»

Hercules All-in-Wonder 9000 Pro

All in Wonder 9000 Pro

vir: Overclockers Online
Overclockers Online -

Predstavniki ATI-jeve družine grafičnih kartic All in Wonder so "navadni" Rradeoni z dodano TV kartica, tako da si lahko z njimin napravimi pravcati multimedijski center. Tokrat si so pobliže ogledali na Overclockers Online Herculesov model Radeona 9000 Pro, vključujoč TV kartico, torej All in Wonder 9000 Pro.

Grafični procesor se poti pri 275 MHz, pomnilnik pa tiktaka pri 550 MHz (DDR). Na kartici se nahaja tudi 64 MB pomnilka, ki deluje s 128-bitnim vodilom. Kartica ima 4 cevovode in podpira DirectX 8.1. Kartico so preizkusili v nekaj testih, tudi navito, a kar takoj povejmo, da ne bo zadovoljila "hardcore" igralcem iger, kljub temu pa ponuja veliko za svojo ceno, ki znaša 250...

4 komentarji

Milijon prodanih kartic

X-Bit Labs - Kanadski velikan ATI Technologies je ta teden dosegel osupljiv in omembe vreden dosežek. Prodali so namreč že milijon svojih DirectX 9.0 združljivih kartic. Da ponovimo, mednje štejemo Radeone 9700 Pro in 9500 (Pro). Ta podatek je še toliko bolj razveseljiv (seveda za ATI, da ne bo pomote :)), ker Nvidia še vedno ne more dobavljati svojih NV3x kartic v zadvoljivih količinah. Novica.

8 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Radeon 9000 Pro tudi na Macih

X-Bit Labs - Kanadski gigant, podjetje ATI Technologies, je danes objavil vest, da so začeli z masovno prodajo svojih grafičnih kartic Radeon 9000 Pro -- tokrat za uporabnike Macev. Kartica bo tako kot PC inačica delovala pri 275 MHz (RAM in GPU), zanimivo pa je dejstvo, da ne bo imela aktivnega hlajenja. Kartica bo na voljo s 64 MB pomnilnika, njena cena pa bo znašala približno 170 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

Mobilni Radeon 9000

The Register - ATI Technologies je izdal mobilno različico svojega Radeon 9000 procesorja. Mobilna različica se od namizne -- po mnenju Tom's Hardwarea -- razlikuje samo po porabi energije, ki je pri mobilni različici seveda manjša, obenem pa je to prvi mobilni procesor, ki v svoji arhitekturi vključuje štiri cevovode, izboljšana pa je tudi streaming podpora za filme. To Radeona 9000 uvršča med najboljše grafične procesorje za prenosnike. Klik!

Še testi:

0 komentarjev

Mobi-papir

Večer - Kaj takega (to smo že tako ali tako navajeni, kajne [;)]) lahko pogruntajo le čez lužo. Za kaj gre? Ameriško podjetje Hop-on je izdelalo mobilni telefon - kartico. Tako lahko kjerkoli v ZDA kupite telefon - kartico, s katerim lahko telefonirate za ceno lokalnega impulza (kar je veliko ceneje) 60, 90 ali 120 minut, odvisno katero kartico kupite. Slušalke z mikrofonom kupite samo enkrat, potem pa menjate samo telefon, eh, kartico...

6 komentarjev

RV250 bo Radeon 9000?

Reactor Critical - Na Reactor Criticalu, ki boj najbrž postala ena izmed meni najbolj priljubljenih strani, so nanizali nekaj zelo zanimivih podatkov o najnovejših karticah, ki bodo zgrajene okoli čipa RV250, oziroma čipa Radeon 9000, kakor naj bi se košček silicija imenoval. Glede na podatke, ki pa zaenkrat še niso uradni, naj bi proizvajalci izdelovali kar štiri različice kartic na tem procesorju, ki se bodo razlikovale po frekvenci in lastnostih pomnilnika in frekvenci grafičnega čipa. Kartice (verjetno ATI-jeve različice) bodo sledeče:
  • RADEON 9000 bo opremljena s 300 MHz RV250 čipom in 64 MB 3.3 ns DDR SDRAM pomnilnika, ki bo deloval s frekvenco 600 MHz.

  • RADEON 9000LE bo opremljena z 275 MHz RV250 čipom in prav tako 64 MB pomnilnika DDR SDRAM, ki pa bo tu 4 nanosekundni in bo deloval s frekvenco 500 MHz.

  • RADEON 9000LE (?) bo še ena kartica, ki bo opremljena s procesorjem RV250, ki bo tokrat deloval z malce nižjo frekvenco 250 MHz in 64 MB 5 nanosekundnega 400 MHz pomnilnika DDR SDRAM.

  • ...

0 komentarjev

Navijanje Radeona 8500

X-Bit Labs - Ste eden izmed tistih srečnežev, ki imate Radeona 8500, a vam še vedno tiktaka pri originalno nastavljenih frekvencah, jedro z 275 MHz, pomnilnik pa prav tako z 275 MHz, le da je to po prenosu enakovredno 550 MHz pri navadnem pomnilniku? Z navijanjem ste že poskusili, a niste dosegli željenih rezultatov? Za vas bo dobrodošel tale članek na x-bit labs, kjer so se navijanja lotili zelo profesionalno. Najprej so poiskali generatorje napetosti in našli so jih kar 7. 5 od teh je odgovornih za dovajanje določene napetosti čipu in pomnilniku. Temu je sledilo cinjenje žičk in uporov za zvišanje voltaže. Naslendnji korak je bilo izboljšanje hlajenja. Za hlajenje glavnega procesorja so uporabili kar mini-copper orba za hlajenje pomnilniških modulov, ki pri originalnem Radeonu niso hlajeni, pa dva hladilnika starih pentiumov 1.

Rezultati navijanja vas zanimajo, pravite? "Skromnih" stabilnih 320 MHz na jedru in osupljivih 352 MHz na pomnilniku - to je 704 MHz DDR! S takim hlajenjem so...

5 komentarjev