»

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

M-Audio Revolution 7.1

TweakNews.net - Na Tweak News so si ogledali in preizkusili novo zvočno kartico podjetja M-Audio, prej znanega kot Midiman, ki se lahko pohvali z kvalitetnimi MIDI karticami. Zvočna kartica Revolution 7.1 podpira 7.1 kanalni zvok in je zasnovana na Envy 24HT audio čipu. Po mnjenju Tweak News je kartica kakovostnejša od Audigy 2 zvočnih kartic ter hkrati cenejša za 10 dolarjev. Več o sami zvočni kartici najdete na tem naslovu.

2 komentarja

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Creative SB Audigy 2

Digit Life - Creative je že pred časom izdal naslednika svoje družine Audigy, imenovanega Audigy 2. Napovedali so, da ga bo moč kupiti nekje v drugi polovici oktobra in, glej, glej, danes, dan pred vstopom v drugo polovico oktobra, se je na internetu pojavil njegov test. Na Digit-Life so dobili v preizkus novega Creativovega prvaka, ki vam obljublja 24 bitni zvok s 192 kHz na sedmih (6.1) zvočnikih. S kartico so bili sorazmerno zadovoljni, postavlja pa se vprašanje, ali ne ponuja kartica nekoliko premalo za žafransko ceno 130 dolarjev. Klik!

22 komentarjev

Osemkanalna zvočna kartica

Overclockers Online - Če ste se spraševali, čemu služi šestkanalno (5.1) ozvočenje, saj imamo konec koncev samo dve ušesi, se lahko sprašujete dalje. Na Overclockers Online so si namreč ogledali kar osemakanalno zvočno kartico (7.1) podjetja Hercules, imenovano Fortissimo III 7.1 Sound Card, na katero lahko navesite do osem zvočnikov. Kartica podpira vse tehnologije predvajanja 3D zvoka kar si jih lahko zamislite. Kartica je zagotovo špica, tako da bodo z njo zadovoljni tudi največji audiofili, poudariti pa je treba, da je takšna kartica brez kvalitetnih zvočnikov, kot mercedes z gumami fičota. Klik!

1 komentar