»

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Tyan Tachyon G9700 Pro

X-Bit Labs - Tyan -- tajvansko podjetje, ki je znano po svojih matičnih ploščah -- je nedavno izdalo svojo verzijo ATI-jevega Radeona 9700 Pro. Že na pogled izgleda dokaj dobro, predvsem zaradi svojega kar velikega hladilnega sistema. Ta Tyanov produkt so si ogledali na X-bit Labs; za razliko od pravih ATI-jevih modelov ima z rebri prekrit tudi pomnilnik. S takim hladilnim sistemom bo pripravljen tudi na delovanje pri višjih hitrostih od privzetih (beri: navijanje [:D]). Opravili so nekaj testov kartico tudi navili. Za primerjavo so dodali še Sapphirejev model. Rezultati so zanimivi, zato -- klik!

2 komentarja

Za dolgo sobotno branje

X-Bit Labs -

Za dolgo sobotno branje še tale članek, ki je resnično obsežen, saj se bohoti kar na triindvajsetih straneh. Na X-Bit Labs so si ogledali namreč Nvidiino NV30 stvaritev s pravim imenom GeForceFX5800 Ultra. Na vseh teh straneh so si kartico ogledali z vseh možnih stališč in preizkusili v vseh programih, ki si ji je moč zamisliti. V članku so bili s kartico zadovoljni, saj prekosi ATI-jevo najmočnejšo kartico -- Radeona 9700 PRO. Tako v zmogljivostih kot v ceni. Klikot!

7 komentarjev

ATi Radeon 9700 Pro All-In-Wonder

3dGameMan.com - Rodney Renolds nam je zopet pripravil enega izmed njihovih značilnih "videotestov". Tokrat so si ogledali eno izmed najboljših grafičnih kartic -- Radeon 9700 Pro All-In-Wonder, ki ima poleg grafičnega pospeševalnika vključeno še TV kartico, video vhode in izhode ter seveda DVI izhod, kateremu je priložen še konverter, ki spremeni DVi signal v RGB. Poleg vsega kablovja je v paket vključen tudi daljniskim upravljaljnik in kupček CDjev s potrebnimi gonilniki in nekaj demo programi. Film si lahko ogledate v *.WMV in v *.MOV obliki.

5 komentarjev

Videotest Zalman HP-80A

3dGameMan.com - Videotesti so nova "pogruntavščina", ki jo pridno uporabljajo na spletni strani 3DGameMan. Tokrat so predstavili Zalman HP-80A o katerem se je že veliko pisalo. Hladilnik sestavljajo hladilna rebra in Heatpipe, ki povezuje rebra na obeh straneh kartice. Velika prednost "pasivnega hlajenja" je v tem, da ne povzroča nobenega hrupa, zaradi katerega grafična kartica postane neslišna. Pa saj to že veste, ne vem, zakaj razlagam. Posnetek je na voljo v .wmv in .mov obliki.

2 komentarja

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Testa dveh grafičnih kartic

več strani - Trenutno se na grafičnem trgu za prestižen naslov najboljše grafične kartice potegujeta GeForce Ti4600 ter Radeon 9700 Pro. Sicer se tehtnica ljudstva nagiba malce bolj na stran ATIjevega favorita, vendar pa si bo vsak našel svojega zmagovalca sam. Da bo ta odločitev lažja, vam predstavljam dva testa omenjenih grafikulj:

1 komentar

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar