»

Microsoftova zaščita proti kopiranju CD-jev

News.com - Sicer novica malce starejšega datuma, a vseeno vredna objave.

Torej, vsled piratov je glasbena industrija vložila veliko sredstev v zaščito CD-jev pred nelegalnim kopiranjem, a vseeno so te zaščite kaj hitro podlegle nadebudnežem s preveč časa ... Samo spomnimo se lanskoletnega fiaska pri Sonyju, ki je porabil na milijone dolarjev za zaščito, ki so jo pirati zlomili z navadnim alkoholnim flumastrom. Microsoft seveda meni, da ima rešitev. Boljšo, kakopak. Le ta se imenuje ... Windows Media Data Session Toolkit.

Zaščita omogoča, da bodo podatki oz. pesmi na ploščku zapečeni v dveh plasteh; v eni bodo podatki za avdio (CD-Player) in v drugi za računalniške komponentne (CD-ROM).

Universal music in EMI, dve največji založniški hiši, se že veselita novega odkritja. Klik!

20 komentarjev

Kdo se boji Linuxa?

Slashdot - Kljub temu, da je David še vedno le mala pikica na Goliatovem radarju, se ta zaveda nevarnosti. Micro$oft je tako vsem svojim preprodajalcem naročil, naj imajo oči na pecljih. Če vidijo, da kakšen njihov odjemalec razmišlja o preskoku na Linuxe, se morajo brž posvetovati s centralnim (marketinškim) komitejem, ki bo morda odobril posebno znižanje cen, da bi nevernega grešnega čezplotskakalca(tm) odvrnili od te poteze.
Če ne drugega bo Linux tako prinesel vsaj znižanje MSjevih cen (tja do 50%). Seveda le za podjetja, ki bodo to znala izkoristit. Pri nakupu novih računalnikov bo Micro$oftov davek ostal enak.
MS se očitno požvižga na nedavno monopolno sodbo, ki takšne ponudbe eksplicitno prepoveduje.
Več pa vam lahko pove Yahoo

3 komentarji

Negativna propaganda se ne obnese

OpenSource - Potemtakem bi naše politike morda lahko celo označil za preudarne ljudi [;)]

Pa govorimo o prijetnejših stvareh: na Microsoftovem internem se(k)stanku so predstavili rezultate raziskave, ki je pokazala, da se negativno oglaševanje dejansko ne splača. Javkanje na račun prostega programja tako prinese kvečjemu rezultate, nasprotne od pričakovanih. Klik!

"Hmmm", porečete, "kaj nismo to že vedeli?" Mi smo, Microsoft pa je potreboval raziskavo [:D]. No, tako ravno ni -- rezultati so namreč pokazali, da smo Starocelinci po naravi bolj cinični ter ne nasedamo na oglaševanje v taki meri, kot so dovzetni Američani.

Bill Gates: Kupite Linux! Linux ruls, scandisk Windows!

6 komentarjev