»

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

Pregrevanje računalnika

vir: Debian
Debian - Malo starejša novica, a vseeno: Hugh Saunders je na Debianovo stran poslal zanimivo sporočilo z naslovom Vonj po ognju. Opazil je namreč, da se eden izmed računalnikov močno pregreva. Stvar je vzel pod drobnogled in opazil da je v napajalniku ujeta značka kačjega pastirja, ki je zaustavila delovanje ventilatorja. Stvar bi lahko postala zelo neprijetna, saj je računalnik deloval neprestano že 2 tedna.

3 komentarji

LG GCE-8520B 52x24x52x

Tweaker's Zone - Na Tweakers Zone so si ogledali enega izmed LG-jevih zadnjih CD-zapisovalnikov. Piše z največjo hitrostjo 52x, prepisuje s 24x ter bere s hitrostjo 48x. V rumeni škatli dobite poleg zapisovalnika, tudi vse potrebne kable ter programsko opremo. Primerjali so ga z Mitsubishijevim Diamond Data DD481648 48x48x16 zapisovalnikom v programu Nero CD Speed. Rezultati so vredni ogleda, zato veselo na branje.

7 komentarjev

Tračne enote

Tom's Hardware - V današnjih je glavni medij za prenašanje podatkov zagotovo CD -- vsaj domačih uporabnikov. Tudi kadar moramo vpisati format c:, nam za varnostno kopijo kar dobro služijo že prej omenjeni mediji. A pri velikih podjetjih bi bil tak način shranjevanja neuporaben, zavzel bi preveč časa in prostora ... V te namene se uporabljajo že skoraj zastarele tračne enote. Izgledajo kot malo večje videokasete, saj je v njih magnetni trak, na katerega se shranjujejo podatki. Največja prednost so kapacitete, saj na eno enoto lahko spravimo tudi do 50 GB podatkov. Hitrost je tu sekundarnega pomena.

8 komentarjev

Zapisovalnik CIS Technology "Arrgo 52/24/52"

Hardware Zone - CD zapisovalniki so dandanes nekaj povsem običajnega, saj si velika večina gotovo lasti enega izmed njih. Cene enot sicer ostajajo podobno nizke, vendar pa se hitrosti in kvaliteta občutno povečujejo. Trenutno je največja hitrost zapisovanja enaka hitrosti branja - 52x. Enega izmed najnovejših pa so vzeli pod drobnogled pri Hardware Zone. Testirali so enoto podjetja CIS Technology, ki je uporabnikom bolj kot ne neznano. Ugotovili so, da je Arrgo 52x24x52x...

0 komentarjev

CD zapisovalnik

Hardware Zone - V svetu domačih pekarn so tenutno vodilni 52x zapisovalniki, kljub temu da takšne hitrosti ne potrebuje praktično nihče. A številke so pač številke, marketing pa tudi dela svoje. No, dovolj besed o tem. Enega izmed teh zapisovalnikov so izmučili tudi na Hardware Zone. AOpenova pečka premore že omenjeno 52x zapisovanje in branje ter 24x prepisovanje. V testu se je izkazala dokaj solidno, a ta ocena je okvirna, saj je bila primerjana le z LiteOn-ovim dvainpetdesetkratnikom. Hitrost je norost!

9 komentarjev

Lite-On 52x24x52x

Hardware Zone - Kljub temu, da CDji ne dohajajo zahtev po sodobnih kapacitetah, se med njihovimi proizvajalci še vedno bije bitka za najhitrejši pogon. Tokrat si lahko ogledate test CD zapisovalnika podjetja Lite-On, ki je deklariran kar za 52x zapisovanje, 24x prepisovanje ter 52x branje. Pod drobnogled so ga vzeli na HardwareZone, kjer so spisali tudi krajši članek oz. test, v katerem so mu podelili štiri zvezdice od petih možnih. Klik!

1 komentar

Katerega štiridesetkratnika?

Techware Labs - Na kratko, za lahko noč. Če se spravljate v nakup enega od njih, potem naj vam bo v pomoč primerjalni test treh 40x CD-RW enot podjetij Plextor, Teac in Lite-On. Vsako od enot so pregledali ter podrobno opisali. Podvrgli so jih tako mnogim testom branja enot (hitrost branja natisnjene, zapečene ter poškodovane zgoščenke), na sekundo natančno so izmerili hitrost zapisa, prepisa ter izbrisa, upoštevali vsa dejstva ter potegnili logičen zaključek. Klik!

10 komentarjev