX, inženirji pa že pripravljajo oz. imajo skoraj dokončano novo kartico -- NV31.

NV31 ne bo naslednica NV30, temveč nova kartica iz družine NV3x, po zmogljivostih pa naj bi konkurirala GeForceu Ti4600 ter Radeonoma 9500 Pro ter 9700 nePro. O datumu prodaje ali celo céni še ni informacij, kaj informacij, niti špekulacij ni, govorí pa se, da bo NV31 predstavljena na prihodnjem CeBIT-u. Vse informacije jemljite z zadržkom, saj so striktno neuradne in nepotrjene s strani nVidie. Klik!

0 komentarjev

Radeoni Vs GeForcei

X-Bit Labs - V današnjem svetu grafike obvladujeta trg grafičnih čipov dva velika rivala: ATI Technologies in nVidia. V preteklosti je vedno ATI capljal za nVidio. Z izdajo R9700 PRO pa je ATI prevzel glavno vlogo med grafičnimi karticami, kar nazorno kažejo tudi testi šibkejšega modela 9500 PRO, ki je v nekaterih segmentih celo močnejši od GeForce4 Ti 4600 in tudi cenejši. Na x-bit labs so spisali test trenutno najmočnejših grafičnih kartic:
  • R9700pro in R9700;
  • R9500pro in R9500;
  • GeForce Ti4200 in
  • GeForce Ti4600.
Če se v tem trenutku odločate za nakup katerega od teh modelov, vam bo ta test prišel zelo prav.

6 komentarjev

Testa dveh grafičnih kartic

več strani - Trenutno se na grafičnem trgu za prestižen naslov najboljše grafične kartice potegujeta GeForce Ti4600 ter Radeon 9700 Pro. Sicer se tehtnica ljudstva nagiba malce bolj na stran ATIjevega favorita, vendar pa si bo vsak našel svojega zmagovalca sam. Da bo ta odločitev lažja, vam predstavljam dva testa omenjenih grafikulj:

1 komentar

Test Triplex Millennium Silver Ti4600

Dan's DATA - Pri Dan's Data so stestirali eno izmed GeForce 4 kartic, točneje model Ti4600 podjetja Triplex. V primerjavi z Leadtekovo GF 4 kartico (katere test si lahko preberete na naših straneh), ki ima hladilna rebra dejansko čez celotno površino kartice, so pri Triplexu naredili "custom" hladilnik in tako prikazali nekaj novega.

Prav tako se lahko pohvali z 2.8 ns ramom, kar jo naredi eno izmed bolj overclockarskih GF 4 kartic. Celoten test si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Za vse z dobrim srcem

eBay - Na eBayu nVidia prodaja "fun pack" primerek svoje najboljše grafične kartice, Geforcea4 Ti4600. Izkupiček gre strogo v dobrodelne namene, darovan pa bo "Children's Health Councilu", organizaciji za pomoč otrokom. Trenutno je cena prodajanega primerka kartice narasla že na 2.800 dolarjev, dražba traja pa še malo več kot dva dni.

0 komentarjev