»

Leteči glodalec

Crazy PC - Brez skrbi, ne govorim o letečih vevercah, ki bi bile za to stran popolnoma neprimerne, temveč o, za nas računalničarje (ter predvsem igralce streljačin), veliko bolj zanimivi novosti.

Le-ta je lebdeča miška. Prototip, ki so ga izdelali pri Crazy PC, tako popolnoma odpravi trenje, saj s pomočjo elektromagnetov lebdi približno centimeter nad podlago. Povsem igračarski je senzor premikanja, ki lahko zazna kar 6000 točk na palec. Miška ima standardno število gumbov (torej tri) in kolešček, za bling faktor pa poskrbi modra osvetlitev z LED diodami ter priložena podloga iz brušenega aluminija (ki tudi omogoča lebdenje).

Zaradi lahkote premikanja pa miška ni primerna le za igračarje, temveč tudi za obolele za artritisom.

Poraja pa se vprašanje, kaj se bo zgodilo nam uporabnikom katodnih monitorjev - se bomo počutili, kot da jemo mušnice?

15 komentarjev

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Xide Pad

System Cooling - V današnjih dneh ni nič posebnega, če se v računalniku nahajata neonska svetilka in pleksi okno. To pa ni edina stvar, ki jo lahko osvetlimo. Na System Cooling, so si namreč ogledali serijsko izdelane podloge za miške (in mišake :)). Xide Pad Ultra, kot se imenuje, je opremljena z LED diodami, ki v temi izgledajo res lepo. Na voljo imate tudi različne oblike podlog in ralične barvne odtenke LED diod, katere dobimo v rdeči, modri in zeleni barvi.

1 komentar

LED stikala

Burnout PC - Sicer zelo običajna stikala, ki jih lahko uporabimo skoraj kjerkoli, a so zaradi lepe oblike in modre ali rdeče barve ter večnamembnosti predvsem zanimiva za nas - moderje, so si ogledali na BurnOutPc. Vsako stikalo ima štiri pole - dva za LED diodo, ter dva za glavno funkcijo - prekinitev tokokroga. Ocenjevalcu je bila zelo všeč enostavna montaža, sam izgled in precej močna dioda. Oglejte si celoten testek.

4 komentarji