»

Slike ATIjevega R360

R360

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Na X- Bit Labs se je pojavila ena prvih slik kartice, na kateri se bohoti ATIjev nov umotvor, ki sliši na ime R360. Specifikacije kartice si lahko pogledate v povezani novici, tokrat si raje oglejmo, kaj bo hladilo blazno hiter GPU in 128 ali 256 MB prav tako hitrega RAMa.

Hladilnik je, po sliki sodeč, povsem iz bakra, nanj pa je pritrjen zelo velik ventilator, kar verjetno pomeni tiho delovanje, hkrati pa bo kartica ostala hladna. Zraven tega pa je inženirjem uspelo ohranit višino hladilnika na minimumu, tako da le-ta ne ovira sosednjih PCI rež.

8 komentarjev

Svetleče se žičke in katode

Extensiontech - Če vaš računalnik še ne zgleda kot okrašena novoletna jelka, lahko to storite sedaj in si kupite hladne katode in žičke, ki so jih stestirali na Extension Tech. Hladne katode so vam gotovo že vsem poznane, zato pri njih ne izgubljajmo časa in si raje oglejmo žičke. Le-te so zelo gibljive in jih lahko napeljemo po vsem ohišju in z njimi oblikujemo poljuben motiv. Lahko pa se odločimo in z njimi poudarimo robove ohišja -- možnosti so domala neomejene.

0 komentarjev

Neonska žička

Mikhailtech - No, kar nekaj ljudi si je že vgradilo neonske luči v svoje računalo, a te se grejejo in ponavadi zelo močno svetijo. Kmalu so nastale hladne katode, ki ne proizvajajo toplote, a na račun tega svetijo slabše. A to nista edina vira svetlobe v našem računalu. Eden izmed bolj neobičajnih je neonska žička, ki sveti le toliko, da se jo vidi in vam ne razsvetli sobe. Večinoma jih lahko dobimo v skoraj vseh barvah, a tokrat so testirali klasiko -- modro. Če bi...

3 komentarji

Sunbeam hlajenje

MODTHEBOX - Sunbeam je podjetje, ki proizvaja kvalitene pripomočke za hlajenje. Pri nas sicer ni poznano, a v tujini doživlja uspehe. Njihov največji hit so 80 mm ventilatorji, na katere svetijo hladne katode. Na Mod The box so stestirali paradne konje zgoraj omenjenega podjetja. Poleg tega, so bili v test vključeni tudi različni kontrolerji, ki umirijo še tako glasne ventilatorje. S kompletom so bili seveda zadovoljni, saj ni lepšega, kot računalo, ki se sveti kot božična jelka.

2 komentarja

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja

Pripomočka za moderje

3dXtreme - Modificiranje že dolgo časa ni več samo "mesarjenje" zunanjosti ohišja, ampak se je počasi preselilo tudi na njegovo notranjost. Lepe notranjosti pa seveda ni brez številnih dodatkov - recimo okroglih IDE kablov in hladnih katod ter še nekaterih drugih stvari, o katerih pa bo govora kdaj drugič. Okrogle IDE kable proizvajalca Vantec in črno hladno katodo so si ogledali na tej strani. Ker je bilo o okroglih kablih danes že nekaj govora, naj omenim le to, da so Vantecovi nekaj posebnega, saj so prekriti s posebnim materialom, ki ponoči lepo zažari. Črna hladna katoda pa je zopet razred zase, saj za razliko od večine sveti vijolično. Skupaj s pravim ohišjem in nekaterimi manjšimi dodatki pa lahko predstavlja kar lepo kombinacijo. O obeh dodatkih so se razpisali tukaj.

0 komentarjev